Ναό της θεάς Δήμητρας έφερε στο φως στον Σελινούντα, την αρχαία ελληνική αποικία της Σικελίας ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Κλεμέντε Μαρκόνι του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την ιταλική αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής.
Τα ευρήματα στο εσωτερικό του ναού, ένας μικρός οστέινος αυλός, που χρονολογήθηκε στα 570 π. Χ., ένα αφιέρωμα στη θεά Δήμητρα και ένα μικρό κορινθιακό αγγείο βοήθησαν μάλιστα στην απόδοσή του στη θεά.
Από αυτά, ειδικά η ανακάλυψη του αυλού, που υποδηλώνει την τέλεση μουσικών και χορευτικών παραστάσεων σχετιζόμενων με λατρεία της Δήμητρας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τέτοιες απεικονίσεις, απαντώνται σε πολλά κορινθιακά αγγεία της περιοχής.
Λόγω της χρονολόγησης των ευρημάτων εξάλλου στον 6ο π. Χ. αιώνα οι αρχαιολόγοι μπορούν να χρονολογήσουν και τον ναό, που ως εκ τούτου θα είναι το αρχαιότερος στον Σελινούντα. Η έρευνα επιβεβαιώνει έτσι υποθέσεις, που είχαν γίνει στο παρελθόν για ηλικία του ναού, αν και μένει να απαντηθούν πολλά ακόμη ερωτήματα.