Κεδίκογλου: «Θα δώσουμε άδειες στην TV» / Γ. Κογιάννης: Πολιτική δίωξη η αποπομπή μου

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Κεδίκογλου: «Θα δώσουμε άδειες στην TV»

Τη βούληση πως η κυβέρνησης θα σπάσει το «γόρδιο δεσμό» και θα αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, συγκεντρώνοντας έσοδα από τις συχνότητες, εκφράζει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου. απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη. «Ως προς το ζήτημα της χορήγησης των αδειών λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών η βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει τέλος στο ιδιότυπα καθεστώς ομηρίας μέσα στο οποίο λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια οι ιδιωτικοί σταθμοί, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας» αναφέρει. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότηση εντός των χρονικών ορίων που διαγράφονται από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας» αναφέρει, σημειώνοντας πως γίνεται ένας αγώνας δρόμου»

Οι προϋποθέσεις, με την οποία θα γίνει η αδειοδότηση, αναφέρονται στο «συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή», συνεχίζει ο Σ. Κεδίκογλου. Συνεπώς το ΕΣΡ, θα χορηγήσει τις άδειες με βάση το νόμο 3592/2007 του Θόδωρου Ρουσόπουλου και συνεπώς θα εξακολουθήσει να ισχύει το κριτήριο της παλαιότητας, το οποίο αναγνωρίζει τα προηγούμενα χρόνια εκπομπής, ασχέτως αν υπήρχε άδεια ή όχι και αποτρέπει νέους επενδυτές να μπουν απευθείας στην αγορά, αν προηγουμένως δεν αγοράσουν κάποιο προβληματικό σταθμό.

Ο Σ Κεδίκογλου επιβεβαιώνει πως θα αναζητήσει έσοδα από τις συχνότητες. «Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι τόσο η αποτίμηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων όσο και η όποια αποτίμηση του περισσεύματος του τηλεοπτικού φάσματος που θα προκύψει από τη ψηφιακή μετάδοση θα είναι αποκλειστικά προς όφελος του ελληνικού λαού» .

Αδειοδότηση υπό το βλέμμα της Τρόικας

Βέβαια η συγκέντρωση χρημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν διαμηνύσει πως δεν θέλουν διαγωνισμό για το ψηφιακό μέρισμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εντάξει στις μνημονιακές υποχρεώσεις της έναντι της Τρόϊκας το χρονοδιάγραμμα για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση και της οριστικής αδειοδότησης είχε τοποθετηθεί στο τέλος του 2013 με συγκεκριμένα βήματα. Όπως το είχε παρουσιάσει στα στελέχη της Τρόϊκας ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μ.Βορίδης προβλεπόταν δέκα βήματα.

Η ολοκλήρωση της αποτίμησης της αξίας του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, η διαμόρφωση νέου ψηφιακού χάρτη θα δοθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Σεπτεμβρίου 2012 με ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης του στο τέλος του 3ου τριμήνου του τρέχοντος έτους Από τον ψηφιακό χάρτη προκύπτουν οι άδειες σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 το ΕΣΡ προκηρύσσει τις άδειες.

Ο συντονισμός συχνοτήτων με τις γειτονικές χώρες με ολοκλήρωση στο τέλος του 2013. Διαγωνισμός για το ψηφιακό μέρισμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο 4ο τρίμηνο του 2012 και ολοκλήρωση στις αρχές του 2013. Χορήγηση τηλεοπτικών αδειών στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22182#more-22182

Γ. Κογιάννης: Πολιτική δίωξη η αποπομπή μου

ΔΗΛΩΣΗ Γιώργου Κογιάννη

Η προαναγγελθείσα πολιτική δίωξή μου από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη – ο οποίος είχε μιλήσει για «ροζ και πράσινα παπαγαλάκια» που «δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους στην ΕΡΤ» – υλοποιήθηκε χθες το βράδυ με την αποπομπή μου από τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων.

Τύποις, υπογράφει την απόφαση αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος. Στην ουσία, όμως, αυτή υπαγορεύθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ερώτημα είναι εάν γι αυτή την απόφαση ρωτήθηκαν και συμφώνησαν και τα άλλα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που μετέχουν στην κυβέρνηση ή εάν έρχονται απλώς να νομιμοποιήσουν τη βιομηχανία διώξεων και εισβολής γαλάζιων ημετέρων στην ΕΡΤ.

Νοιώθω ευτυχισμένος που στα δύο χρόνια που ήμουν Διευθυντής Ειδήσεων πετύχαμε να κάνουμε την ΕΡΤ, σημείο αναφοράς και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού. Είναι τιμή μου που δεν θα έχω καμία σχέση με την αποδόμηση αυτής της επιτυχίας η οποία ήδη επιχειρείται.

Κραυγαλέο παράδειγμα, δε, αυτής της προσπάθειας αποδόμησης και ακύρωσης της ανεξάρτητης λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκα από τη διοίκηση και το Μέγαρο Μαξίμου για να μην παίξω μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες της χρονιάς, τη λίστα-φωτιά με τα νέα μέτρα, που είχε αποκλειστικά στη διάθεσή της η ΕΡΤ. Πίεση, βεβαίως, στην οποία δεν ενέδωσα και ακολούθησε η απόφαση απαλλαγής από τα καθήκοντά μου.

Γιώργος Κογιάννης

Δημοσιογράφος

Υ.Γ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί σ’ αυτά τα δύο πολύ γόνιμα χρόνια.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22192#more-22192

“Μειώνουν τους προϋπολογισμούς κατά 40% για την επόμενη διετία”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ συνεδρίασε χθες εξετάζοντας τα ακόλουθα θέματα :

1. Ενημέρωση (μισθολόγιο, ανταποδοτικό τέλος, εργασιακά θέματα, διώξεις

εργαζομένων, ρουσφετολογικές προσλήψεις, τοποθετήσεις κ. λ. π. )

2. Εξουσιοδότηση στο προεδρείο για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις

3. Συλλαλητήριο ΔΕΘ

και στάθμισε την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, όπου οι ενέργειες της Διοίκησης και της Κυβέρνησης ενσπείρουν το φόβο και μεγαλώνουν εκ νέου την ανασφάλεια των εργαζομένων. Ακόμα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – πέρα από κάθε λογική και κάθε έννοια χριστής διοίκησης – σαν φέουδό τους.

Πετσοκόβουν το ανταποδοτικό τέλος και μειώνουν τους προϋπολογισμούς κατά 40% για την επόμενη διετία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με αυτές τις ενέργειες πιστεύουν ότι θα φθείρουν και θα ποδηγετήσουν και το συνδικαλιστικό κίνημα, χρησιμοποιώντας σα μέσο πίεσης την άρνηση επίλυσης των προβλημάτων, που άλλωστε επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ. Οι ενέργειές τους είναι πολλές φορές παράλογες και φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Για τα παραπάνω το ΔΣ αποφάσισε και εξουσιοδότησε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και την προώθηση δράσεων, που σχετίζονται με τα παραπάνω αλλά και για άλλα προβλήματα που έρχονται σαν καταιγίδα για να σαρώσουν κάθε τι που έχει απομείνει στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή και πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, Κυβέρνηση και Διοίκηση να θωρακίσουν τη Δημόσια τηλεόραση και όχι να την αφήνουν έρμαιο στα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αγωνίζεται όπως έκανε μέχρι σήμερα, μέσα από το θεσμικό της ρόλο για μια δημόσια τηλεόραση αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού στο πλαίσιο του συντάγματος και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερώτηση στην Ευρωπαίκη Επιτροπή του Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Σαλαβράκου για τα χρέη των ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ν. Σαλαβράκος κατέθεσε επείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αυξανόμενες υπέρογκες οφειλές επιχειρήσεων προς το Ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Η Τρόϊκα στην Ελλάδα, επιβάλλει και υποβάλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση μέτρα που πλήττουν βάναυσα τις λαϊκές τάξεις, που έχουν απολέσει ήδη ποσοστό άνω του 40% των εισοδημάτων τους. Εκπρόσωποι των λαϊκών τάξεων παραπονούνται ότι, ενώ η Τρόικα επιμένει σε λήψη μέτρων κατά των λαϊκών τάξεων, δεν προτείνει σχέδιο μέτρων κατά της φοροδιαφυγής η/και εισπράξεως βεβαιωμένων φόρων από επιχειρήσεις, προμηθευτές του Δημοσίου, ή ασκούσες δραστηριότητα κατά παραχώρηση δημοσίου αγαθού, στις οποίες εντάσσονται τα χρέη επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε που ανέρχονται σε ποσά πολλών εκατομμυρίων.

Αληθούς υποτιθεμένου του ύψους των οφειλών των Μ.Μ.Ε. στο δημόσιο και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το, οποίο οι εκπρόσωποι των λαϊκών φορέων που επισκεφτήκαν το πολιτικό μου γραφείο, προσδιορίζουν σε δυσθεώρητα ύψη, προβάλλεται ισχυρισμός ότι ή ανοχή και ή αδράνεια εισπράξεως των απαιτήσεων αυτών του Δημοσίου, εντάσσεται σε σχέδιο ελέγχου της πληροφόρησης από την Τρόϊκα. Αυτό ευνοεί, βεβαίως, ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς στην Ελλάδα και δημιουργεί κακή εντύπωση για την Ε.Ε. κατ’ εντολήν της οποίας η Τρόϊκα ‘ενεργεί.’

Ερωτάται η Επιτροπή,

Σε τι ύψος προσδιορίζει το Ελληνικό δημόσιο και η Τρόϊκα τα χρέη των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε.;

Τι σχέδιο προτίθεται η Τρόϊκα να υποβάλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση ρευστοποίηση των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς των άνω επιχειρήσεων και άλλων, που λειτουργούν κυρίως ως εργολάβοι του Δημοσίου και είναι προφανώς “ημέτεροι” των έκαστοτε Κυβερνήσεων στην Ελλάδα;

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22188#more-22188

Προς γνωμοδότηση το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

Σε νομικό γραφείο για γνωμοδότηση θα απευθυνθεί η ΕΡΤ για το διαγωνισμό μεταφοράς δορυφορικών σημάτων της ERT World που κατοχυρώθηκε πρόσφατα στην εταιρεία KB Impuls, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο ΔΣ της Τετάρτης και ενώ προηγουμένως ο έως και σήμερα τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης στο ΔΣ το οποίο και δεν διατύπωσε καμία ένσταση.

Η εν λόγω σύμβαση εγκρίθηκε χωρίς καμία παρατήρηση από το ελεγκτικό συνέδριο αλλά είχε εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση και ο ντόρος που ξέσπασε έφερε πάλι το ζήτημα στο προσκήνιο. Ο διαγωνισμός που έγινε αρχικά μόνο για τη μεταφορά των δορυφορικών σημάτων ανερχόταν έως και το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ, άρα έπρεπε να εγκριθεί και από το ελεγκτικό συνέδριο μετά την επιλογή της εταιρείας από το ΔΣ της ΕΡΤ τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στο εν λόγω διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές τρεις εταιρείες, η ΟΤΕ Α.Ε δίνοντας 1.125.140 ευρώ, η εταιρεία Komart που πρόσφερε 1.117.457,98 και η KB Impuls που έδωσε προσφορά 899.998 ευρώ.

Η εταιρεία Komart στο μεταξύ που είχε τα δικαιώματα μεταφοράς του δορυφορικού σήματος από το 2005 επί προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, βρίσκεται σε ανοιχτή δικαστική διένεξη με την ΕΡΤ από τον προηγούμενο ακόμη διαγωνισμό του 2010.

Έχασε ωστόσο τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον της ΕΡΤ ενώ η διοίκηση έχει στα χέρια της και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης από το οποίο δεν προκύπτει καμία παράβαση για τις κινήσεις της κρατικής τηλεόρασης έναντι της εταιρείας.

Και ενώ αυτή η υπόθεση ερευνάται από τον εισαγγελέα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ως βουλευτής της Ν.Δ ο νυν αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, η κρατική τηλεόραση το Καλοκαίρι του 2011 έσπασε στα δυο το διαγωνισμό της δορυφορικής τηλεόρασης. Τον έναν για τη μεταφορά των σημάτων παγκοσμίως που κατοχυρώθηκε τελικά στην εταιρεία KB Impuls και έναν δεύτερο, για την εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος. Σε αυτό τον δεύτερο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορά 4 συνολικά εταιρείες αλλά ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος λόγω ανεπαρκών στοιχείων σε όλες τις προσφορές. Έκτοτε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση των δορυφορικών σημάτων δεν έχει προκηρυχθεί.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22174#more-22174

Mega: Ο γρίφος στη “μαρκίζα”

Με ανακοίνωση στο site της aixmi.gr παρενέβη ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος για να βάλει τέλος στα σενάρια εξόδου της Όλγας Τρέμη από το κεντρικό δελτίο του καναλιού. «Η Όλγα Τρέμη από τη Δευτέρα στο δελτίο του Mega», έγραψε ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, δεν έπεισε όμως ότι στα παρασκήνια της Μεσογείων υπάρχει σοβαρό θέμα στις ειδήσεις.

Ο γρίφος του καλοκαιριού εντοπιζόταν εκ των πραγμάτων στο πρόσωπο της Όλγας Τρέμη καθώς όλοι θυμούνται ότι η κεντρική ανκοργούμαν δεν είχε συναινέσει στη νέα σύμβαση που επέβαλλε η επιχείρηση στο τέλος της Άνοιξης. Λίγο πριν το κανάλι είχε προσεγγίσει τη Σία Κοσιώνη για μια πιθανή μεταγραφή της από το νέο Φάληρο στη Μεσογείων.

Η Σ.Κοσιώνη παρέμεινε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στο Mega εμφανίσθηκε αίφνης η Μαρία Σαράφογλου, κόρη του πρώην δημάρχου Κερατσινίου Δημήτρη Σαράφογλου για την οποία όλες οι εκτιμήσεις λένε πως προετοιμάζεται για τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας στο δελτίο.

Μια επιλογή που έχει και πολιτικές προεκτάσεις στις σχέσεις των μετόχων. Η επιλογή της Μαρίας Σαράφογλου η οποία δοκιμάζεται στα παράθυρα του κεντρικού δελτίου από την πρώτη στιγμή της εισόδου της στο Mega, έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε παλιά και γνωστά ονόματα του τιμ των ειδήσεων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22176#more-22176

“Γκρίνια” στο ΠΑΣΟΚ για τις ειδήσεις

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο των ειδήσεων στην ΕΡΤ. Ήδη εκφράζονται παράπονα πως δεν υπάρχει ισορροπία στην παρουσίαση των θεμάτων και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί ο διορισμός και δεύτερου αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων. Για τη θέση μάλιστα ακούγεται το όνομα του Αντώνη Λιάρου, υποψήφιου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Στην ΕΡΤ μαζεύουν υπογραφές 

Συνεχίζεται η αναστάτωση στο Ραδιομέγαρο. Η κίνηση του καθηγητή της Νομικής και προέδρου της ΕΡΤ, Νίκου Τέλλη να αλλάξει την ημερήσια διάταξη, αφαιρώντας τα θέματα για την επιστροφή των παλαιών στελεχών προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στην Αγία Παρασκευή, ειδικά σε αυτή την “ομάδα” που έχει δημιουργηθεί και θεωρεί πως μπορεί να ελέγχει την ΕΡΤ, χωρίς να δίνει λογαριασμό στο διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Σίμο. Μαθαίνουμε ήδη πως συγκροτείται πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ για να συγκεντρωθούν 4 υπογραφές μελών του ΔΣ που θα ζητούν να γίνει συνεδρίαση τη Δευτέρα με τα θέματα που ακυρώθηκαν.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Ο ΟΤΕ TV “Φτιάχνει ομάδα” 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΕ TV

Με νέα μέλη, καταξιωμένα ονόματα από το χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, εμπλουτίζεται η δημοσιογραφική ομάδα των αθλητικών καναλιών ΟΤΕ Sport του OTE TV. Στο ήδη δυναμικό ρόστερ των καναλιών, προστίθενται ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ο Γιώργος Θαναηλάκης, ο Βασίλης Σαμπράκος, ο Μιχάλης Τσόχος και ο Τάσος Κολλίντζας για τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις και εκπομπές, ενώ τις διοργανώσεις μπάσκετ που φιλοξενεί ο ΟΤΕ TV θα καλύπτει ο Βασίλης Σκουντής μαζί με την υπόλοιπη μπασκετική δημοσιογραφική ομάδα.

Τα νέα μέλη της ομάδας θα ξεκινήσουν στα αθλητικά κανάλια OTE Sport του OTE TV από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, με την κάλυψη των ζωντανών μεταδόσεων, τα αθλητικά ρεπορτάζ και τις εκπομπές, ενώ σύντομα το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με ακόμη περισσότερες εκπομπές και περιεχόμενο για όλα τα σπορ.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται στο πλαίσιο της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Λετονία στη Ρίγα από τον OTE TV, αποκλειστικά σε υψηλή ευκρίνεια, (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 20.45), για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014. Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει σε περιγραφή Αλέξη Σπυρόπουλου και ρεπορτάζ Πάνου Μάλαμα, ενώ στο στούντιο του OTE TV θα βρίσκονται ο Γιώργος Θαναηλάκης, ο Βασίλης Σαμπράκος και ο Μιχάλης Τσόχος, με καλεσμένο τον Αντώνη Νικοπολίδη.

«Με χαρά καλωσορίζουμε τα νέα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας των αθλητικών καναλιών του OTE TV. Είμαι βέβαιος ότι με την εμπειρία και τον επαγγελματισμό τους θα δώσουν προστιθεμένη αξία και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ήδη εξαιρετική δημοσιογραφική ομάδα των αθλητικών μας καναλιών, που πλέον ξεπερνά τα 25 μέλη. Στόχος μας και τη νέα σεζόν είναι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε δυναμικά το αθλητικό περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του ΟΤΕ TV προσφέροντας πλουσιότερη τηλεοπτική εμπειρία στους συνδρομητές μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, Εμπορικός Διευθυντής του OTE TV.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22205#more-22205

Έδωσε η Alpha Bank δάνειο στο Σ. Ψυχάρη;

Την απόκτηση των μετοχών του Β. Ρέστη από το Σ. Ψυχάρη, με δάνειο 20 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank αποκαλύπτει το site http://www.lykavitos.gr/2012/09/lykavitosgr-20-alpha-bank.html. Στην περίπτωση που ισχύει η πληροφορία αυτή το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η τράπεζα δεν χορήγησε νέο δάνειο στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, αθετώντας τη συμφωνία που είχε συνάψει η Μάνια Τεγοπούλου με τον πρόεδρο της Alpha Bank, Ι. Κωστόπουλο. (αναλυτικά στο http://kourdistoportocali.com/articles/13859.htm)

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22194

Συνεχίζεται η απεργία στον όμιλο Π. Κυριακίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιήθηκαν οι δύο 24ωρες απεργίες, που είχαν προκηρύξει οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH».

Η εργοδοσία, η οποία οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τριών μηνών και την εξόφληση του επιδόματος αδείας στους συναδέλφους, είχε δεσμευτεί ότι θα στείλει σήμερα απαντητική επιστολή στην πρόταση της ΕΣΗΕΑ για άμεση πληρωμή τουλάχιστον ενός μισθού και την προοδευτική εξόφληση των δεδουλευμένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αντ’ αυτού ο εκδότης κ. Κυριακίδης, δια της γραμματέως του, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

«Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ κλπ) η εταιρεία, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον δηλώνει ότι στόχος της είναι, να εξοφλήσει κάθε ποσό που οφείλει στους εργαζομένους της έως την 30.11.2012 με τακτικές τμηματικές καταβολές. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μοναδική πηγή εσόδων της εταιρείας είναι η κυκλοφορία των εντύπων και η διαφήμιση που στηρίζεται στην κυκλοφορία. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, όλοι μαζί να συνδράμουμε για την έκδοση των εντύπων και τη λειτουργία των μέσων μας.

Ράνια Μήτσιου

Γραφείο Γραμματείας Προέδρου κ. Πέτρου Κυριακίδη».

Μπροστά σ’ αυτή την αδιαλλαξία τα σωματεία συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» από τις 16.00 της Τετάρτης, 5 Σεπτεμβρίου έως τις 16.00 της Πέμπτης, 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Νέα 24ωρη απεργία στο “Κέρδος” και στο www.kerdos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 6 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων δηλώνουν για άλλη μια φορά, ότι δεν μπορεί να επιβληθούν μονομερώς νέοι όροι ατομικής σύμβασης, δυσμενέστεροι των όσων εφαρμόζονται. Εξάλλου οι Ενώσεις έχουν καταγγείλει στο ΣΕΠΕ τη μονομερή και αυθαίρετη μεταβολή, που διενήργησε η εργοδοσία στις αποδοχές των εργαζομένων επικαλούμενη δήθεν τα όσα επιτάσσει ο ν.4046/2012.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές.

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 6.00πμ έως τις 6.00πμ του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο ραδιοσταθμό «SPORT 103 FM», με αιτήματα:

¨ Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς.

¨ Η πληρωμή του μισθού να γίνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μηνός (ως ορίζει η ΣΣΕ).

¨ Την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας συναδέλφων μας.

Καλούμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «SPORT 103 FM» να σταματήσει την παραβίαση της ΣΣΕ μας και να προχωρήσει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το καθεστώς της μαύρης εργασίας και το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

ΕΣΗΕΠΗΝ: διαδήλωση δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη

Πάτρα 4 Σεπτεμβρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων αποφάσισε ομόφωνα την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του Τύπου στο εργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Ο κόσμος του Τύπου, με το δυναμικό μπλοκ που θα σχηματίσει μπροστά από το χώρο της ΔΕΘ, θα αξιώσει:

· Την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

· Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

· Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας, με απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

· Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των υφαρπαχθέντων αποθεματικών.

· Τη διασφάλιση των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους το κλονισμένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

· Την ενίσχυση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και το κλείσιμο των Μέσων Ενημέρωσης.

· Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

· Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Ναί στη ΔΕΘ ναί, αλλά όχι και  δε θυμόμαστε

Το Φεβρουάριο (ναι το μήνα που ψηφίστηκε νέο μνημόνιο και ο κοσμάκης έφαγε χημικά με τη σέσουλα), ο Κάρολος Παπούλιας είχε παραιτηθεί από το μισθό του, ώστε να συμβάλλει – συμπάσχει με το γενικότερο κλίμα.

Δείτε και εδώ για υπενθύμιση-φρεσκάρισμα μνήμης: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694810

Σήμερα μάθαμε ότι ζήτησε να υπάρξουν περικοπές στο μισθό του (αυτόν από τον οποίο είχε παραιτηθεί). Και όπως εύστοχα έγραψε κάποιος στο τουίτερ «Τι δεν καταλαβαίνεις, τι δεν καταλαβαίνεις».

Άρα ΔΕΘ που σημαίνει, όχι δεν θυμόμαστε, αλλά διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ.

…και στις 30 Σεπτέμβρη Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης…

Ακολούθως κυκλοφόρησε ότι ο Κ. Παπούλιας είχε όντως παραιτηθεί, αλλά η πρόταση ήταν για θεσμική ρύθμιση από εδώ και στο εξής για τον εκάστοτε πρόεδρο και η μεταφορά της είδησης έγινε με εσφαλμένο τρόπο, λόγω κακής από συντακτική άποψη, διοχέτευσής της στα ΜΜΕ.

Πάντως από το μισθό των εργαζομένων και την καταβολή του σε αυτούς, έχουν παραιτηθεί οι εργοδότες με τις ευλογίες της εγχώριας τρόικας που νομοθετεί και της τρόικας εξωτερικού που πιέζει για πιο σκληρά μέτρα.

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Καμιά ανακοίνωση συμμετοχής της ΕΣΗΕΑ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Από το 2001 που ξεκίνησε το σερί των οργανωμένων συλλαλητηρίων στη ΔΕΘ (είχε προηγηθεί μια «προδρομική» κινητοποίηση το 2000) και μέχρι αυτή τη στιγμή, ΠΟΤΕ δεν έχει βγει έστω μια ανακοίνωση συμμετοχής της ΕΣΗΕΑ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, όσες διοικήσεις και συσχετισμοί και αν προέκυψαν. Μια ματιά στο αρχείο ανακοινώσεων το επιβεβαιώνει. Έστω για τα μάτια, να δίνει την ευχή της για συμμετοχή, που να την οργάνωνε κιόλας.

Για φέτος το θέμα έχει αναφερθεί στη συνεδρίαση από τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, συνδέοντάς το και με την τρέχουσα εργασιακή κατάσταση στον κλάδο (σε συνδυασμό και με πρόταση για κινητοποίηση τις μέρες μετά τη ΔΕΘ, έξω από το υπουργείο εργασίας των ΜΜΕ που έχουν οξυμένα προβλήματα, αλλά και σε συντονισμό με τις πανελλαδικές απεργίες που θα γίνουν λόγω των νέων μέτρων).

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.