Μέρκελ: Είναι σημαντικό να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις

angela_merkel8
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την σημασία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έχει τονίσει στον Αντώνη Σαμαρά, η Άγκελα Μέρκελ, όπως η ίδια δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Βιέννη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, ενώ σχολίασε και τις αποφάσεις τις ΕΚΤ μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί στην Γερμανία για το θέμα.

Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα υλοποιήσει το πρόγραμμά της, τόσο το καλύτερο, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό της Βέρνερ Φάιμαν.

Οπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία, η ίδια είχε τονίσει ότι είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και πως θα αναμείνει την έκθεση της τρόικας, η οποία θα παρουσιάζει την αξιολόγησή της.

«Ενθαρρύναμε την Ελλάδα να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και όσο γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι, κατά τα άλλα, ισχύει το πρόγραμμα όπως είχε αποφασιστεί.

Παρατήρησε συγχρόνως ότι, από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα δικαιούται, να γίνει η αξιολόγησή της στη βάση της έκθεσης της τρόικας και να μην ακούγονται κάθε ημέρα και διαφορετικά πράγματα.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε τους όρους που τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του νέου της προγράμματος για την επαναγορά ομολόγων.

Η ΕΚΤ σαφώς “έδειξε ότι το μέλλον του ευρώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές δράσεις και οι προϋποθέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο”, δήλωσε. “Αυτός είναι ο δρόμος που είχαμε πάντα επιλέξει”, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς όρους και χωρίς έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον δημοσιονομικό τομέα, όπως η Ισπανία ή η Ιταλία. Αλλά για να μπορέσουν να βοηθηθούν, τα κράτη πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουν την βοήθεια του προσωρινού ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης EFSF και του διαδόχου του ESM. Και η οποιαδήποτε βοήθεια εξαρτάται από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες που θα προσφύγουν σε αυτούς τους μηχανισμούς.

“Η ΕΚΤ είναι ένας σημαντικός και ισχυρός θεσμός”, είπε η Μέρκελ. “Είναι υπεύθυνη για τη σταθερότητα των τιμών” και “κατέδειξε σαφώς χθες (Πέμπτη) ότι είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί αυτή τη σταθερότητα των τιμών”, δήλωσε η καγκελάριος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.