Από το Δρομοκαϊτειο… στη σκηνή

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη, πιστεύω, να κάνουμε κάτι… Γιατί όταν μουτζώναμε στη βουλή, κάναμε απλώς τη δουλειά τους. Τώρα πρέπει να κάνουμε τη δική μας. Δεν αρκεί ο γραπτός λόγος, το κείμενο, τα σάιτ, όσο κι αν ο λόγος είναι σημαντικός. Χρειάζεται πράξη. Γι΄αυτό κι εγώ αντιδρώ με τον τρόπο που ξέρω και μπορώ: Με το θέατρο». 

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μέσα από τον μονόλογο «Mnimonimous» εκφράζει τις σκέψεις και τις απόψεις του, καυτηριάζοντας, με χιούμορ όμως, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. «Πιστεύω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του οικογενειακού μας περιβάλλοντος. Εμείς λοιπόν», συνεχίζει ο ηθοποιός που σκηνοθετεί την παράσταση ενώ συνυπογράφει το κείμενο με τον Ντίνο Σπυρόπουλο και τον Γιώργο Γαλίτη, «επιλέξαμε τον Αριστοτέλη, έναν καθημερινό άνθρωπο που από τα χρέη του αναγκάστηκε να μπει στο Δρομοκαϊτειο…. Καθώς όμως τα όρια είναι περιορισμένα, πήδηξε τη μάντρα, μπήκε μέσα σε ένα θέατρο, διέκοψε την παράσταση και ξεκίνησε τη δική του. Εψαχνε να βρει κοινό και βρήκε για να πει όλο όσα θέλει…».

Με βάση τον αυτοσχεδιασμό ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ομολογεί ότι ο μονόλογός του θα παρακολουθεί την τρέχουσα επικαιρότητα και θα διαπλάθεται καθημερινά «όπως επίσης και από το κοινό το οποίο θα μπορεί να συμμετέχει, μια που πρόκειται για μια παράσταση interaction (σ.σ. θεατές θα ανεβαίνουν κάθε βράδυ στη σκηνή). Ολο αυτό είναι ιδιαίτερα προκλητικό για μένα», προσθέτει, εξηγώντας ότι ο κίνδυνος βρίσκεται στην υπερβολή που μπορεί να οδηγήσει στη σαχλαμάρα. «Δεν σκοπεύω όμως να χαιδεύω τα αφτιά του κοινού. Η κριτική δε αφορά μόνο στους άλλους αλλά και σε εμάς τους ίδιους», καταλήγει και αναφέρεται σε μια από τις αγαπημένες τους ατάκες: «Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: Επανάσταση – Περισυλλογή – Τηλεόραση. Ξεκινάω να αλλάζω τον κόσμο και καταλήγω να αλλάζω κανάλια».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«MNIMONIMOUS» των Ντίνου Σπυρόπουλου, Γιώργου Γαλίτη, Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης – Στίχοι-Μουσική: PHYROSUN – Χορογραφίες: Ζελίνα Κιλίμη – Video / Μοντάζ: Κώστας Κιμούλης – Φωτισμοί: Lato b – Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Πολυχρονόπουλος. Με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

Θεσσαλονίκη: Θέατρο Αριστοτέλειον

Εθνικής Αμύνης 2, τηλ.             2310 262 051      

Πρεμιέρα την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Παραστάσεις ως τις 30/9/2012

Τον Οκτώβριο η παράσταση θα μεταφερθεί στην Αθήνα, στο θέατρο Προσκήνιο

Μυρτώ Λοβέρδου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.