Ο Σαραντόπουλος κατέθεσε 3η αίτηση πτώχευσης της “Απογευματινής” / Γιατί κενή η “Διαύγεια” της ΕΡΤ;

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

3η αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής κατέθεσε ο Σαραντόπουλος!

Σε Πεπόνη- Μουζακίτη η καταγγελία εργαζομένων στο ΣΔΟΕ

(από το blog των εργαζομένων της Απογευματινής)

Τρίτη κατά σειρά, αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής κατέθεσε η πλευρά του Κ.Ι.Σαραντόπουλου εκ μέρους της εταιρείας “Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.”, σε μία ακόμη απόπειρα εξόντωσης των εργαζομένων, αλλά και σε μία πρωτοφανή κίνηση εμπαιγμού της Δικαιοσύνης.

Ο εργολάβος και εκδότης ζητά εκ νέου και με περισσό θράσος να πτωχεύσει την εφημερίδα παρόλο που το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει κατηγορηματικά τη δήλωση παύσης πληρωμών και αίτηση πτώχευσης της ιστορικής εφημερίδας, με την υπ’ αριθμ στις 810/2011 απόφαση του.

Μία απόφαση, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι πλέον τελεσίδικη, καθώς ο κ.Σαραντόπουλος δεν τόλμησε να ασκήσει ούτε έφεση ούτε αναίρεση. Υπενθυμίζεται επίσης ότι είχε στη συνέχεια καταθέσει και δεύτερη αίτηση πτώχευσης, την οποία μόνος του απέσυρε, αντιλαμβανόμενος προφανώς την αστειότητα των ισχυρισμών του.

Στην τρίτη αίτηση πτώχευσης ο εργολάβος και εκδότης επαναφέρει το αίτημα του να πτωχεύσει η Απογευματινή «ντε και καλά», παρόλο που έχει ήδη κριθεί από τη Δικαιοσύνη ότι δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κήρυξης της επιχείρησης σε πτώχευση αλλά και ότι η αίτηση πτώχευσης είχε υποβληθεί με δόλιο σκοπό, προβάλλοντας το απίστευτο επιχείρημα «δεν έγινε δεκτό να πτωχεύσω τότε, αλλά πτωχεύστε με τώρα, διότι στο μεταξύ είχα κλείσει την εφημερίδα και δεν είχα έσοδα»!!!

Εμπαίζει δηλαδή την ελληνική Δικαιοσύνη ο κ.Σαραντόπουλος, ασκώντας «νέα» αίτηση πτώχευσης μίας επιχείρησης, για την οποία έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση… Εάν δηλαδή απορριφθεί και αυτή η αίτηση, τι θα κάνετε
κ.Σαραντόπουλε; Θα συνεχίσετε να ασκείτε αιτήσεις πτώχευσης, με την ελπίδα ότι κάποτε θα τη γλυτώσετε; Θα συνεχίσετε να αγνοείτε τις αποφάσεις των ελληνικών Δικαστηρίων, επειδή δεν σας αρέσουν; Θα ζητάτε από τον Έλληνα δικαστή να «προσπεράσει» το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει τη δολιότητα των προθέσεων σας; Πως επικαλείσθε το γεγονός ότι δεν είχατε έσοδα επειδή αναστείλατε την έκδοση της εφημερίδας, χωρίς νομίμως να την κλείσετε και να την εκκαθαρίσετε;

Οι εργαζόμενοι της «Α» έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή και αποδείχθηκε πράγματι ότι οι Έλληνες δικαστές (που δέχονται και οι ίδιοι επιθέσεις τώρα ως κλάδος) στέκονται στο πλευρό των εργαζόμενων -όταν αυτοί έχουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου με το μέρος τους- και αποδίδουν Δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη και τώρα θα μας προστατέψει από αυτή τη νέα προσπάθεια της επιχείρησης να ξεφορτωθεί τις υποχρεώσεις της απέναντι μας
.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 12 Απριλίου του 2011 εργαζόμενοι της Απογευματινής είχαμε προβεί σε καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταθέτοντας στοιχεία έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν όχι μόνο εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ».

Στοιχεία δηλαδή από τα οποία προκύπτει ότι εντός της εφημερίδας είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια «μαύρο ταμείο» » με αποτέλεσμα έσοδα της Απογευματινής να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου. Στο ΣΔΟΕ επίσης είχε καταγγελθεί η μεταφορά αρχείου της επιχείρησης από την έδρα της, την περασμένη Άνοιξη.

Χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2012 η καταγγελία αυτή τέθηκε σε γνώση των οικονομικών εισαγγελέων κ.Πεπόνη και κ.Μουζακίτη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα ερευνηθεί σε βάθος.

Υπενθυμίζουμε επίσης, προς κάθε αρμόδιο ότι η «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» εξακολουθεί να χρωστάει στα ασφαλιστικά μας ταμεία εισφορές από τις αρχές του 2010, γεγονός πολύ σοβαρό ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η τρίτη αίτηση πτώχευσης θα εκδικαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι θα παρέμβουμε στη διαδικασία, συνεχίζοντας τον αγώνα για την Απογευματινή μας, η οποία εφέτος τον Οκτώβριο θα έκλεινε 60 χρόνια κυκλοφορίας….

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22406#more-22406

Το κόστος της προεκλογικής προβολής των κομμάτων

Το ποσό των 2.3 εκατ. ευρώ διέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την προεκλογική του προβολή, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοίχεια που κατέθεσε στη Βουλή. Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής, αν αναλογιστεί κάνεις πως η διαφήμιση από την τηλεόραση ήταν δωρεάν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα περισσότερα χρήματα, ύψους 1, εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν προς την εταιρεία PLD plus του Διονύση Παναγιώτακη. H ΝΔ διέθεσε από τη μεριά της 1,7 εκατ. ευρώ για την προβολή της στον Τύπο, μέσω καταχωρήσεων και για δαπάνες δημοσίων σχέσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ 519 χιλ. ευρώ . Ο ΛΑΟΣ 201 χιλ./ ευρώ για την καταχώρηση και προβολή των μηνυμάτων από τον Τύπο. Η Δημιουργία Ξανά πλήρωσε περίπου 7 χιλ. ευρώ το ΚΚΕ διέθεσε μόλις 2 χιλ. ευρώ κυρίως για την παραγωγή των σποτ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22435#more-22435

Στην Ευρώπη τα χρέη των ΜΜΕ

Στην Ευρώπη για τα χρέη των ΜΜΕ. Ο Νίκος Σαλαβράκος, ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κατέθεσε επείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αυξανόμενες υπέρογκες οφειλές επιχειρήσεων προς το Ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Ο ευρωβουλευτής ρωτάει την Επιτροπή “σε τι ύψος προσδιορίζει το Ελληνικό δημόσιο και η Τρόϊκα τα χρέη των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε” , αλλά και το “σχέδιο” στο οποίο “προτίθεται η Τρόϊκα να υποβάλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση ρευστοποίηση των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς των άνω επιχειρήσεων και άλλων, που λειτουργούν κυρίως ως εργολάβοι του Δημοσίου και είναι προφανώς “ημέτεροι” των έκαστοτε Κυβερνήσεων στην Ελλάδα” .

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Γιατί κενή η “Διαύγεια” της ΕΡΤ;

Γιατί στη Διαύγεια δεν έχουν δημοσιευτεί όλες οι συμβάσεις των δημοσιογράφων και των λοιπών στελεχών. Ενώ έχει αναρτηθεί η σχέση εργασίας, το αρχείο για συγκεκριμένα πρόσωπα, με πολιτική χροιά, παραμένει κενό; Μήπως κάποιοι, δεν θέλουν να δημοσιευτεί η αμοιβή τους;

Από τις τελευταίες 6 προσλήψεις, δημοσιεύονται αποφάσεις μόνο για τα δύο πρόσωπα. Είναι σε γνώση αυτή η τακτική στο διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Σίμο, ή πρόκειται για αβλεψία; Πάντως ο νόμος δεν τηρείται…

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ο διαγωνισμός για τα δορυφορικά σήματα της ΕΡΤ σε εκκρεμότητα

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του διαγωνισμού για τα δορυφορικά σήματα της ΕΡΤ μετά τις δραματικές εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα. Η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Νίκου Μιχαλίτση αναβάλλεται για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο ενώ ο πόλεμος των εταιρειών για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος της ERT World σε όλο τον κόσμο μαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα κι ενώ αναζητούνταν συμβιβαστική λύση από την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, στην ΕΡΤ έφθασε επιστολή από την εταιρεία ΚΒ Impuls συμφερόντων Δ. Κοντομηνά με την οποία δηλωνόταν πως δεν μπορεί να αρχίσει η μεταφορά των δορυφορικών σημάτων της ΕΡΤ στις 5 Σεπτεμβρίου εάν δεν υπογραφεί η 3ετής σύμβαση του διαγωνισμού που επικυρώθηκε στην εταιρεία.

Στο μεταξύ στα μέλη του ΔΣ της εταιρείας εστάλη επιστολή και από την ανταγωνίστρια εταιρεία COMART η οποία βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με την ΕΡΤ στην οποία κατατίθενται όλα τα επιχειρήματα της για τον διαγωνισμό τη ERT World.

Ανάμεσα στα άλλα, κατά πληροφορίες, σημειώνεται πως η προηγούμενη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης «αντικατέστησε τις εγγυήσεις υπέρ της ΕΡΤ με την παροχή παράνομων εγγυήσεων υπέρ τρίτων». Επίσης δηλώνεται πως έχει καταθέσει στο ελεγκτικό συνέδριο έγγραφα ότι η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά καθώς έχουν ασκηθεί «τέσσερα ένδικα βοηθήματα της εταιρίας μας (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του ∆ιοικητικού Εφετείου Αθηνών)» ενώ είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα του Γ. Πεπόνη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22403#more-22403

Η έκθεση “Η είδηση υπό διωγμό” ως τις 5 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ

«Η είδηση υπό διωγμό» είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) από 18 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2012 στο νέο χώρο της Γκαλερί «7» (Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου). Εγκαίνια την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ.

Σε σειρά χαρακτηριστικών φωτογραφιών καταγράφεται η βία που αντιμετωπίζουν οι έλληνες φωτορεπόρτερ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην άσκηση των καθηκόντων τους. Σήμερα πλέον, δεν χρειάζεται να είσαι πολεμικός ανταποκριτής για να βιώσεις προσωπική βία κατά τη διάρκεια της εργασίας σου. Άλλωστε όπως διαφαίνεται και στις φωτογραφίες της έκθεσης, οι συνθήκες φωτογράφησης μιας διαδήλωσης στην Αθήνα, είναι πιο δύσκολες από το να καλύψει κανείς πολεμικό ρεπορτάζ. Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ βιώνει όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα στον τόπο του όταν φωτογραφίζει συλλαλητήρια, αθλητικούς αγώνες, ελεύθερο ρεπορτάζ ή ακόμη και φωτογραφία δρόμου, μια που με τη μηχανή του αποτελεί στόχο για όλους.

Η έκθεση «Η είδηση υπό διωγμό» παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τους κινδύνους που εμπεριέχει μία δημοσιευμένη – ή μη – φωτογραφία. Πολλές από τις φωτογραφίες δεν έχουν δημοσιευθεί και γι’ αυτό το λόγο η έκθεση αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους φωτορεπόρτερ, που καθημερινά προσπαθούν να αποτυπώσουν την αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, είτε είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές της φωτογραφιζόμενης σκηνής, είτε αυτόπτες μάρτυρες ενός ντοκουμέντου που για το «κλικ» που τράβηξαν τους ασκήθηκε βία, αλλά κανένας φακός δεν ήταν παρών για να αποτυπώσει τη σκηνή.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από στοιχεία έρευνας της ΕΦΕ σχετικά με τη βία που ασκείται κατά των φωτορεπόρτερ.

Επιμέλεια έκθεσης: Χριστίνα Ζαχοπούλου

Οργάνωση: Δημήτρης Γκιώνης-Φανή Πετραλιά

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, τηλ. 210 3675430 – 1 και Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Φειδίου 2, τηλ. 210 3604340.

Καιι η επόμενη βδομάδα στην ΕΡΤ χωρίς την Ανθή Σαλαγκούδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Σας ενημερώνουμε ότι για την εβδομάδα Δευτέρα 17/9/2012 έως και Παρασκευή 21/9/2012, οι πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ έχουν ως εξής:

06:00-08:00 ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη.

08:00-10:00 ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Με τον Γιώργο Κουβαρά και την Μάριον Μιχελιδάκη.

10:00-12:00 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ

Με τον Φάνη Παπαθανασίου και την Λίνα Κλείτου.

Η ΠΟΕΣΥ καλει σε πανελλαδική συμμετοχή στην 5λεπτη στάση εργασίας των αθλητικών συντακτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις Ενώσεις μέλη της να μεριμνήσουν για τη συμμετοχή των αθλητικών συντακτών μελών τους πανελλαδικά, στην πεντάλεπτη στάση εργασίας -με σιγή 5 λεπτών-, σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ κατά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League το Σάββατο 15/9, την Κυριακή 16/9 και τη Δευτέρα, 17/9/2012, καταγγέλλοντας τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά αθλητικών συντακτών και με αφορμή την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Άρης Ασβεστάς.

Η στάση εργασίας κηρύχθηκε από την ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόταση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες απειλές, αλλά και τις δολοφονικές επιθέσεις σε αθλητικούς συντάκτες, που είναι και επιθέσεις κατά της Ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Δεν πρέπει να υπάρξει περιγραφή και παρουσίαση από όλα τα ΜΜΕ των 5 πρώτων λεπτών των αγώνων της 3ης αγωνιστικής της Super League, για να σταλεί προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι η ελεύθερη ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Σε ετοιμότητα η ΠΟΕΣΥ για να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Σε απεργιακή ετοιμότητα τίθεται ο κλάδος της ενημέρωσης εν όψει των νέων αντεργατικών μέτρων που εισηγείται η τρόικα και σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά της ελληνικής κοινωνίας. Τα νέα μέτρα δεν συνιστούν μόνο ένα ακόμα βάρος στις πλάτες των εργαζομένων, δεν αποτελούν μόνο ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας• είναι χαριστική βολή κατά των εργατικών κατακτήσεων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξετάζοντας τα δεδομένα και τις τελευταίες εξελίξεις, και ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στον Τύπο συμπαρατάσσονται με όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε ένα κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο, διεκδικούν την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Ταυτόχρονα συντονίζονται ως κλάδος στην προσπάθεια ανάκτησης και κατοχύρωσης όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.

Σ αυτό το πλαίσιο η ΠΟΕΣΥ βρίσκεται σε απεργιακή ετοιμότητα ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων οι οποίες προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά σ αυτές.

Παράλληλα καλεί τις Ενώσεις μέλη της άμεσα το επόμενο διάστημα και πριν από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στις 6/10 να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις του κλάδου με μείζονες άξονες: την υπογραφή ΣΣΕ και όλα τα εργασιακά ζητήματα, το ασφαλιστικό με την αποκατάσταση των ασφαλιστικών απωλειών και τη διασφάλιση συντάξεων, εισφορών, παροχών και πόρων σε όλα τα επίπεδα του Τύπου, τις θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ (ιδιωτικών και δημόσιων) αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου.

“Μια απάντηση στους δημαγωγούς και τους απληροφόρητους”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συσπείρωσης

Στην ΕΣΗΕΑ, της οποία τα έσοδα μειώνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια, για ευνόητους λόγους “μνημονίων”, προγραμματίζουμε τις εξής κινήσεις, ώστε να συνεχίσουμε σήμερα, αλλά και στο μέλλον -που δεν φαίνεται να βελτιώνονται τα πράγματα- να μπορούμε να στηρίζουμε τους ανέργους και τις απαραίτητες λειτουργίες της Ενωσης:

1. Κατάργηση οποιασδήποτε αμοιβής μελών Δ.Σ και Πειθαρχικών Συμβουλίων (έξοδα παραστάσεως, κινήσεως, πάρκινγκ κ.λπ)

2. Κατάργηση οποιουδήποτε εξόδου καφενείου και αγοράς εντύπων

3. Διεκδίκηση με όλους τους τρόπους των συνδρομών μελών που υπεξαιρούν οι εργοδότες (και δεν αποδίδουν στην ΕΣΗΕΑ)

4. Αμεση ενοικίαση των τριών καταστημάτων του ισογείου του κτηρίου της Ακαδημίας 20, που παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και χρόνια με ευθύνη των προηγουμένων διοικήσεων της ΕΣΗΕΑ

5. Ανακαίνιση της αίθουσας συνεδριάσεων του πρώτου ορόφου της Ακαδημίας 20, διότι μετά από 25 χρόνια έχουν καταστραφεί τα ηλεκτρολογικά (είναι επικίνδυνα), δεν έχει κλιματισμό, ούτε καν καρέκλες κ.λπ. Με την ανακαίνιση της αίθουσας – εφόσον θα είναι ελκυστική για τους χρήστες- στα επόμενα πολλά χρόνια η ΕΣΗΕΑ μπορεί ενοικιάζοντάς την σε καλύτερες τιμές να έχει μεγαλύτερα έσοδα

Σημειώνουμε ότι έχει ήδη μειωθεί κατά πολύ ο προϋπολογισμός του Μορφωτικού Ιδρύματος, η επιδότηση του συγγραφικού έργου, η συνδρομή στην Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και μελετάται η μείωση της συνδρομής μας στην ΠΟΕΣΥ (με τη σύμφωνη γνώμη της βεβαίως)

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή: Γενική απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτέμβρη και διασωματειακό ΜΜΕ τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη. Να απεργήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, απαιτώντας κλιμάκωση, να μην περάσουν τα εφιαλτικά μέτρα των τροϊκανών και να τους κάνουμε να ξεκουμπιστούν.

Απεργία με μορφές εναλλακτικής απεργιακής ενημέρωσης, έτσι ή αλλιώς το επιχείρημα να μην απεργούμε για να ενημερώνεται ο κόσμος (με τα ΜΜΕ να έχουν “κανονική” ροή με τους διευθυντάδες να κόβουν και να ράβουν) έχει ξεπεραστεί μπροστά στο όργιο παραπληροφόρησης.

Στο σημερινό (13/09/2012) Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, κινήθηκε στην παραπάνω κατεύθυνση, περισσότερα μετά το διασωματειακό της Δευτέρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.