Αύριο οι ανακοινώσεις για την Εμπορική Τράπεζα

emporiki_trapeza_logo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιδίωξη της Credit Agricole η διατήρηση μειοψηφικής συμμετοχής σε ένα νέο ισχυρό σχήμα

Στην έδρα της Credit Agricole στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της μητρικής της Εμπορικής Τράπεζας και τη διαδικασία πώλησης της που έχει ξεκινήσει.

Ειδικότερα, μαζί με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της μεγαλύτερης σε μέγεθος γαλλικής τράπεζας εκτιμάται ότι θα υπάρξει και αναφορά στο μέλλον και στις προθέσεις της Credit Agricole για την Εμπορική.
Υπενθυμίζεται ότι τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι, της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha bank, έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για την Εμπορική Τράπεζα.

Επιδίωξη του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες όπως γράφει το ΑΜΠΕ, είναι η διατήρηση μειοψηφικής συμμετοχής σε ένα νέο ισχυρό ελληνικό τραπεζικό σχήμα, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας με έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους.

Σημειώνεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας έχει ολοκληρωθεί και καλύφθηκε εν μέρει από την κεφαλαιοποίηση των χρηματοδοτικών ενισχύσεων σε μετρητά που έτσι κι αλλιώς κατέβαλε ο γαλλικός όμιλος στην ελληνική θυγατρική του ήδη από τις αρχές του χρόνου, εξασφαλίζοντας ότι η Εμπορική θα συνεχίσει να καλύπτει τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν σχετίζεται με τις διαδικασίες πιθανής συμφωνίας συγχώνευσης, καθώς θα έπρεπε να γίνει σε κάθε περίπτωση, προκειμένου η Εμπορική να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.