Κρατικές διαφημίσεις, διαπλοκή και ανεργία… / “Νέα ΥΕΝΕΔ ολίγον ροζ”

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

ΣΟΚ για τους δημοσιογράφους-Στο 30% ο φόρος στα μπλοκάκια

Νέα επίθεση στο εισόδημα των δημοσιογράφων και των ελεύθερων επαγγελματιών- εργαζομένων στα ΜΜΕ. Το απίθανο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τρόικα σχεδιάζει την αύξηση της φορολογίας στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών από το 20% στο 30% θέλοντας να κάνει ακόμη πιο ακριβή και δυσπρόσιτη την εύρεση εργασίας. Θυμίζουμε πως μετά την κατάρρευση των μισθολογίων το μόνο που έμεινε στους δημοσιογράφους για να πληρώνονται, όσοι έχουν ακόμη δουλειά, είναι το μπλοκάκι.Θυμίζουμε πως μετά την κατάργηση της διάθεσης του 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων , τα “μαύρα” στα κανονικά συγκροτήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί, οπότε δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Και σε κάθε περίπτωση είναι δουλειά του υπουργείου Οικονομικών να τη βρει, αναζητώντας πχ τις off shore των αστέρων στην Κύπρο.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το υπουργείο οικονομικών και δεν έχουν “ενσωματωθεί” ακόμη, οφείλουν να ρωτήσουν το Γ. Στουρνάρα και τους συνεργάτες του, τι ετοιμάζουν.

Θυμίζουμε πως ήδη οι δημοσιογράφοι εκτός από το 20% που πληρώνουν απευθείας σε κάθε απόδειξη εισφέρουν με άλλα 500 ευρώ στον κεφαλικό φόρο επιτηδεύματος. Και υπογραμμίζουμε πως εδώ μιλάμε για την πλειονότητα των δημοσιογράφων που παίρνουν λιγότερα χρήματα συγκριτικά με τους αστέρες που διαθέτουν τις εταιρείες τους στο εξωτερικό ή εκείνους που συμμετέχουν σε εταιρείες και έχουν διαφορετικό καθεστώς φορολόγησης.

Επιπλέον από αυτό σημερινό καθεστώς υπάρχουν ήδη σημαντικές απώλειες για τα ταμεία. Οι εισφορές από τα μισθολόγια έχουν μειωθεί, ενώ όσοι δεν έχουν κάλυψη του ταμείου τους πλέον, πληρώνουν το ΤΕΒΕ και όχι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Η λύση είναι τα ΔΠΥ να περάσουν από το ΤΕΒΕ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να μην αυξηθεί ο φόρος – τον οποίο για την ιστορία σημειώνουμε, ανέβασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο 30%- και τα “αστέρια” του υπουργείου οικονομικών να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, πως τοποθετείται;

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

“Νέα ΥΕΝΕΔ ολίγον ροζ”

Παρέμβαση Τσίπρα για την ΕΡΤ. Μετά την αναφορά του ΚΚΕ για τις προσλήψεις στην κρατική ραδιοτηλεόραση, που έγιναν από τη νέα διοίκηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως «προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη νέα ΥΕΝΕΔ ολίγον ροζ από ότι φαίνεται με βάση τις προσλήψεις που Κάνουν». «Προσλαμβάνουν τα δικά τους παιδιά με μηνιαίες αποδοχές εκτός τόπου και χρόνου» πρόσθεσε , αναφερόμενος στο «συνωστισμό» στελεχών και πρώην βουλευτών με μικτές αποδοχές μεταξύ 3.000-3.500 ευρώ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Κι άλλο δημοσιογραφικό “φάουλ” από το Mega;

Νέο δημοσιογραφικό ατόπημα από το Mega; Σύμφωνα με το site LesvosNews Net στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ παλιά φωτογραφία του 2009 από το κέντρο κράτησης στη Παγανή Μυτιλήνη αναφέροντας ότι ”αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δραματική… Στη Λέσβο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, το κέντρο κράτησης στην Παγανή έχει γεμίσει ασφυκτικά”.

Το site σημειώνει πως το Κέντρο Κράτησης στην Παγανή έκλεισε το 2009 καθώς υπάρχει καταδίκη της χώρας για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Διαβάστε αναλυτικά στο http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/media/mega-dimosiografia

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

“Καθημερινή”: “Η ελευθερία του Τύπου”

Μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατίας είναι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης χωρίς να φοβάται κανείς για τη σωματική του ακεραιότητα ή ο,τιδήποτε άλλο. Η κατάκτηση αυτή δεν ίσχυε για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια και σε άλλους χώρους, όπου με τον «τσαμπουκά» και τη βία ή την απειλή βίας κάποιοι επέβαλαν τις απόψεις τους.

αναλυτικά στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/09/2012_462136

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Κρατικές διαφημίσεις, διαπλοκή και ανεργία…

από το editorial της “Athens Voice”

γράφει ο Φώτης Γεωργελές

Όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί η ATHENS VOICE, με όλες τις κυβερνήσεις, η εφημερίδα δεν παίρνει την κρατική διαφήμιση που της αναλογεί σύμφωνα με την αναγνωσιμότητά της. Μην κοιτάτε που δεν το γράφω. Δεν το γράφω αφενός γιατί δεν θέλω να θεωρηθεί πίεση και αφετέρου γιατί το έχουμε αποδεχθεί. Αφού ξέρουμε πώς παίζεται το παιχνίδι και αφού δεν το παίζουμε έτσι κι εμείς, λογικό είναι να είμαστε εκτός. Κάνω, βέβαια, λάθος. Γιατί η διαπλοκή και η αδιαφανής διανομή του δημόσιου χρήματος δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι πρόβλημα όλων. Είναι το πρόβλημα, μάλλον, όλων.

Αρκετές φορές οι άλλες εφημερίδες δημοσιεύουν το top-100 των ΜΜΕ που λαμβάνουν μερίδιο από την κρατική διαφήμιση. Όλα αυτά τα λαχεία και τα ταμιευτήρια και οι κρατικές τράπεζες και οι ΔΕΚΟ και οι οργανισμοί διαφημίζονται στα πιο απίθανα έντυπα. Η A.V. είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες, οι 5-6 μεγάλες κυριακάτικες και μετά αυτή. Όμως ποτέ δεν έχει βρεθεί ούτε καν σε αυτή τη λίστα των 100 Μέσων που φιλοξενούν την κρατική διαφήμιση.

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/405/edito-405

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Συσκέψεις εργαζομένων στην ΧΚ. Τεγόπουλος

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο κτίριο της Μίνωος ενημερωτικές συζητήσεις κατά τομέα αναφορικά με τις εξελίξεις για το μέλλον της εφημερίδας και της ΧΚΤ. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τμήματα:

– 11 π.μ. οι εργαζόμενοι μέλη της ΕΠΗΕΑ
– 14 μ.μ. οι συντάκτες της “Ε”, της “Κ.Ε.” και του enet.gr στον 6ο όροφο
– 14 μ.μ. οι τεχνικοί της ΕΤΗΠΤΑ στον 1ο όροφο
– 14 μ.μ. οι λιθογράφοι – ενθέτες στο 2ο όροφο

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Η εργασιακή επιτροπή

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.