Κουνέλλης και Ροντινόνε συνεχίζουν έως τον Οκτώβριο

nude_ugo_rudinone1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Παρατείνονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οι εκθέσεις του Γιάννη Κουνέλλη έως τις 8 Οκτωβρίου και του Ούγκο Ροντινόνε έως τις 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται για δύο σημαντικές εκθέσεις, από εκείνες που αξίζει να δούμε και να ξαναδούμε. (φωτό) Ούγκο Ροντινόνε, «Nude», λεπτομέρεια έργου

Η έκθεση του Κουνέλλη είναι η πρώτη μεγάλη σε ελληνικό μουσείο ύστερα από πολλά χρόνια και η τωρινή παρουσίαση έχει ένα ειδικό βάρος καθώς πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Τα έργα του, στα οποία ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί εφημερίδες, κάρβουνο, σακιά από λινάτσα, παλιά παπούτσια και γυαλιά, παλτά, χώμα και σίδερο, τα οποία συγκέντρωσε από παλιατζίδικα και αγορές της Αθήνας, μιλούν κατευθείαν στον σημερινό δοκιμαζόμενο άνθρωπο. «Στη συγκυρία αυτή θα ήταν αδιανόητη μια συνηθισμένη έκθεση τέχνης στην Ελλάδα», έχει πει ο ίδιος. Κάθε Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. και Σάββατο στις 12.30 μ.μ. πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει διάλεξη για το έργο του με εισηγήτρια την Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Γυμνά γλυπτά

Η έκθεση του Ελβετού Ούγκο Ροντινόνε, με τίτλο «Nude», απαρτίζεται από επτά γυμνά γλυπτά φυσικού μεγέθους, σε διάφορες στάσεις ήρεμης ανάπαυσης με φόντο τους λευκούς τοίχους. Οι ευάλωτες φιγούρες, εξαιρετικά λεπτομερείς, που έχουν χυθεί σε κερί απευθείας από το ανθρώπινο σώμα, μοιάζουν σαν να ξεκουράζονται μετά από μια παράσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.