Δεν θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα η «Ημερησία» – Αναστολή έκδοσης της «Bet»

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Μ. Δασκαλάκης νέος γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος διατέλεσε παράλληλα γενικός διευθυντής της ΝΔ, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ την τετραετία 2005-2009 και σύμβουλος του Κ. Καραμανλή, αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνίων και Ταχυδρομείων, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι Κατσανιώτης και Παναγιωτόπουλος στις γραμματείες Ενημέρωσης

Δύο νέοι γενικοί γραμματείς για ΜΜΕ, πρεσβείες και δημοσιογράφους. Νέος γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ορίστηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης και νέος γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

Την Δευτέρα δεν θα κυκλοφορήσει η «Ημερησία»

Δεν θα κυκλοφορήσει λέει εκτάκτως(!) την Δευτέρα γιατί υπάρχει πρόβλημα ύλης(!)

Αναταραχή στον όμιλο Μπόμπολα. Μετά τις πρόσφατες περιπέτειες με τον Sentra fm ήρθε η σειρά της «Ημερησίας». Οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα του Πήγασου πληροφορήθηκαν ότι το φύλλο εκτάκτως(!) δεν θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα, γιατί λέει υπάρχει πρόβλημα ύλης(!), χωρίς ωστόσο να πάρουν περαιτέρω διευκρινίσεις…

Οι εργαζόμενοι στην Ημερησία που δουλεύουν εκ περιτροπής δύο Κυριακές τον μήνα, χωρίς μάλιστα να τις πληρώνονται κανονικά, φοβούνται τώρα ότι μεθοδεύεται κατάργηση του δευτεριάτικου φύλλου. Κάποιοι κάνουν λόγο ότι οι μεθοδεύσεις έχουν στόχο να μπει λουκέτο στην εφημερίδα ενώ αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν πίσω από όλα αυτά, νέα εκβιαστικά διλήμματα και πιέσεις προς τους εργαζόμενους του ομίλου Μπόμπολα.

Οι διαρροές όμως και οι φόβοι γιαλουκέτο ενισχύονται και από το γεγονός ότι η δημοσίευση ισολογισμών, που έφερνε έσοδα, τέλειωσε και η θέση του Φώτη Μπόμπολα για τo θέμα αυτό είναι γνωστή: «Αν καταργηθούν οι ισολογισμοί, την επόμενη ημέρα θα βάλω λουκέτο στην Ημερησία»…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1040.html

Π. Κυριακίδης για την «Espresso»: «Mου έχουν δεσμεύσει τα λεφτά»

Αναστολή της έκδοσης για το ένθετο ΒΕΤ – Εχει να πληρώσει το team του περιοδικού από τον Απρίλιο – Νέες διαρροές για είσοδο Μαρινάκη στον ραδιοσταθμό Flash

Νέα αναστάτωση για τους εργαζόμενους της εφημερίδας Espresso. Την ώρα που τα διευθυντικά στελέχη της εφημερίδα βρίσκονται σε διακοπές και η θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων είναι ανύπαρκτη, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Πέτρο Κυριακίδη. Η συνάντηση έγινε ύστερα από απαίτηση των αγανακτισμένων εργαζομένων προκειμένου να μάθουν πότε επιτέλους θα τους καταβληθούν οι μισθοί. Ήδη τα δεδουλευμένα χρεωστούμενα είναι 2 μήνες, στα μισθολόγια και άλλα τόσα στα μπλοκάκια.

Ο Πέτρος Κυριακίδης είπε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι τα χρήματα πλέον έχουν τελειώσει και πώς περιμένει τις νομικές διαδικασίες που θα του επιτρέψουν να αποδεσμεύσει κάποια που θα χρησιμοποιηθούν για τις πληρωμές, ενώ ισχυρίστηκε πως οι όποιες πληρωμές γίνονται πλέον με..δανεικά χρήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Espresso, λόγω και των κακών χειρισμών της εργοδοσίας, είναι ότι το team του ενθέτου BET (χάρη στο οποίο η εφημερίδα ανεβάζει σημαντικά την κυκλοφορία της κάθε Τρίτη και Παρασκευή) έχει να πληρωθεί από τον περασμένο Απρίλιο! Κατόπιν τούτων αποφασίστηκε να ανασταλεί η έκδοση του περιοδικού…

Την ίδια ώρα στο ραδιόφωνο του Flash οι εναπομείναντες εργαζόμενοι περιμένουν να δουν αν θα επαληθευτούν οι φήμες για την έλευση νέου επενδυτή (ακούγεται μετ΄επιτάσεως το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) που θα δώσει οικονομική ανάσα στον ραδιοσταθμό…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/espresso-m.html

Βουλιάζουν οι εφημερίδες, πλην της «Αυγής» του «Θέματος» και της «Real News»

Κυκλοφορία μόλις 1,1 εκατ. φύλλων τον Ιούνιο!

Νέα καθίζηση για τις εφημερίδες. Τον Ιούνιο η μέση κυκλοφορία των εφημερίδων υποχώρησε στο 1.104.570 φύλλα και στο εξάμηνο στα 1.232.665 φύλλα κατά μέσο όρο Το σοκ είναι τεράστιο και όπως φαίνεται στο βαρέλι δεν υπάρχει πάτος, όσο μειώνονται οι μισθοί και όσο οι εφημερίδες δεν έχουν βρει ένα νέο ειδησεογραφικό ρόλο. Αν κάτι ξεχωρίζει σε αυτή τη μαύρη περίοδο είναι η εντυπωσιακή αύξηση της “Αυγής” έως και 126% τον Ιούνιο στην κυριακάτικης της έκδοση, καθώς ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το λουκέτο στην “Ελευθεροτυπία” αναζητάει μια εφημερίδα για να ενημερωθεί.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση των κυριακάτικων εφημερίδων οι οποίες τον Ιούνιο υποχώρησαν σε μέση κυκλοφορία 649.039 φύλλων(-70.121) και σε 702.613 φύλλα(-92.414) στο εξάμηνο. Στις κυκλοφορίες του Ιουνίου, μόνο το “Θέμα” με τη στρατηγική των κουπονιών είναι πάνω από τα 100 χιλιάδες φύλλα έχοντας μάλιστα αύξηση κατά 42:. Η εφημερίδα των Καραμήτσου- Αναστασιάδη, οι οποία το τελευταίο δίμηνο στηρίζει ανοικτά την ακροδεξιά είναι πρώτη σε κυκλοφορία με 161.312 φύλλα (47.689) έναντι 95.150 φύλλων του “Βήματος” (-18.694) και 97.705 (-31.152) της “Καθημερινής”. Η “Real News» είναι τέταρτη με 94.218 φύλλα (2.056) και το «’Εθνος της Κυριακής» πέμπτο με 81.278 (-10.170). Αύξηση κατά 25% στα 28.595 φύλλα είχε ο «Ριζοσπάστης της Κυριακής» και η «Αυγή της Κυριακής» κατά 126% με 8.702 φύλλα. Το «Π» πούλησε 7.668(-2.156).

Στο εξάμηνο το «Θέμα» είναι πρώτο με 163.695 φύλλα (38.489) δεύτερο το «Βήμα» με 107.570 (-18.185) τρίτη η «Καθημερινή» με 106.248 (-35.164), έναντι 103.966 (4.618) του «’Έθνους της Κυριακής» και 99.292 της «Real news». Στα 8.418 (-1.747) η κυκλοφορία του «Π».

Η πτώση των ημερήσιων εκδόσεων συνεχίζεται στα 109.462 φύλλα (-45.726) τον Ιούνιο όπως και για τα ημερήσια αθλητικά φύλλα στα 62.426 φύλλα (-29.869) και στα 52.550(-39.563) στα φύλλα της Δευτέρας. Στα πρωινά πολιτικά φύλλα η πτώση είναι μικρή,(676 φύλλα), με μέση κυκλοφορία 30.579 φύλλα, εξαιτίας κυρίως της αύξησης της Αυγής στα 52.951 φύλλα (1.690).

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21121#more-21121

Ποινή επίπληξης στον Κούλογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβούλιου ΕΣΗΕΑ

Ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη για δύο πειθαρχικά παραπτώματα, ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου, κρίθηκε ελεγκτέος για αντισυναδελφική συμπεριφορά:

1. Για το πρώτο παράπτωμα ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος και με ψήφους3 έναντι 2, επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο συν.Στέλιο Κούλογλου, η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών.

2. Για το δεύτερο παράπτωμα κατά πλειοψηφία (4-1)πειθαρχικά ελεγκτέος και με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο συν.Στέλιο Κούλογλου, η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Γιώργου Κούσουλα και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, Μανώλη Καραμπατσάκη, Άρη Καρρέρ, του αναπληρωματικού μέλους Ελένης Ανδριανού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 11.10.11 αυτεπάγγελτης δίωξης του Συμβουλίου κατά του συν. Στέλιου Κούλογλου.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα από 05.06.12 συνεδρίαση, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 20.12.11 και δεύτερη δόθηκε στις 20.03.11.

Το ΠΠΣ είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Στέλιου Κούλογλου, με το εξής σκεπτικό:

Ο συν. Στέλιος Κούλογλου δεν επέδειξε την επιβαλλόμενη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα “ tvxs. gr”. Ως ιδιοκτήτης του διαδικτυακού καναλιού, πλήρωνε τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς ασφαλιστικές κρατήσεις, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αυτασφαλίζονται. Απέλυσε με καταχρηστικές και απαράδεκτες διαδικασίες τη δημοσιογράφο Ασπασία Σκαπέρδα στις 17.08.11με e- mail, ενώ αυτή έκανε τις θερινές διακοπές της.

Στη συνέχεια, με δυσφημιστικό του δημοσίευμα στο διαδίκτυο, έγινε αιτία να ακυρωθεί η πρόσληψη της Ασπασίας Σκαπέρδα από το δημοσιογραφικό τμήμα του Αλ Τσαντίρι, όπου είχε κάνει δοκιμαστικό.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Επίσης, λειτουργώντας καταχρηστικά και απαράδεκτα, χωρίς βάσιμο λόγο, απέλυσε στις 11.07.11 την εργαζόμενη στο ίδιο μέσο Αμαλία Αλτίνου.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Προδικαστικά το ΠΠΣ, κάλεσε για την παροχή διευκρινίσεων τις δυο απολυμένες.

Η πρώτη συν. Ασπασία Σκαπέρδα, μεταξύ άλλων, κατέθεσε, τα εξής:

«Δούλευα στο “ tvxs. gr”από Οκτώβριο του 2010 και απολύθηκα στις 17.08.11. Με απέλυσε με email, ενώ έλειπα με άδεια στο οποίο μου έλεγε: «Δεν θα σε χρειαστώ για το επόμενο διάστημα. Ευχαριστώ για τη συνεργασία».

…Δούλευα κάθε Κυριακή 09.00-16.00 και αμειβόμουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών με σταθερό ποσό.

…Από τους δέκα ανθρώπους που ξεκινήσαμε στο site, δουλεύουν τρία άτομα και δύο μαθητευόμενοι δημοσιογράφοι. Οι βάρδιες του Σαββατοκύριακου από τον Αύγουστο 2011 δεν υπάρχουν και την δουλειά την κάνουν δύο άτομα-δημοσιογράφοι από Θεσσαλονίκη που πληρώνονται με «μαύρα».

Έχω τελειώσει πολιτικές επιστήμες στο ΑΠΘ και έκανα μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία στο Καποδιστριακό.

Έκανα συνέντευξη και δοκιμαστικό για το δημοσιογραφικό τμήμα της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι» και δεν προσλήφθηκα. Κατόπιν μου είπαν ότι ο λόγος ήταν το κείμενο που ανήρτησε ο Κούλογλου στο διαδίκτυο, αναφερόμενος στο όνομά μου».

Η δεύτερη κα. Αμαλία Αλτίνου, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο site του κ. Κούλογλου, έχουν κρατήσεις στο ΙΚΑ και κάποιοι εργάζονται με μπλοκάκι.

…Έχουν φύγει ή απολυθεί τρία άτομα (χωρίς εμένα) από τα δέκα συνολικά που εργάζονταν εκεί. Καταθέτω την από 31.07.11 επιστολή μου, που καταγγέλω τις συνθήκες εργασίας και απόλυσής μου από το “ tvxs. gr”, καθώς επίσης και την απαντητική του επιστολή, στην οποία σε αρκετά σημεία, ψεύδεται σε βάρος μου.

Επιπρόσθετα, θέλω να διευκρινίσω ότι άρχισα να πληρώνομαι για τη θέση της γραμματείας από τον 7/2009. Η επίσημη πρόσληψή μου έγινε τον 2/2010. Από αρχές Νοέμβρη 2008 μέχρι 7/2009 που άρχισα να πληρώνομαι, εργαζόμουν ως δόκιμη δημοσιογράφος αμισθί.

Σε σχέση με την αφορμή της απόλυσής μου, του ζήτησα να φύγω δύο ώρες νωρίτερα από τη δουλειά μου, ρωτώντας τον πώς μπορώ να αναπληρώσω αυτό το δίωρο. Όταν μου πρότεινε να πάω δύο ώρες νωρίτερα για να το αναπληρώσω με αυτόν τον τρόπο, του ζήτησα αυτό να γίνει την επόμενη, δηλαδή την Τετάρτη αντί της Τρίτης που μου πρότεινε, να δουλέψω ουσιαστικά την Τετάρτη 10ωρο. Χωρίς ουσιαστικό λόγο, κατά τη γνώμη μου, άρχισε να μου φωνάζει με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σύγκρουση και να καταλήξει να μου πει ότι ή θα πάω στη δουλειά την ημέρα (Τρίτη) και με τον τρόπο που μου είπε εκείνος, διαφορετικά να μην ξανάρθω».

Ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου, δεν πρότεινε μάρτυρες, ως είχε δικαίωμα. Στην κλήση του σε απολογία, απέστειλε προς το ΠΠΣ, απολογητικό υπόμνημα, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα παρακάτω:

«…Η εργαζόμενη ως γραμματέας Αμαλία Αλτίνου ήταν πλήρως ασφαλισμένη, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις, στο ΙΚΑ στο οποίο η εργοδότρια εταιρεία κατέβαλε κανονικά τις εισφορές της, σύμφωνα με το νόμο. Όπως μάλιστα η ίδια κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο «όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο site του κ. Κούλογλου, έχουν κρατήσεις στο ΙΚΑ και κάποιοι εργάζονταν με μπλοκάκι». Αναρωτιέται κανείς πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κούλογλου «πλήρωνε τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς ασφαλιστικές κρατήσεις, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αυτοασφαλίζονται», όταν ακόμη και το ένα από τα δύο άτομα στα οποία στηρίζεται η κατηγορία, υποστηρίζει, καταθέτοντας στο ίδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ακριβώς το αντίθετο.

Η Ασπασία Σκαπέρδα εργαζόταν στο Τ vxs με βάση σύμβαση έργου (συν. έγγραφο 1). Κάλυπτε μια δημοσιογραφική βάρδια την εβδομάδα για επτά ώρες. Ούτε καν οχτάωρο δηλαδή, γιατί το «κάτεργο» του Τ vxs είχε ως πολιτική, λόγω Κυριακής, οι εργαζόμενοι να μην δουλεύουν περισσότερο από επτά ώρες. Μάλιστα, με βάση την ίδια σύμβαση με τα κάτεργα που επισυνάπτω, η συνεργάτης «διατηρεί ελευθερία ενέργειας καθορίζοντας τον τόπο, τον χρόνο και τρόπο παροχής της υπηρεσίας του (της)»!…

Τις εξαιρετικές, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συνθήκες και την ατμόσφαιρα εργασίας που επικρατούν στο Τ vxs, εκμεταλλευόταν η κα. Αμαλία Αλτίνου. Όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω, απαντώντας σε ένα κείμενο που έγραψε μόλις απολύθηκε (συν. 2): «Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη υπάλληλο ήταν ότι δεν είχε διάθεση να δουλέψει. Η ίδια μου είχε εκμυστηρευθεί ότι «βαριόταν θανάσιμα», ζητώντας συνεχώς να μεταταχθεί στο δημοσιογραφικό τμήμα». Έκρινα ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση για την οποία είχε προσληφθεί. Και όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, έκανα πολύ καλά: Δεν αρμόζει στο δημοσιογραφικό ήθος η συμπεριφορά εργαζόμενου, που σπεύδει να καταγγείλει την επιχείρηση που μόλις εκθείαζε και από την οποία αμειβόταν την προηγούμενη…

Όμως η κα. Αλτίνου έψαχνε ευκαιρία για να απολυθεί και να τσεπώσει την αποζημίωση, όπως τελικά και έγινε. Στο ίδιο, προαναφερθέν κείμενό της, παραδέχεται ευθέως ότι η ίδια προκάλεσε την απόλυσή της: «Μη αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση, με τις δεδομένες εργασιακές συνθήκες, ήρθε και η τελική ρήξη με την εργοδοσία»…

…Όπως ήδη σημειώθηκε, η συγκεκριμένη (Σκαπέρδα) εργαζόταν στο Τ vxs με σύμβαση, η οποία είχε λήξει (συν. 1) όταν την ειδοποίησα ότι δεν θέλω να συνεχίσουμε την συνεργασία. Επομένως και από τυπική άποψη δεν υπάρχει κανένα θέμα απόλυσης.

Ακόμη όμως πιο ενδιαφέρον είναι το δημοσιογραφικό μέρος της υπόθεσης. Στις 10 Ιουλίου του 2011, ανάρτησε στο Τ vxs μια διεθνή είδηση, σύμφωνα με την οποία στην Ισλανδία συζητούν για το νέο σύνταγμα της χώρα με τη βοήθεια του facebook και του twitter. Έκανε όμως ένα μικρό λάθος: μπέρδεψε την Ισλανδία με την Ιρλανδία.

Δεν πρόκειται για αβλεψία σε μια λέξη ή κάποιο «τυπογραφικό» λάθος, που όλοι μπορούμε να κάνουμε. Η Ιρλανδία είχε αντικαταστήσει την Ισλανδία σε όλο το μήκος και το πλάτος του άρθρου…

Έμαθα για το λάθος από τηλεφωνήματα αναγνωστών που το επισήμαναν αμέσως, καθώς και από τα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση…

Έστειλα αμέσως στην κα. Σκαπέρδα ένα mail (συν. 4), το οποίο είχε ως θέμα: «Άσπα, άλλο Ιρλανδία και άλλο Ισλανδία. Και το θέμα δεν είναι χιούμορ, είναι σοβαρό». Δεν μπήκε στο κόπο να μου απαντήσει ποτέ…

Εκ των υστέρων, φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν η ίδια που είχε συντάξει το άρθρο, αλλά απλώς το ανάρτησε…

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την Δευτέρα 29 Αυγούστου, μια ομάδα είκοσι ατόμων, εισέβαλε στα γραφεία του Τ vxs, απαιτώντας την «επαναπρόσληψη» της Σκαπέρδα. Για την επόμενη εβδομάδα, κάλεσαν για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Τ vxs και προχώρησαν σε μια εκτεταμένη αφισοκόλληση σε όλη την Αθήνα. Οι αφίσες είχαν την φωτογραφία μου (επισυνάπτεται αντίγραφο) και κατήγγειλαν «το κάτεργο» του Τ vxs. Ο αριθμός τους ήταν αρκετές χιλιάδες, ήταν τυπωμένες σε πολυτελές χαρτί και η όλη επιχείρηση, που κόστισε χιλιάδες ευρώ, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι υποκινείται από ανταγωνιστικά συμφέροντα στο χώρο των ιντερνετικών ΜΜΕ.

Το βέβαιο είναι ότι τέτοια συκοφαντική, τρομοκρατική εκστρατεία εναντίον ενός προσώπου δεν είχε ιστορικό προηγούμενο…

Θέλω να είμαι καθαρός απέναντι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Η επιλογή των συνεργατών μου, είναι αποκλειστικά δική μου αρμοδιότητα. Αν με κάποιους θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ, είτε γιατί μπερδεύουν την Ισλανδία με την Ιρλανδία, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα σταματήσω να συνεργάζομαι, πάντα βέβαια στα πλαίσια του σεβασμού των νόμων, της ηθικής και της συναδελφικής αλληλεγγύης. Για να δημιουργήσω το Τ vxs, έχω μέχρι σήμερα δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρις ότου το Πειθαρχικό Συμβούλιο αγοράσει μετοχές και γίνουμε συνέταιροι, είμαι υπεύθυνος για την επιλογή του προσωπικού του…».

Το ΠΠΣ αφού έλαβε υπόψη την απολογία του εγκαλουμένου και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:

Καταρχήν δέχεται τον ισχυρισμό του εγκαλουμένου συναδέλφου ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο site, ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ως άνω κατάθεση της Αμαλίας Αλτίνου (δεύτερης απολυθείσας). Συνεπώς, τα περί του αντιθέτου δεν ευσταθούν.

Ως προς την απόλυση της συν. Ασπασίας Σκαπέρδα, δυστυχώς, πρόκειται για παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά. Αφενός μεν δεν υπήρχε καμία σοβαρή αιτία, αλλά καταφανές πρόσχημα, και επιπλέον είναι απαράδεκτο το γεγονός πως της γνωστοποιήθηκε η απόλυση, ενώ βρισκόταν σε άδεια.

Κατόπιν αυτού, κρίνεται ομόφωνα ότι ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2, επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Για την δεύτερη περίπτωση της απόλυσης της κας. Αμαλίας Αλτίνου, κατά την πλειοψηφία του Συμβουλίου, στοιχειοθετείται και πάλι ο παράνομος και καταχρηστικός χαρακτήρας της όλης ενέργειας. Δυστυχώς, δεν επιδείχθηκε η επιβαλλόμενη αντιμετώπιση στο αίτημά της για μικρή διευκόλυνση, αλλά αντίθετα ο εγκαλούμενος λειτούργησε με αυταρχικό πνεύμα και προχώρησε στην αδικαιολόγητη απόλυσή της.

Ένα μέλος διατυπώνει επιφυλάξεις που εδράζονται και στη στάση της Αμαλίας Αλτίνου.

Ως εκ τούτου, με ψήφους4 έναντι 1 κρίνεται ότι ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’, β’, γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. Το μέλος που μειοψήφησε τον έκρινε μη ελεγκτέο πειθαρχικά, λόγω αμφιβολιών.

Ως προς την ποινή, για το δεύτερο παράπτωμα, με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τρίτη, 10.07.12.

Ο πρόεδρος // Η γραμματέας

Γιώργος Κούσουλας // Μαρία Χριστοφοράτου

Ραντεβού στα δικαστήρια το Νοέμβριο, για την «Ελευθεροτυπία»

Η περιπέτεια των απλήρωτων- επί ένα χρόνο- εργαζόμενων της «Ελευθεροτυπίας» συνεχίζεται στα δικαστήρια με χρονικό ορίζοντα το Νοέμβριο. Η Alpha Bank κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση της με τη Χ. Κ. Τεγόπουλος ενώ ύστερα από την αίτησης πτώχευσης που κατέθεσε η “EWORX” αλλά και μετά από ασφαλιστικά μέτρα 77 εργαζομένων, ως τα τέλη Νοεμβρίου δεν μπορεί να εκποιηθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της Alpha Bank συναντήθηκαν προ 10 ημερών με το Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, στη συνέχεια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Η πρόταση προς το Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο των Αττικών Εκδόσεων είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την πώληση του τίτλου της εφημερίδας έναντι ποσού 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από δανεισμό, εφόσον και αν οδηγηθεί σε πτώχευση η Χ. Κ. Τεγόπουλος. Ο εκδότης φάνηκε να εξετάζει την ιδέα, όμως κάτω από συγκεκριμένες προυποθέσεις, όπως η προηγούμενη αποζημίωση των εργαζομένων από τους πλειστηριασμούς π.χ. του κτιρίου της Μίνωος, όταν και αν γίνουν. Δεν είπε όμως σε καμία περίπτωση πως διατίθεται να συνδράμει άμεσα σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το ερώτημα είναι αν από τη μεριά της η Μάνια Τεγοπούλου έχει τη δυνατότητα να «απαντήσει», φέρνοντας π.χ. κάποιον επενδυτή, καθώς όπως είναι φυσικό δεν θα θέλει να χάσει τον τίτλο της εφημερίδας.

Ταυτόχρονα, η Alpha Bank στις 2 Ιουλίου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εκδοτικής εταιρείας τα οποία και θα συζητηθούν στις 28 Νοεμβρίου. Η τράπεζα ζητάει να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση των εμπορικών σημάτων, της “Ελευθεροτυπίας” μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το δεύτερο αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύεται η νομική και πραγματική μεταβολή των δύο σημάτων, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως.

Ακολούθησε στις 9 Ιουλίου, η έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση των 77 εργαζομένων, που ζητούσαν συντηρητική κατάσχεση κινητής, ακίνητης περιουσίας και σημάτων της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Το δικαστήριο απαγορεύει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων της κινητής κι ακίνητης περιουσίας της και των σημάτων αυτής, μέχρι το συνολικό ποσόν των 5.300.000 ευρώ, έως και την εκδίκαση της υπόθεσης στις 20 Νοεμβρίου 2012.

Προηγήθηκε η αίτηση πτώχευσης κατά της Χ. Κ. Τεγόπουλος για οφειλή 47.000 ευρώ που κατέθεσε στις 28 Ιουνίου, η “EWORX» η οποία και παρείχε υπηρεσίες στο www.enet. Η αίτηση θα συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου όμως σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή της 6ης Ιουλίου απαγορεύονται η πραγματική και νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την συζήτηση της αίτησης.
Κατά την ιδιοκτησία της εταιρείας, όπως αποτυπώθηκε στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η πτώχευση εκτός των άλλων θα σημάνει για τις τράπεζες την εγγραφή των υποχρεώσεων της εταιρείας ως ζημίες. Σε μια περίπτωση πτώχευσης οι τράπεζες θα είναι οι τελευταίες που θα αποζημιωθούν. Θυμίζουμε πως το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της Χ. Κ. Τεγόπουλος, σε Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, Probank, ανέρχεται σε 49.123.444 ευρώ, με προσημειώσεις εξασφάλισης για 47.500.000 ευρώ Ο. Ο κατάλογος των πιστωτών περιλαμβάνει οφειλές μαζί με τον τραπεζικό δανεισμό, συνολικού ύψους 60.507.125 ευρώ. Η αξία του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ανέρχεται σε 84.570.412 ευρώ και η ρευστοποιήσιμη αξία της σε 36.295.158 ευρώ.

Το ενδιαφέρον πάντως για την Alpha Bank που κινεί την “όλη” διαδικασία απέναντι στην “Ελευθεροτυπία” είναι και σύμβουλος στη διαδικασία δημόσιας πρότασης του ΔΟΛ προς τους μετόχους, για την έξοδο της εταιρείας από το ΧΑΑ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21126#more-21126

48ωρη απεργία στην “Ισοτιμία”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα « isotimia . gr » από τις 4 μ.μ. της Τετάρτης, 18 Ιουλίου 2012 έως τις 4 μ.μ. της Παρασκευής, 20 Ιουλίου 2012.

Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» έχει επιδείξει μία παρατεταμένη ασυνέπεια ως προς τις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα, δεν έχει καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, οι οποίοι με καλοπιστία και εξαντλώντας κάθε όριο αντοχής περιμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών (εξόφληση Μαΐου και Ιουνίου) των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα « isotimia . gr ».

10ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9»

Αθήνα, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της ΕΤΕΡ

Με 10ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» συνεχίζουν οι τεχνικοί ραδιοφωνίας αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9» και μετά την συνεχιζόμενη αδιάλλακτη και προκλητική στάση της τελευταίας κατά την διάρκεια της δεύτερης διαβούλευσης στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε την κήρυξη: 10ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Κυριακής 29ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:

• Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

• Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού, κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28 -2-2012. Επιπροσθέτως ο ένας διώκεται λόγω της ιδιότητός του ως συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98.9.

• Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας και των πιέσεων στους εργαζόμενους.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία και των εκδικητικών απολύσεων που παραβιάζουν κατάφωρα το γράμμα, αλλά και το πνεύμα των αποφάσεων των αρμόδιων φορέων.

Κεδίκογλου: “Δέσμευση της χώρας μας η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση”

Απαντώντας στη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Π. Σκουρλέτη για την ψηφιακή τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει το 2012 ως χρονικό ορόσημο για τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία. Μετά το έτος αυτό, θα πάψει να υφίσταται η επίγεια αναλογική τηλεόραση και να εφαρμόζεται η ψηφιακή. Κατά συνέπεια θα πρέπει και στην Ελλάδα να συντελεστεί η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΕΚΜ παραγνωρίζει ότι η μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση αποτελεί δέσμευση της χώρας μας από τριετίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης θα πρέπει προηγουμένως να κατοχυρωθούν στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο, και αυτό διότι η συμφωνία απαιτείται να γίνει μεταξύ των γειτονικών κρατών για το συντονισμό συχνοτήτων, με χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η FYROM.

Σημειώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι χώρες που γειτονεύουν με τη δική μας για τους ψηφιακούς διαύλους που θα δηλωθούν με τον ψηφιακό χάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι γειτονικές χώρες θα μπορούν να διεκδικήσουν μονομερώς και προς το δικό τους συμφέρον, τους ψηφιακούς διαύλους, ενδεχόμενο που θα απέβαινε σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Δεν φανταζόμαστε να επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ- ΕΚΜ.

ΣΥΡΙΖΑ: “Κοψοχρονιά και το φάσμα των συχνοτήτων”

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Η ψηφιοποίηση του τηλεοπτικού σήματος από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, στην Αττική, που επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, δεν σχετίζεται με τη διεθνή υποχρέωση της χώρας μας για switch over στο ψηφιακό σήμα, καθώς το περιθώριο έχει επεκταθεί ως το 2015. Ούτε βεβαίως με τις διαπραγματεύσεις με τις όμορες χώρες για την κατοχύρωση ψηφιακών συχνοτήτων.

Σχετίζεται με την απελευθέρωση φάσματος από τις αναλογικές συχνότητες που καταργούνται, έτσι ώστε στη συνέχεια το φάσμα να δημοπρατηθεί σε τηλεοπτικές ή τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις κοψοχρονιά.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση είναι, ότι ακόμα κι αν προχωρήσει στη δημοπράτηση του φάσματος, η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιεσμένη για να προχωρήσουν οι όποιες επενδύσεις, ενώ και ο ελληνικός λαός που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα είναι σε θέση να καταναλώνει ως συνδρομητής τις όποιες νέες υπηρεσίες προσφερθούν (pay TV, cinema on demand, data transfer κοκ).

Η διεθνής διαπραγμάτευση με τις όμορες χώρες για το φάσμα των συχνοτήτων, μια χρονοβόρα διαδικασία που ορίζεται από διεθνείς κανόνες, δεν λύνεται με την ψηφιοποίηση του φάσματος στην Αττική. Πολύ περισσότερο όταν το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει αχαρτογράφητο στην περιφέρεια και στα σύνορά μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της διεθνούς διαπραγμάτευσης, ποιες συχνότητες έχει κατοχυρώσει η χώρα μας, ποιες οφείλει να κατοχυρώσει και τι έχει κάνει γι αυτό.

Επίσης, να απαντήσει με ποιο τρόπο θα κατοχυρώσει μια ανοικτή, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία ψηφιακής αδειοδότησης, τόσο των Παρόχων Δικτύου, όσο και των Παρόχων Περιεχομένου, δηλαδή των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι με το ισχύον καθεστώς «αδειοδοτούνται» αυτοδικαίως να εκπέμπουν ψηφιακό σήμα.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ασχολίαστο το γεγονός της επιβάρυνσης δεκάδων συμπολιτών μας οι οποίοι δυσκολεύονται να αποκτήσουν τις νέες συσκευές αποκωδικοποιητών και δετών τηλεόρασης

Αγνοείται η επικούρηση, δεν καταργείται!

Από την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου λάβαμε και αναρτούμε σχόλιο επί προηγούμενης ανάρτησης μας για την πιθανότητα κατάργησης των επικουρικών συντάξεων.

Χαιρόμαστε- διόλου άχαρη η “διόρθωση”- που “δεν τεκμαίρεται από όσα είπε στη συνέντευξη της στην “Καθημερινή”, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων”, όπως μας επισημαίνει.

<<Παρακαλώ να μην ερμηνεύετε ΛΑΘΟΣ ( γιατί αυτό κάνετε) για λογαριασμό μου, για τους αναγνώστες σας αλλά και για τους συναδέλφους που αγωνιούν, όπως όλοι μας, όσα είπα στην Καθημερινή ! ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ στην πρόταση μου δεν τεκμαίρεται κατάργηση επικουρικών συντάξεων! Το αντίθετο, ο διαχωρισμός των κλάδων που προτείνω θα βοηθήσει να απεγκλωβιστεί ο κλάδος της Επικούρησης απο τον σημερινό θανάσιμο εναγκαλισμό του με τον Κλάδο Υγείας. Άχαρο για δημοσιογράφο να διορθώνει, πικρό να διαψεύδει....
Ευχαριστώ
ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ>>.

Χαιρόμαστε γιατί μπορεί επιτέλους να αρχίσει με ανοιχτά χαρτιά ένας πραγματικός διάλογος. Τα ερωτήματα είναι πολλά, πρόχειρα μόνο ορισμένα απ΄αυτά.

– Αφού προτείνεται ο πλήρης διαχωρισμός του κλάδου υγείας από αυτόν της σύνταξης, που ακριβώς θα ενταχθεί ο κλάδος επικούρησης;

-(αυθαίρετο δικό μας ερώτημα). Μήπως θα αφεθεί στις καλές προθέσεις της τρόϊκας εσωτερικού; Για να παζαρέψει την κατάργηση του με την τρόϊκα εξωτερικού;

-Ή μήπως θα αφεθεί προς αντιμετώπιση στις προτάσεις των εκδοτών προς την κυβέρνηση; Όταν πολύ περισσότερο οι “ιθύνοντες” του κλάδου των ΜΜΕ (ναι έχουμε και τέτοιους) γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας που αγωνιά, ότι οι εκδότες και προτείνουν μείωση του αγγελιοσήμου και δεν θέλουν να εντάξουν στο αγγελιόσημο τα ειδησεογραφικά sites τους. Όταν γνωρίζουν πως είναι πρόθυμοι να καταργήσουν τον κλάδο επικούρησης για να διατηρήσουν το “προνόμιο”τους να μην πληρώνουν για την ασφάλιση των εργαζομένων τους σε σύνταξη και υγεία.

– Θα αναλάβει τον κλάδο της επικούρησης το ΕΤΑΠ ΜΜΕ; Πως ακριβώς θα το κάμει; Με νομοθετική ρύθμιση; Έναντι ποιών ανταλλαγμάτων;

– Και που θα πάνε ακριβώς όλες οι προηγούμενες κρατήσεις από μισθούς για το επικουρικό; Όλα αυτά τα χρήματα που πλήρωσαν ήδη επί χρόνια και χρόνια οι δημοσιογράφοι και υπάλληλοι των ΜΜΕ απλώς θα πούμε πως εξαφανίστηκαν στη δίνη του PSI και άντε βρες τον Προβόπουλο;

-(2ο δικό μας αυθαίρετο ερώτημα). Μήπως όλα γίνονται για τη διαχείριση της πτώσης των άλλοτε κραταιών ταμείων ΜΜΕ; Μήπως τελικά τα συμφέροντα πίσω από τις προτάσεις και τις πράξεις είναι πολύ μεγαλύτερα απ΄όσα μπορούμε να φανταστούμε και να αναζητήσουμε;

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_18.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.