Χαλκιδική: Έκθεση φωτογραφίας στον βυθό

nomizeis_oti_ksereis_tin_istoria_chalkidiki
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας θα απλωθεί στον αμμουδερό πυθμένα στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Σαράντα φωτογραφίες του Βασίλη Καρκατσέλη ύστερα από ειδική επεξεργασία,

ώστε να αντέχουν στη μακροχρόνια παραμονή τους στο νερό, θα ποντιστούν περίπου 2,5 μέτρα στη θάλασσα, έτσι ώστε να είναι εύκολα ορατές από τους κολυμβητές, χωρίς ωστόσο να τους ενοχλούν, ενώ ένας ειδικός μηχανισμός θα τις κρατά σε απόσταση από την άμμο, για να μη βυθίζονται.

Υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας θα απλωθεί στον αμμουδερό πυθμένα στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Σαράντα φωτογραφίες του Βασίλη Καρκατσέλη ύστερα από ειδική επεξεργασία, ώστε να αντέχουν στη μακροχρόνια παραμονή τους στο νερό, θα ποντιστούν περίπου 2,5 μέτρα στη θάλασσα, έτσι ώστε να είναι εύκολα ορατές από τους κολυμβητές, χωρίς ωστόσο να τους ενοχλούν, ενώ ένας ειδικός μηχανισμός θα τις κρατά σε απόσταση από την άμμο, για να μη βυθίζονται.

Η έκθεση με τίτλο «Νομίζεις ότι ξέρεις την ιστορία», περιλαμβάνει αθέατες λεπτομέρειες από τη ζωή στην πόλη και θα εγκαινιαστεί στις 4 Αυγούστου στην ακτή Αιγαιοπελαγίτικα, μετά το κάμπινγκ του ΕΟΤ.

Διαύγεια

Η καθαρότητα των νερών στη συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με την ποιότητα και τη σύσταση της άμμου που προσφέρουν διαύγεια, θα επιτρέπουν στον κολυμβητή να τις βλέπει ακόμη και έξω από το νερό χωρίς εξοπλισμό. Ο δημιουργός τους όμως προτείνει μάσκα θαλάσσης και αναπνευστήρα.

«Τι μεταφέρουμε μαζί μας από την πόλη στις διακοπές μας στη φύση; Η αθωότητα πού σταματά; Με ποιο δικαίωμα ο πολίτης ξέχασε κιόλας το τι ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές; Τι αξίζει να τον κινητοποιεί και τι όχι; Η φόρμα (και των έργων και της έκθεσης) είναι αντίστοιχη του περιεχομένου. Σαν ο απόλυτος φορμαλισμός ενός μη φορμαλιστή. Το ρεαλιστικό της έγχρωμης φωτογραφίας οπισθοχωρεί υπέρ της ποιητικής του εξωπραγματικού χρώματος. Οι καθρέφτες στον πυθμένα αντανακλούν τη σιλουέτα του θεατή τους αιωρούμενη στον πιο διάφανο πλακούντα, στο φως της αυτογνωσίας. Θα μπορούσε να μεταφραστεί σε αλλαγή τρόπου ζωής, σε επαναπροσδιορισμό αξιών και του κοινωνικού συστήματος εντός του οποίου διαβιούμε; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;», αναρωτιέται ο Β. Καρκατσέλης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.