Δήμος Καλαμαριάς: Φεστιβάλ με… ανοιχτά παράθυρα

alkinoos_ioannidis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναυλίες, λογοτεχνικό τριήμερο και συνάντηση σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών στις φετινές εκδηλώσεις, που ξεκινούν στις 30 του μήνα

Οκτώ συναυλίες και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών 22ων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, που θα γίνουν στο Κυβερνείο-Παλατάκι, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα και στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Σε πείσμα των καιρών και παρά την κρίση, ο Δήμος Καλαμαριάς υπόσχεται ένα μεγάλο μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει από τις 30 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου και θα είναι συνδεδεμένο με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Μουσική

Το μουσικό μέρος έχει τίτλο «Ανοιχτά Παράθυρα-Σταύρος Κουγιουμτζής» και περιλαμβάνει συναυλίες του Θ. Κοροβίνη και του συγκροτήματος «συνΩΔΗπόροι» (30/8), βυζαντινής μουσικής με τον Π. Παπαεμμανουήλ (3/9), των Stringless (4/9), της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (6/9), τζαζ μουσικής με τον Σ. Παπαδημητρίου (7/9), αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού με Δ. Νικολούδη, Κ. Πρατσινάκη, Κ. Σιαμαντά (10/9), βραδιά με σεφαραδίτικα τραγούδια από τη Σαβίνα Γιαννάτου (12/9) και μια εκδήλωση με μουσικές από το Καφέ Αμάν της Θεσσαλονίκης με την Ε. Μητρίτσα (13/9).

Στο «Παρά Θιν΄ αλός» εντάσσεται και το Πεδίο Δράσης Κόδρα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών στη βόρεια Ελλάδα και παρουσιάζει κάθε χρόνο ό,τι πιο επίκαιρο και αντισυμβατικό συμβαίνει στον χώρο των εικαστικών (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, περφόρμανς, νέες τεχνολογίες, εγκαταστάσεις, δρώμενα).
Από τις 14 ως τις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα λογοτεχνικό τριήμερο στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με τίτλο «Η εισφορά της Θεσσαλονίκης στη νεοελληνική λογοτεχνία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.