Στην πρώτη θέση ο Real στα ερτζιανά / Συνεχίζεται η τηλεοπτική διαπόμπευση

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Στην πρώτη θέση ο Real στα ερτζιανά

Σε παιχνίδι για δύο, εξελίσσεται η πολιτική ενημέρωση από το ραδιόφωνο. Ο Real FM στα 5 χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, με το Σκάι να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του,. Ο Flash και Alpha έχουν μικρή ακροαματικότητα η ΝΕΤ και ο Βήμα FM δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις, ενώ ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός ο ΑΝΤ1 FM αποσύρθηκε από την αγορά, αλλάζοντας έως και όνομα, μετατρεπόμενος σε Easy 97,2.

Ο Real FM ξεκίνησε το 2007, με το Νίκο Χατζηνικολάου κεντρικό παρουσιαστή στο Alter( το οποίο εξέπεμπε τότε) ως προϊόν συνεργασίας με τον Ανδρέα Γ. Κουρή. Η αποδοχή του εξαρχής ήταν σημαντική στο κοινό, αφού εμφανίζεται το διάστημα 17.09-14.10.2007 με ποσοστό 3,2 επί των ακροατών, όταν ο Σκάι ήταν στο 13%. Η πορεία που ακολούθησε ήταν σταθερά ανοδική ανά τρίμηνο, φτάνοντας στο 8%, το Φεβρουάριο του 2011, με το Σκάι στο 13%. Ήταν η περίοδος των πρώτων περικοπών από την Τρόικα στην ελληνική κοινωνία και ο Real είχε αντιπολιτευτική γραμμή. «Κολώνες» στο ραδιοφωνικό εγχείρημα ήταν και παραμένουν, ο Γιώργος Τράγκας και ο Ν. Χατζηνικολάου. Το άλμα γίνεται με την «Ελληνοφρένεια» , η οποία προσθέτει και νεανικό κοινό, ενώ ο Real έχει πλέον ένα μέρος του λαϊκού «αντιμνημονιακού» ακροατηρίου

Η προεκλογική περίοδος (Ιούνιος 2012) «εκτοξεύει το Real στο 19,7% (επί των ακροατών), έναντι 13,6% του Σκάι ,όμως στην τελευταία μέτρηση του Αυγούστο- Σεπτεμβρίου χάνει 3 ποσοστιαίες μονάδες, εξαιτίας ίσως και της στήριξης στον Α. Σαμαρά, διατηρώντας, πάντα την πρώτη θέση.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/real_29.html#more

Συνεχίζεται η τηλεοπτική διαπόμπευση

Σοβαρό ζήτημα ελευθερίας έκφρασης και προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ακόμη και για τα social media, δημιουργεί η σύλληψη ενός 27χρονου νεαρού που δημιούργησε μια σατυρική ιστοσελίδα στο Internet, τον «Όσιο Παστίτσιο», αλλά και η πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες ανηλίκων οι οποίοι και συνελήφθησαν προληπτικά (!) στην τελευταία απεργία.

Το κυνήγι της σάτιρας ξεκίνησε από το ΕΣΡ, του οποίου η σύνθεση δεν είναι νόμιμη, με εκπομπές όπως η «Ελληνοφρένεια», ενώ είναι πρόσφατη η διαπόμπευση των ασθενών με HIV, ιερόδουλων, κατά την προεκλογική περίοδο. Όλα αυτά συμβαίνουν με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της οποίας Φ. Κουβέλης έχει δώσει μάχες για τα ατομικά δικαιώματα.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/blog-post_29.html#more

Απερρίφθη ξανά η αγωγή του Αραβαντινού

Το Εφετείο της Αθήνας απέρριψε για δεύτερη φορά, μετά την αναίρεση που είχε ασκηθεί, την αγωγή που είχε υποβάλει ο τότε αρχιφύλακας Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Βαφειάδη, για άρθρο του στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ το 1997, το οποίο αναφερόταν στα κυκλώματα των φυλακών. Το άρθρο είχε τίτλο: «Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ AΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ – “Ανώνυμη Εταιρεία Οργανωμένου Εγκλήματος”». Το Εφετείο απέρριψε την αγωγή του κ. Αραβαντινού κρίνοντας ότι το δημοσίευμα δεν περιείχε συκοφαντικές πληροφορίες και ήταν τεκμηριωμένο.

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/  / “Καθημερινή”

Κυκλοφορεί η εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Ο άγνωστος πόλεμος Βαρδινογιάννη – Ψυχάρη με διαιτητή τον Μπόμπολα

Πόλεμος του Βαρδή Βαρδινογιάννη με τον Σταύρο Ψυχάρη και διαιτητή τον Γιώργο Μπόμπολα. Με αυτό το άκρως ιντριγκαδόρικο θέμα στο πρωτοσέλιδό της -καθώς και τα τρία είναι «βαριά» ονόματα- κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο το 2ο φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η εφημερίδα με δισέλιδο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιάννης Κουρτάκης αποκαλύπτει τη σύρραξη του αφεντικού της Motor Oil με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και αναφέρεται στα μηνύματα και στα τελεσίγραφα που αντάλλαξαν οι δυό τους καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο πατριάρχης της οικογένειας Μπόμπολα με τη μεσολάβησή του.

Αποκαλυπτικό είναι και το ρεπορτάζ με τη λίστα των μελών της Αθηναϊκής Λέσχης..

υπό τον τίτλο «Οι capi dei capi των Αθηνών».

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4986.html

Κυκλοφορεί την 1η Οκτωβρίου το “UNFOLLOW”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ UNFOLLOW

Το UNFOLLOW 10 κυκλοφορεί τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Αιχμηρό, στοχαστικό, αιρετικό, αμετανόητο…

Διαβάστε στο UNFOLLOW 10:

Πάνος Καμμένος: «Είμαστε όλοι κομμουνιστές», συνέντευξη στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο

«ΟΠΑΠ: Ξεπούλημα και ιδιωτικό μονοπώλιο», ρεπορτάζ τουΛευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Τα θολά νερά των επιχειρήσεων Αλαφούζου» – μέρος Β΄, ρεπορτάζ του SPY–Jungle Report

«Ηλίας Κασιδιάρης: Ο νεοναζί αγαπημένος των ΜΜΕ», δημοσιογραφικό αφήγημα του Αυγουστίνου Ζενάκου

«Το “υπανάπτυκτο” Ισλάμ και οι δαίμονες της Δύσης», δημοσιογραφικό αφήγημα του Άρη Χατζηστεφάνου

«Ξερονήσια λιτότητας, παράδεισοι κερδών», άρθρο τουΛεωνίδα Βατικιώτη

«Οι όροι για την κουραμάνα», άρθρο του Λεωνίδα Ζενάκου

«Ποιος μιλάει για το μέλλον; Οι γραμματικές της κρίσης», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου

«Κυψέλη: ένας χάρτης διαφυγής», δημοσιογραφικό αφήγημα του Αδάμ Γιαννίκου

Οι στήλες του UNFOLLOW:

«Τεχνηέντως» του Αυγουστίνου Ζενάκου, «Θραύσματα εποχής» του Νικόλα Σεβαστάκη, «Lapsus Calami» της Έφης Γιαννοπούλου, «Μεσαιωνικά» του Θεόφιλου Τραμπούλη, «Αυθάδειες» τηςΜαρινίκης Αλεβιζοπούλου, «Στοιχήματα» του Γιάννη Η. Χάρη, «Ανάβαλε για λίγο το θάνατό σου» του Old Boy, «Ερωτοπραξίες» του George Le Nonce, «Κομμενταρήσιοι» του Αδάμ Γιαννίκου, «Κοσμικά» του Άρη Χατζηστεφάνου, «Ελληνοφρένεια» του Θύμιου Καλαμούκη, «Jungle Report» του SPY, «Δώστε μας πίσω τη χώρα μας» του Πιτσιρίκου, «Αδέσποτη» του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, «Πρακτικά» του Παναγιώτη Φραντζή

Aνακοίνωση της ΕΤΙΤΑ για τον Τ/Σ MEGA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε μια ανεπανάληπτη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Τίποτα πια δεν αποτελεί κεκτημένο. Κυβέρνηση και εργοδότες καταργούν με νόμους και ατομικές συμβάσεις ό,τι είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Στον εργασιακό μας χώρο στο MEGA η εργοδοτική πλευρά μας έδωσε δύο εναλλακτικές λύσεις. Ή υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις περίπου 11% και απεμπολούμε με την υπογραφή μας κάθε άλλο δικαίωμα και επαφιόμαστε στην καλή πρόθεση της εταιρείας να τα εφαρμόσει ή αν δεν υπογράψουμε θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία που σύμφωνα με την ερμηνεία τους οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και το 22%.

Μετά την ανακοίνωση άρχισαν οι πιέσεις και οι «συμβουλές» από διευθυντές και προϊσταμένους: «αν υπογράψεις η μείωση είναι μικρότερη» «αν δεν υπογράψεις θα είσαι το «κακό παιδί» και ναι μεν η εταιρεία δεν απολύει τώρα, αλλά ποιος ξέρει στο μέλλον αν χρειαστεί να απολύσει θα προτιμήσει αυτούς που δεν υπέγραψαν».

Μετά η προθεσμία για την υπογραφή έγινε λάστιχο. Η αρχική που ήταν 5 Οκτώβρη έγινε ότι μέχρι την Δευτέρα 24/9 πρέπει να ξέρουμε αν θα υπογράψεις ή όχι για να καταλήξει τελικά 28 Σεπτέμβρη.

Αλήθεια, ξέροντας ότι στις σημερινές συνθήκες που πλέον η ανεργία φτάνει το 25% και μέχρι το τέλος του χρόνου το 30%, που σε κάθε οικογένεια έχουν πετύχει τον στόχο της κυβέρνησης να υπάρχει ένας μόνο εργαζόμενος, ακόμα και τα 100 ευρώ είναι κρίσιμα για την επιβίωσή μας. Προσπαθούν λοιπόν με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο να μας βάλουν να υπογράψουμε «δήλωση μετάνοιας» για όσα κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Παρ όλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απάντησε αρνητικά και έδειξε την διάθεσή της να αγωνιστεί, με την καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας. «Φωτεινή» εξαίρεση στη στάση της πλειοψηφίας, κάποιοι προϊστάμενοι και ελάχιστοι συνάδελφοι που προθυμοποιήθηκαν σαν «καλά παιδιά» να δουλέψουν ακόμα και σε θέσεις όχι της ειδικότητάς τους για να βγουν τα δελτία και οι εκπομπές. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που ήρθαν αλλά και τα πιο δύσκολα που είναι μπροστά μας, το σωματείο θα ενεργοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στο καταστατικό μας γι αυτούς τους συναδέλφους γιατί δεν μπορούν να «πουλάνε» τον αγώνα όλων των υπολοίπων για το ατομικό και προσωπικό τους όφελος.

Τέλος, καλούμε την διοίκηση να αποσύρει τις ατομικές συμβάσεις. Να κάνει εφ’ όσον της δίνει το δικαίωμα ο νόμος μονομερώς τις μειώσεις που θέλει (περίπου 11%) και να τηρήσει τα υπόλοιπα θεσμικά όπως λέει ότι προτίθεται να κάνει χωρίς να ζητάει υπογραφή των εργαζομένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.