Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φτιάχνει media group / Η Μάνια θέλει να επανεκδόσει την Ελευθεροτυπία

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φτιάχνει media group

Επενδύει σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο – τα πάντα γύρω από τον Ολυμπιακό

Την απόφαση να μπει δυναμικά στα ΜΜΕ, φτιάχνοντας δικό του όμιλο, φέρεται να πήρε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Στόχος του από τη νέα χρονιά να έχει στη διάθεσή του τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, εντάσσοντας στον νέο όμιλο και τις εφημερίδες που ήδη κατέχει. Την εμπλοκή του στα ΜΜΕ την είχε προαναγγείλει το καλοκαίρι, μετά την αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ, αλλά είχε περάσει απαρατήρητη.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πραγματοποιούνται επαφές σε όλα τα επίπεδα. Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού αφορούν και περιφερειακό αλλά και εθνικής εμβέλειας σταθμό και γίνονται σε υψηλό επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και το δείπνο την περασμένη Κυριακή με τον Νίκο Χατζηνικολάου οπως έγραψε το enimerosi24. Στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών που είναι «κόκκινοι», το νέο κανάλι και με τις μεταγραφές που σχεδιάζει, θα αποκτήσει εξ αρχής ένα ισχυρό κοινό: τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Σχετκά με το ραδιόφωνο οι επαφές συνεχίζονται καθώς οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά..

Μπόμπολα για τον Sentra Fm δεν είχαν αποτέλεσμα και σε εξέλιξη είναι πλέον η αναζήτηση συχνότητας, αφού και οι επαφές με τον Κυριακίδη για τον Flash δεν προχώρησαν. Στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να φτιάξει ένα ραδιοφωνικό σταθμό που θα στηρίζει ανοιχτά τον Ολυμπιακό.παράλληλα στον νέο όμιλο θα ενταχθούν η νεοεκδοθείσα σαββατιάτικη εφημερίδα Παραπολιτικά, η επίσης σαββατιάτικη εφημερίδα Καρφί, η σαββατιάτικη έκδοση της δωρεάν «Μetro» και η ολυμπιακή «Stadio by metro».

Ολα αυτά, μαζί με τα σάιτ που ελέγχει, θα καλυφθούν με μια νέα ηλεκτρονική έκδοση που θα εκφράζει τον υπό δημιουργία όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγές: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/media-group.html / Το Παρόν

Η Μάνια θέλει να επανεκδόσει την Ελευθεροτυπία με 291 άτομα προσωπικό

Τι προτείνει(;) για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους σχετικά με οφειλές δεδουλευμένων και αποζημιώσεων

Από πλευράς πλήθους εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, το οργανόγραμμα προβλέπει:

175 άτομα στον Τομέα Ενημέρωσης (26 στη Φωτοσύνθεση)

56 άτομα στον Τομέα Εκτυπώσεων

60 άτομα στον Τομέα Εταιρικών Υπηρεσιών

291 άτομα σύνολο.

Ποιό οργανόγραμμα; Αυτό της Μάνιας Τεγοπούλου για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας και την επανέναρξη λειτουργίας της X.K.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.

Το συγκεκριμένο οργανόγραμμα αναφέρεται και στο κόστος επαναλειτουργίας που περιλαμβάνει πληρωμές προς τρίτους και πληρωμές προς τους εργαζόμενους. To οργανόγραμμα που πρόκειται να συζητηθεί σήμερα κι αύριο σε συναντήσεις ανα τμήμα με τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας στη Μίνωος,..

το δημοσιοποιεί το μπλογκ της Ανασυγκρότησης. Διαβάστε τι περιλαμβάνει:

Α) ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ

-Πληρωμές προς Δημόσιο (Εφορία, Ασφ. Ταμεία) προκειμένου να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες δόσεις των σχετικών ρυθμίσεων που έχει κάνει η εταιρεία, και να μην υπάρχει κίνδυνος κατασχέσεων και εμπόδισης της λειτουργίας.

-Κόστος Συντήρησης Υποδομών & Εξοπλισμού όλων των Τομέων

-Πληρωμές προς προμηθευτές και παρόχους για παλαιές οφειλές προκειμένου να επανέλθει η συνεργασία

Β) ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

-Πληρωμές για οφειλές δεδουλευμένων

-Πληρωμές για οφειλές αποζημιώσεων

Οι αναγκαίες Πληρωμές προς Τρίτους υπολογίζονται σε 2 εκ. € (0,7 εκ € σε Δημόσιο, 0,15 εκ € σε επισκευές-συντηρήσεις, και 1,15 εκ € σε προμηθευτές και παρόχους, με το τελευταίο κονδύλι να έχει ακόμη κάποιο βαθμό αβεβαιότητας).

Αναφορικά με τις αναγκαίες Πληρωμές προς Εργαζομένους, αυτό φυσικά είναι θέμα προς συζήτηση και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει καταρχάς να προτείνει κάτι συγκεκριμένο στο βαθμό που όπως έχει ρητά διευκρινιστεί, το παρόν Σχέδιο Επαναλειτουργίας δεν συντάσσεται στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού διαθέσιμης χρηματοδότησης, αλλά σκοπεύει ακριβώς να καταλήξει στην αναγκαία χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία.

Από την προηγούμενη ανάλυση προκύπτει μία στελέχωση 291 ατόμων, ενώ αυτή τη στιγμή στο μισθολόγιο της εταιρείας εξακολουθούν να περιλαμβάνονται 600 άτομα.

Υφίσταται λοιπόν θέμα κατ’ ελάχιστον αναφορικά με τις αποζημιώσεις αυτών που δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία, ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν παλαιότερες αποζημιώσεις εργαζομένων, και παράλληλα υφίσταται πάντα το θέμα των συσσωρευμένων δικαιωμάτων και αυτών που θα παραμείνουν στην εταιρεία σε περίπτωση επαναλειτουργίας

Ένα πλαίσιο που αντιμετωπίζει ισότιμα τα παραπάνω θα μπορούσε να είναι το ακόλουθο: Να καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις εργασίας και να λογιστούν οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων. Ακολούθως να γίνουν νέες προσλήψεις βάσει του οργανογράμματος με μικτούς μισθούς των τελευταίων εν ισχύ συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Με την ενέργεια αυτή:

– Κλείνει οριστικά η προηγούμενη περίοδος της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, καθώς αποτυπώνονται και αναγνωρίζονται όλα τα18 /18 v1.0 / 19-09-2012 συσσωρευμένα δικαιώματα όλων των εργαζομένων για την περίοδο αυτή, ανεξαρτήτως του αν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία ή όχι.

– Ενισχύεται περαιτέρω η διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων σε περίπτωση που το σχέδιο επαναλειτουργίας δεν ευοδωθεί και η εταιρεία οδηγηθεί σε πτώχευση.

– Σε περίπτωση επαναλειτουργίας, αποφεύγεται η ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων εκ περιτροπής εργασίας, τα οποία, και δύσκολο είναι να εφαρμοστούν από οργανωτικής απόψεως, και θα διατηρούν «σε εκκρεμότητα» πολλούς εργαζομένους.

– Οι εργαζόμενοι που δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία, θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

– Μια μισθολογική πολιτική μικτών μισθών βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (η οποία συνεπάγεται μείωση των υφιστάμενων μισθών, αλλά είναι αναγκαία προκειμένου να είναι οικονομικά βιώσιμή η νέα περίοδος), και μάλιστα προερχόμενη από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς μια κοινωνία που βλέπει αυτή την εποχή όλα τα κομβικά σημεία κοινωνικής συναίνεσης μεταξύ των μελών και των τάξεών της να εξαφανίζονται.

Βασική παράμετρος αυτού του προς συζήτηση πλαισίου αντιμετώπισης των αποζημιώσεων και νέας μισθολογικής πολιτικής είναι ότι οι προσλήψεις στην επαναλειτουργία προβλέπεται να γίνουν κατά προτεραιότητα από τους σημερινούς εργαζόμενους της εταιρείας, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κάποιο αναγκαίο ποσοστό προσλήψεων εκτός αυτών προκειμένου να καλυφθούν ειδικότητες και τεχνογνωσία που πλέον δεν είναι παρούσες.

Υπό το φως των παραπάνω, είναι προφανές ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση πέραν των 2 εκ ευρώ, προκειμένου να εξοφληθεί εφάπαξ όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό αποζημιώσεων-δεδουλευμένων κατά την έναρξη λειτουργίας. Από το ύψος της χρηματοδότησης αυτής, θα εξαρτηθεί ακολούθως και το συνολικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/291.html

Κλείνει και η εφημερίδα Νίκη στο τέλος του χρόνου

** Αλλη μια εφημερίδα ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο. Πρόκειται για τη ΝΙΚΗ της οποίας ο εκδότης Νίκος Μανδραβέλλος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Η διοίηση της εφημερίδας ανακοίνωσε την απόφαση στους εργαζόμενους, λέγοντας πως το φύλλο θα αναστείλει τη λειτουργία του στις 31 Δεκεμβρίου.

** Κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Εργασία Τώρα». Ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η Εργασία Press Εκδοτική ΕΠΕ, με εταίρους τους Δήμητρα Ποταμιάνου-Παγώνη, Ελένη Δελβινιώτη, Διονύση Ελευθεράτο, Στέλλα Μικράκη και σύμβουλο έκδοσης τον Γιάννη Αμανατίδη. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 34.950 ευρώ.

** Στις αρχές Οκτωβρίου δηλώνει πως θα βγει με νέο όνομα και νέο πρόγραμμα το ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Καρατζαφέρη. Το κανάλι όπως και το ραδιόφωνο μετονομάζονται σε ARTtv και ARTfm αντίστοιχα. Το κανάλι έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ο..Χάρης Μπότσαρης και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας. Στο ραδιόφωνο θα υπάρξει και συνεργασία – εκπομπή του οικονομολόγουτου ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη. – πηγή Το Παρόν

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.