Απεργεί ο Alpha – Σε ετοιμότητα καλεί η απεργιακή «Ελευθεροτυπία»

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Aπεργία στον Alpha

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, αντιμέτωπα με τις παράνομες και αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονταν στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα, αλλά και τα εκβιαστικά διλήμματα, που θέτει η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού « ALPHA» στους συναδέλφους στην Αθήνα, ανάμεσα σε οικιοθελείς μειώσεις αποδοχών ή απολύσεις, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 27 Ιουλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 28 Ιουλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τηλεόρασης, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA».

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας καιΤο σταμάτημα της οποιασδήποτε εκβιαστικά επιχειρούμενης βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας των συναδέλφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Κυκλοφορεί το 8ο τεύχος του περιοδίκου UNFOLLOW

Το τεύχος #8 του UNFOLLOW κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα! Διαβάστε στο UNFOLLOW #8:

«Κύπρος και Μνημόνιο: Η νέα αποικιοκρατία», ρεπορτάζ του Πέτρου Κοσμά

«Οι χρυσοί χορηγοί του χρέους», ρεπορτάζ της Κατερίνας Κιτίδη

Λιάνα Κανέλλη: «Ελπίδα μου η επανάσταση», συνέντευξη στον Πιτσιρίκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο (Αδέσποτη)

«Δικαιοσύνη: Η τυφλή γοητεία του νεοναζισμού», άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου

«Τα ΜΜΕ στην υπηρεσία των τραπεζιτών», ρεπορτάζ του SPY – Jungle Report

«Το νερό είναι δικό τους και δικό μας», μαρτυρία του Κώστα Μαριόγλου

«Σύνοδος Κορυφής: Que se jodan…», άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη

«Τα στερεότυπα στο δρόμο της απώλειας», άρθρο του Αδάμ Γιαννίκου

«Το φάντασμα της Λέρου», ρεπορτάζ των Αντώνη Γαλανόπουλου και Κωσταντή Νικολαΐδη

Κυκλοφόρησε το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 26 Ιουλίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Και χαμένοι και δαρμένοι» και πλούσιο ρεπορτάζ για τη δια ροπάλου εφαρμογή των απαιτήσεων της τρόικας. Πώς η συγκυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με την κοινωνία και ετοιμάζεται για ξεπούλημα, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων. (Σελ. 4, 6-9)

ΦΟΥΧΤΕΛ: Οι περίεργες και ύποπτες γυροβολιές του Γερμανού αρμοστή στη Θράκη και την ελληνική περιφέρεια. Τα σχέδια για τη δημιουργία παραδείσιων ζωνών για τους εργοδότες, με εργαζόμενους-δούλους. (Σελ. 18,19)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα ουκρανικά χόβερκραφτ, οι μίζες και τα πεταμένα λεφτά των εξοπλιστικών. (Σελ. 46,47)

ΔΕΗ: Όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα της μάχης του ξεπουλήματος. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού εμφανίζεται ως το πεδίο των πρώτων αψιμαχιών. (Σελ. 20)

ΝΕΡΟ: Μεγάλη διαδικτυακή κινητοποίηση για τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ-ΔΕΥΑΘ. (Σελ. 55)

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Ανεπιθύμητη η κυβερνητική κουστωδία στη ΔΕΘ, λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, (Σελ. 12)

ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art». Συνέντευξη: Τάκης Σπυριδάκης: «Πιο εύκολα δουλεύεις στο Χόλιγουντ, παρά στην Ελλάδα». Ακόμη: Οδοιπορικό στη βαριά και ασήκωτη πολιτιστική κληρονομιά των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, Ο Batman είναι πιο ύπουλος από τον Joker και Το «φαινόμενο» Λένα Κιτσοπούλου.

Η απεργιακή «Ελευθεροτυπία» εκφράζει τις ευχαριστίες της και καλεί σε ετοιμότητα

Ανακοίνωση της συντακτικής επιτροπής

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της σειράς των τεσσάρων συνεχόμενων εβδομαδιαίων απεργιακών εκδόσεων από τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», η συντακτική επιτροπή εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες τόσο στους συναδέλφους που εργάσθηκαν με πάθος για την υπόθεση αυτή, όσο και στους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και φίλους της εφημερίδας που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην προσπάθεια μας.

Παρά τις αντιξοότητες και τον πόλεμο λάσπης που δεχθήκαμε από διάφορες πλευρές, η έκδοση των απεργιακών φύλλων της “Ελευθεροτυπίας”, η οποία έγινε με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, απέδειξε την αμείωτη απήχηση του τίτλου αλλά και την προστιθέμενη αξία της εργασίας μας. Οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είναι η ψυχή της, η αέναη πηγή της δυναμικής της.

Ο αγώνας έχει δύο βασικές επιδιώξεις: την επιβίωση της εφημερίδας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας από τη μία πλευρά. Αλλά και την ταχεία και αποτελεσματική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλων μας (δεδουλευμένα-αποζημιώσεις) από την άλλη. Πιστεύουμε ότι ο διπλός αυτός στόχος εξυπηρετεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του συνόλου (και όσων αποχώρησαν και όσων παραμένουν).

Για μας, τους 500 και πλέον παραμένοντες εργαζόμενους στην επιχείρηση, η επίτευξη του παραπάνω διπλού, ενιαίου σκοπού, αποτελεί κεντρικό στόχο του συνεχιζόμενου επί 7 μήνες απεργιακού μας αγώνα. Η γενική βούληση των εργαζομένων εφημερίδας έχει άλλωστε εκφραστεί με σαφήνεια μέσα από τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων.

Η μέχρι τώρα αδυναμία και ανικανότητα της διοίκησης να δώσει άμεσες απαντήσεις στα επείγοντα προβλήματα επιβίωσης της εφημερίδας, επιδεινώνουν την κατάσταση. Ενόψει των νέων δυσμενών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε μέσο τα συμφέροντά μας. Κινούμενοι στο πλαίσιο της εντολής και της εξουσιοδότησης που μας έδωσε η γενική συνέλευση, θα εκτιμήσουμε ανάλογα τις εξελίξεις και το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποφασίσουμε από κοινού για τις επόμενες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε.

Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται μετά τις 15 Αυγούστου σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.

Η συντακτική επιτροπή

Πηγή: http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.