H ΕΙΤΗΣΕΕ θέλει τηλεοπτικές γαλέρες / Ο Τιγκίρης εκτός “Espresso”

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Τιγκίρης εκτός “Espresso” και χωρίς αποζημίωση!

Έπαυσαν το διευθυντή της “Espresso”, Μιχάλη Τιγκίρη από τα καθήκοντά του. Και μάλιστα χωρίς να λάβει αποζημίωση! Ο δημοσιογράφος, διαμαρτυρήθηκε για την “ανακοίνωση” που ανέβηκε πριν από 3 μέρες στο site, espressonews, προς τον προϊστάμενο πληροφορικής της εταιρείας. Η ένταση αυτή μεταφέρθηκε στον ιδιοκτήτη Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος ενημέρωσε πως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι σωστό και ζήτησε την παραίτησή του για λόγους …αξιοπρέπειας! Ο Μιχάλης Τιγκίρης αρνήθηκε, απαντώντας πως δεν ήταν υπεύθυνος για την ανακοίνωση. Η διοίκηση απάντησε δίνοντας του, μόνο τα δεδουλευμένα και ένα εξώδικο για τους χειρισμούς του.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21609#more-21609

Εργαζόμενοι της Espresso: “Αναίτια και άδικη η απόλυση Τιγκίρη”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ESPRESSO

Μετά την ενημέρωσή μας για την αιφνιδιαστική καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου και διευθυντή της εφημερίδας “Espresso”, Μιχάλη Τιγκίρη, με πρόφαση την ανάρτηση στο site της εφημερίδας περί δήθεν συμφωνίας των εργαζομένων και των εκπροσώπων των σωματείων με την εργοδοσία για την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του.

Θεωρούμε ότι είναι αναίτια και άδικη, καθώς ο Μιχάλης Τιγκίρης επί δώδεκα συνεχή έτη εργάστηκε με την ίδια συνέπεια σε όποια θέση του ζητήθηκε. Ο κ. Τιγκίρης με την καταγγελία, όπως έγινε, στερείται της αποζημίωσής του για τα χρόνια που εργάστηκε στην εφημερίδα.

Φοβούμαστε ότι η ίδια πρακτική ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε από εμάς και να δημιουργήσει διαλυτικά φαινόμενα στην εφημερίδα που παλεύει να σταθεί με προσωπικό μόχθο όλων μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Espresso

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21613#more-21613

H ΕΙΤΗΣΕΕ θέλει τηλεοπτικές γαλέρες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΙΤΒΕ

Δεν της είναι αρκετό της ΕΙΤΗΣΕΕ το ότι έχει στην διάθεση των τηλεοπτικών σταθμών της την Δημόσια τηλεόραση που με το πρόσχημα να μην «ενοχληθούν» οι πολιτικοί μας από τις πολλές κάμερες, τους παρέχει δωρεάν όλο το πολιτικό ρεπορτάζ και μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων απ ευθείας (pull).

Ζητάει τώρα από την κυβέρνηση και άλλες χάρες. Να δώσει την δυνατότητα δηλαδή σ’ αυτούς που ασκούν το ποιο κλειστό επάγγελμα στην χώρα μας, το επάγγελμα του Καναλάρχη να στεγάζουν τις τηλεοπτικές τους επιχειρήσεις τους κάτω από την ίδια εταιρεία και την ίδια στέγη χρησιμοποιώντας ενιαίο τεχνικό προσωπικό και παράλληλα να διατηρείται η άδεια προσωρινής λειτουργίας που τους δόθηκε, εφάπαξ, το 1999.

Πιστεύουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση θα αρνηθεί να δημιουργήσει τηλεοπτικούς σταθμούς γαλέρες που με ελάχιστο προσωπικό και την συνδρομή της ΕΡΤ, θα παρέχουν σχεδόν ανέξοδη ενημέρωση και θα πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τους από τις πανάκριβες διαφημίσεις που προβάλλονται στις ενημερωτικές ζώνες.

Τέλος, πέρα από τα ανωτέρω, επειδή μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για υπογραφή της νέας ΣΣΕ, ζητάμε την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία θα επεκτείνει την ΣΣΕ που έληξε στο τέλος Ιουλίου για έναν ακόμα χρόνο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.3166/2003, ΦΕΚ Α 178/2.7.2003.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β .Ε.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21591#more-21591

Αγγλία: Τηλεόραση μέσω Internet προτείνει η Βουλή των Λόρδων

Τη διανομή τηλεοπτικών καναλιών μέσω Διαδικτύου προτείνει νέα έκθεση της βρετανικής Βουλής των Λόρδων ώστε να απευλευθερωθούν συχνότητες για άλλες χρήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού broadband news αν και στη Βρετανία ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης, η έκθεση “Broadband for All – an alternative vision” που αφορά τις υποδομές του internet, λέει ότι η περίπτωση μεταφοράς της διανομής των τηλεοπτικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο φαίνεται ότι θα επικρατήσει.

Κατά πάσα πιθανότητα οι υπηρεσίες IPTV θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο και τελικά η περίπτωση μεταφοράς του περιεχομένου των εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών, από τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες στο διαδίκτυο θα επικρατήσει ολοκληρωτικά.

Αυτή μπορεί να είναι κάλλιστα μία λογική ρύθμιση, αφού το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα προσφέρεται απόλυτα για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, σημειώνεται στην έκθεση της επιτροπής των Λόρδων. Η Βουλή των Λόρδων προτείνει στην βρετανική κυβέρνηση, την ρυθμιστική αρχή Ofcom και την ευρύτερη βιομηχανία, να αρχίσουν να εξετάζουν τη σκοπιμότητα της διακοπής των τηλεοπτικών εκπομπών από το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη η τηλεόραση θα χάσει επιπλέον ελεύθερο φάσμα στα UHF μετά το 2015 μετά την απόφαση της ITU να δοθούν και οι δίαυλοι μετά την 47 για ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21596#more-21596

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.