Θρακιώτικα τραγούδια στο Ηρώδειο

christos_aidonidis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μελωδίες της ξενιτιάς και βυζαντινοί ύμνοι από τον ερμηνευτή και τους Πέτρο Γαϊτάνο και Γιώτα Νέγκα, που θα συμπράξουν με δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων και χορευτικά συγκροτήματα

Χρόνης Αηδονίδης και Πέτρος Γαϊτάνος συναντιούνται στις 9 του μήνα στο Ηρώδειο

Μια μοναδική περιήγηση στην ιστορία και την πλούσια μουσική παράδοση της περιοχής της Θράκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Εκεί, ο μεγάλος δάσκαλος, μελετητής και ερμηνευτής της ελληνικής μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, θα πρωτοστατήσει, σε μια μεγάλη μουσική παραγωγή, μια συναυλίας μνήμης, η οποία είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 90 χρόνων από την εκχώρηση της Ανατολικής Θράκης.

Επί σκηνής θα βρεθούν 200 συνολικά άτομα μεταξύ των οποίων συνεργάτες και μαθητές του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης», επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων και χορευτικά συγκροτήματα από τη Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία, οι οποίοι έχουν οργανωμένα λαογραφικά κέντρα αλλά και μια παιδική χορωδία αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών τα οποία διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης. Μαζί τους θα είναι ο Δραμινός ερμηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος και η Γιώτα Νέγκα.

Ο στόχος

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει μελωδίες και ρυθμούς της Ανατολικής, της Δυτικής και της Βόρειας Θράκης, της Μακεδονίας αλλά και της Σμύρνης με στόχο να καταδειχτεί η στενή σχέση της Ελλάδας με την Ανατολή, η οποία έχει βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο. Τραγούδια της ξενιτιάς, της τάβλας, του γάμου, μοιρολόγια αλλά και βυζαντινοί ύμνοι θα συνθέσουν το πολύχρωμο μουσικό μωσαϊκό της παράστασης.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Σύλλογο Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων «Συνεχίζω».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.