Στην μάχη για την θέση του διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών / Τρίμης: Υποχρέωση μας να είμαστε στη διαδήλωση του Σαββάτου

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Βασίλης Θωμόπουλος στην μάχη για την θέση του διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών

Xοντραίνει το παιχνίδι στην ΕΡΤ με τις σχέσεις του προεδρεύοντα Νίκου Τέλλη και του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου να βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αποτέλεσμα; Η συνεδρίαση του ΔΣ να μετατεθεί για τη Δευτέρα με ημερήσια διάταξη που αν δεν την υπογράψει ο Τέλλης, θα την καθορίσει ο Σίμος!

Η σύρραξη άρχισε όταν ο Ν. Τέλλης αρνήθηκε να θέσει στα θέματα συζήτησης τις προσλήψεις του τέως νομάρχη και υπάλληλου ΕΡΤ, Δημήτρη Σαραβάκου, και του, βρισκόμενου σε καθεστώς εφεδρείας, Πέτρου Μάη. Ο πρώτος προορίζεται για τη θέση του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών την οποία κατείχε ο Ν. Μιχαλίτσης και ο δεύτερος για τη διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών που κατέχει ο Ευ. Λουριδάς.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο Ν. Τέλλης δήλωσε δημοσίως ότι αν είναι να παραιτηθεί, θα το πράξει σε αυτόν που τον επέλεξε, δηλαδή στον Ευ. Βενιζέλο!

Το κακό συνεχίστηκε με το ΠΑΣΟΚ να θέτει θέμα για τις ειδήσεις και να απαιτεί να προσληφθεί ο Βασίλης Θωμόπουλος (ο οποίος έκανε άνοιγμα και στη ΔΗΜΑΡ) στη θέση του διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών, ώστε να αποτελέσει μαζί με τον Αιμίλιο Λιάτσο και τον Στράτο Μπαλή την ομάδα της ενημέρωσης. Η Φώφη Γεννηματά -λένε, έχει ανέβει στα κάγκελα για το θέμα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι να βρίσκεται στον αέρα το πρωινό, με μόνο δεδομένο το δίδυμο Αρβανίτη- Κατσίμη και όλους τους άλλους, να βρίσκονται στον αέρα.

ΥΓ1: Η πρόταση για Θωμόπουλο, δίνει μια απάντηση στον Γ. Κογιάννη που αναρωτιέται τι θέση έχουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την απομάκρυνσή του.

ΥΓ2: Στα ονόματα των υποψηφίων για την πρωινή ζώνη, συμπληρώστε και αυτό της Τάνιας Μαντουβάλλου.

ΥΓ3: Αν και καθηγητής ο κ. Τέλλης, αγνοεί ότι δεν παραιτείσαι σε αυτόν που σε προτείνει, αλλά σε εκείνο που σε τοποθετεί- εν προκειμένω στον Σίμο Κεδίκογλου.

ΥΓ4: Η θέση του Γ. Κογιάννη θεωρείται και είναι (δυστυχώς) πολιτική. Άρα κακώς διαμαρτύρεται.

ΥΓ5: Ο Β. Θωμόπουλος έχει θητεύσει Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ επί ημερών Χρήστου Πρωτόπαπα. Τότε που όσοι δημοσιογράφοι δεν ήταν φίλοι του Σημίτη, θεωρούνταν αυτομάτως εχθροί του.

Χριστίνα Αναστασίου /newpost.gr

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6.html

Τρίμης: Υποχρέωση μας να είμαστε στη διαδήλωση του Σαββάτου

Δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη:

“Δυστυχώς, ένας συνδυασμός πολιτικών σκοπιμοτήτων, μικροπαραταξιακών εντάσεων αλλά και αλλεπάλληλων πραγματικών υποχρεώσεων του σωματείου (συνελεύσεις, απεργίες κ.λπ) δεν επέτρεψαν στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να υπερψηφίσει και τυπικά τη συμμετοχή και της δικής μας Ενωσης, μαζί με την Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕΣΥ, στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Ωστόσο, οφείλω να δηλώσω ότι είναι υποχρέωσή μας να είμαστε εκεί, και οι δημοσιογράφοι της Αθήνας. Η δημοκρατική αντίσταση του κόσμου της εργασίας και η πολύμορφη συλλογική καθημερινή κινητοποίησή μας είναι η μόνη δημιουργική διέξοδος της κοινωνίας απέναντι στην καταστροφή και τον κανιβαλισμό που προκαλούν τα μνημόνια.”

Συνάντηση με Σ.Κεδίκογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Xθες το απόγευμα (05/09/2012) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου. Μετά από μακρά και διεξοδική συζήτηση, η οποία αφορούσε το σύνολο των θεμάτων του ιδιωτικού και δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού χώρου, που επείγει η επίλυσή τους, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέων συναντήσεων, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα και να τεθούν επί τάπητος τα προς επίλυση ζητήματα.

Νέο πρόγραμμα Alpha 989

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ανανεωμένο πρόγραμμα για τη νέα σεζόν, ο Alpha 98 9 φιλοδοξεί να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς για τους ακροατές για άμεση, δυναμική και αντικειμενική ενημέρωση. Από νωρίς το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η έμπειρη ομάδα παραγωγών του Alpha 98 9 συνθέτει ένα ολοκληρωμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα με έμφαση στην ενημέρωση, την αμερόληπτη κριτική και την αμφίδρομη επικοινωνία.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, ο Γιώργος Σμυρνής στην εκπομπή Και εσύ Σηκώθηκες Νωρίς παραθέτει τα πρώτα νέα της ημέρας, ενώ ο Δήμος Βερύκιος παρέα με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο στην εκπομπή Oι Αντίθετοι καυτηριάζουν την επικαιρότητα μέσα από τις θρυλικές κόντρες τους.

Ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή Κατά Ριπάς αναζητά τους υπεύθυνους και τα αίτια της ελληνικής παθογένειας.

Ο Σπύρος Χαριτάτος στην εκπομπή Γιάφκα συμμετέχει με τους ακροατές σε μία ανοιχτή συζήτηση επιδιώκοντας να δώσει με θετική διάθεση απαντήσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Οι Γιάννης Ντάσκας και Διονύσης Αντωνέλλος στην Κακή Παρέα, διερευνούν το παρασκήνιο, ασκούν κριτική και αποκαλύπτουν. Ο Γιάννης Σμυρλάκης στο Magazino παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις της ημέρας, ενώ ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης μας μεταφέρει τις εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Ώρα της Οικονομίας.

Οι Τάκης Πουρναράκης και Τάκης Τρακουσέλλης στο Men & Speed συζητούν θέματα για την αυτοκίνηση, τα σπορ και την υγεία.

Ο Θανάσης Πάτρας στο Πάρε να ‘χεις εκπέμπει θετική ενέργεια, με αγαπημένους καλεσμένους, φάρσες και ανατρεπτικό σχολιασμό της επικαιρότητας.

Οι Έφη Αλεβίζου και Ελένη Σπυρίδη εστιάζουν με αποκλειστικές συνεντεύξεις στους πρωταγωνιστές της ημέρας και παρουσιάζουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών Στον Αέρα.

Ο Λευτέρης Πράσινος και η Αγγελική Καρδιόλακα στο Παρ’το Αλλιώς σχολιάζουν τα πρόσωπα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής και αναδεικνύουν λιγότερο προβεβλημένα γεγονότα. Τέλος, ο Στέλιος Χατζημιχαήλ στο Μαζί μας ταξιδεύει με ελληνικά τραγούδια από το 1960 έως σήμερα, σπάνιες ηχογραφήσεις καθώς και συνεντεύξεις δημιουργών και ερμηνευτών που έγραψαν ιστορία.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του Alpha 98 9 είναι διαθέσιμο πέρα από τη γνωστή συχνότητα και μέσω του site www.alpha989.com καθώς και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Alpha 989.

Ο Alpha 98 9 βρίσκεται σε επαφή με τους ακροατές του και μέσω των social media (Facebook: Alpha 989, Twitter: Alpha 989).

Alpha 98 9: Το ραδιόφωνο του Alpha.

* * * Απόψεις για τα media… * * *

Αρθρογράφοι, γεγονότα και αλήθεια

Με ποια στοιχεία γράφει ένα σχόλιο ένας αρθρογράφος. Στον ελληνικό Τύπο οι απόψεις πληθαίνουν, δεν σημαίνει όμως πως διατυπώνονται, βασιζόμενες σε στοιχεία που είναι αληθινά και πραγματικά. Τελευταίο περιστατικό είναι το άρθρο του Διονύση Γουσέτη στη χθεσινή ”Καθημερινή” (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_05/09/2012_494420) για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου εξομοίωνε το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενος πως τα δωρεάν μαθήματα δίνονταν σε μετανάστες γίνονταν “με καθηγητές τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην επίσης τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ Χρήστο Τσιγαρίδα και τον θαυμαστή του Κουφοντίνα Πέτρο Γιώτη”. Πολύ σοβαρά πράγματα, για να γράφονται , χωρίς καμία επιφύλαξη , σε μια εφημερίδα όπως η “Καθημερινή”.

Αυτό συνέβαινε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης;

Σήμερα στον αρθρογράφο, απαντά η Άννα Δαμιανίδη (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17983) η οποία ζει στην περιοχή και έκανε μαθήματα στους μετανάστες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. ”Ούτε είχαμε δασκάλους τον « καταδικασμένο για συμμετοχή στην επίσης τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ Χρήστο Τσιγαρίδα και τον θαυμαστή του Κουφοντίνα Πέτρο Γιώτη”, αναφέρει και δηλώνει: “Μαθήματα κάναμε εμείς, τρεις δημοσιογράφοι, έκαναν τρεις καθηγητές φιλόλογοι, τρεις δασκάλες, πολλές φοιτήτριες και φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι”.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22231#more-22231

Η δημοσιογραφία που τρέμει και συμφωνεί

| ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Θέλω αρχικά να διευκρινίσω κάτι. Θεωρώ πως η συναδελφική αλληλεγγύη, στάθηκε στην Ελλάδα ο «ευγενέστερος» τρόπος συγκάλυψης και ατιμωρησίας. Έχω παρακολουθήσει δίκες με γιατρούς που ήταν πασιφανές πως έκαναν κάποιο ιατρικό λάθος, αλλά υπέρ τους κατέθεσαν αρκετοί συνάδελφοί τους ισχυριζόμενοι πως δεν έφταιγαν οι γιατροί. Τα πειθαρχικά του Δημοσίου είναι γεμάτα με καταθέσεις υπαλλήλων που καταθέτουν υπέρ επίορκων συναδέλφων τους.

Στη δημοσιογραφία, αυτή η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, κλείνει στόματα και διαστέλλει ανοχές. Πολλά χρόνια τώρα η δημοσιογραφία εκμαυλισμένη, αντιλαμβάνεται τον εαυτό της πέρα από Αρχές. Οι δημοσιογράφοι έχουν πάψει να είναι απέναντι από την εξουσία και προτιμούν να είναι δίπλα της. Αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως τον ομοτράπεζο του υπουργού, του βουλευτή, του δήμαρχου, του επιχειρηματία. Δεν είναι κακό να γευματίζεις με τον οποιονδήποτε. Κακό είναι να μην μιλάς επειδή είσαι μπουκωμένος από τα αποφάγια ή τα ορντεβρ της εξουσίας.

Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα το ηθικό δεν ήταν σε τόση αντιπαλότητα με το νόμιμο. Ο Βουλγαράκης απλώς το είπε δημόσια. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι εργάζονται σε γραφεία Τύπου εταιρειών κάνοντας ταυτόχρονα το αντίστοιχο ρεπορτάζ στα Μέσα που δουλεύουν ή θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία συμφερόντων. Ξεπλένουν δηλαδή σκάνδαλα, επιχειρηματίες, βρωμιές. Και στο τέλος κόβουν και ένα τιμολόγιο, από την εταιρεία τους που παρέχει «συμβουλές και επικοινωνία».

Αν κάποιος τους απευθύνει το ερώτημα αν έχουν δικαίωμα να το κάνουν απαντούν κορδωμένοι και με θράσος πως είναι νόμιμοι. Αυτή η ξεχειλωμένη νομιμότητα δεν χωρά τίποτα ηθικό. Προφανώς και ο καθένας κάνει όποιες επιλογές θέλει. Μπορεί να είναι δημοσιογράφος και επιχειρηματίας και ό,τι άλλο θέλει ταυτόχρονα. Αλλά οφείλει να είναι και ειλικρινής. Να πει δηλαδή στο κοινό του πως δεν «πουλάει» μόνο ειδήσεις αλλά και άλλα πράγματα. Δημόσιες σχέσεις και συμβουλές σε ανθρώπους και εταιρείες που θα έπρεπε ίσως να ελέγξει.

Στην δημοσιογραφία παγκοσμίως οι όροι με τους οποίους ασκείται, δεν αφήνονται στην καλή ή κακή θέληση του καθενός, αλλά περιγράφονται με Αρχές Δεοντολογίας. Τέτοιες έχουν διατυπωθεί και στην Ελλάδα. Αλλά τα θεσμικά δημοσιογραφικά όργανα μάλλον έχουν χάσει πια την μπάλα στην προσπάθειά τους τόσα χρόνια να δικαιολογήσουν με μια συνδικαλιστική αντίληψη, το «επιπλέον εισόδημα των δημοσιογράφων».

Τα σκάνδαλα της SIEMENS και της Πειραιώς ήταν χαρακτηριστικά. Όταν υπήρχε η ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια, εφημερίδες, κανάλια και sites γέμιζαν με διαφημίσεις των ελεγχόμενων. Το ίδιο έγινε και με το ΔΝΤ. Δύο εταιρείες και πολλοί δημοσιογράφοι ανέλαβαν να προωθήσουν την «αναγκαιότητα των μέτρων» τα οποία σαφώς δεν θα έπλητταν τους ίδιους.

Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και για να σταματήσει πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ανεκτικοί, φοβισμένοι και αισχρά αλληλέγγυοι. Αυτός είναι ο λόγος που το νέο τεύχος του HOT DOC ασχολείται με αυτό το θέμα.

Αλληλέγγυοι πρέπει να είμαστε προκειμένου να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Όχι για να συγκαλύπτεται. Ούτε για να επιβραβεύεται η σιωπή.

Διαβάστε από αύριο (06/09/2012) στο HOT DOC που κυκλοφορεί: «Δημοσιογραφία πλυντήριο χρημάτων και φήμης» www.koutipandoras.gr

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/?p=24887]

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.