Το Δεκέμβριο το Euronews Greece / Τρεις πλειστηριασμοί για την Χ.Κ Τεγόπουλος

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Το Δεκέμβριο το Euronews Greece

Και επίσημα, ανακοίνωσε το Euronews, πριν από λίγη ώρα, την έναρξη του Euronews Greece, το Δεκέμβριο του 2012. Ο επικεφαλής του Euronews Μάικλ Πίτερς, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας διαβούλευσης για το μέλλον των media και το ρόλο του ευρωπαϊκού δικτύου, παρουσίασε επίσημα τη λειτουργία του Euronews, με τη μετάδοση ειδήσεων στην ελληνική γλώσσα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα. Η παγκόσμια διάσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή πρωτευουσών και πόλεων από όλο τον κόσμο και η ελληνική έκδοση, συμμετέχει από το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αρκετά τεχνικά προβλήματα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Παγκόσμια Διάσκεψη Τύπου

Το πρώτο άνοιγμα στα ελληνικά ΜΜΕ κάνει το Euronews στην Ελλάδα. Αυτή την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην Παγκόσμια Διάσκεψη Τύπου, με θέμα «Επιβίωση και ευημερία στον κόσμο των μέσων Ενημέρωσης» με κεντρικό συντονιστή από το Παρίσι, τον πρόεδρο του ΔΣ του Euronews, Μάικλ Πέτερς, και σε αμφίδρομη σύνδεση με Ουάσιγκτον, Βαρσοβία, Μπακού, Αθήνα, Κωνσταντινούπουλη, κ.α.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Το Euronews ενημερώνει τους 21 δημοσιογράφους 

Σήμερα (02/10/2012) ενημερώνονται οι 21 δημοσιογράφοι που θα προσληφθούν στην Euronews. Πρόκειται για εργαζόμενους από την ιδιωτική τηλεόραση, συμβασιούχους της ΕΡΤ και δημοσιογράφους από 2 περιφερειακά κανάλια, σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Οι δημοσιογράφοι καλούνται να απαντήσουν να αποδέχονται τη συνεργασία, ή όχι. Στην περίπτωση που είναι αρνητική η απάντηση, υπάρχει μια λίστα επιλαχόντων άλλων 29 προσώπων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Euronews – “Παρεξήγηση”; 

“Ίσως πρόκειται για παρεξήγηση”, απάντησε ο Μάικλ Πίτερς ο επικεφαλής του Euronews στην ερώτηση των Ελλήνων δημοσιογράφων επί της χθεσινής επικριτικής ανακοίνωσης της ΕΡΤ, σε βάρος του ευρωπαϊκού δικτύου. “Η ΕΡΤ είναι συνεργάτης μας” συνέχισε ο κ. Πίτερς “και έχει δεσμευτεί για την εκπομπή από το επίγειο δίκτυο της, αφού ήδη εκπέμπουμε στην Ελλάδα, στα αγγλικά και τα γαλλικά”. “΄Ίσως ήταν παρεξήγηση καθώς ενδεχομένως δεν υπήρξε ενημέρωση της νέας διοίκησης”, κατέληξε.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Κάποιοι φοβούνται τον Νίκο Χατζηνικολάου…

Τι κρύβεται πίσω από τη «βεντέτα» του δημοσιογράφου με βουλευτές της ΝΔ

Βεντέτα φαίνεται πως έχουν ανοίξει βουλευτές της ΝΔ με τον εκδότη-δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Στην περίπτωση μάλιστα του κρητικού πολιτικού Μανώλη Κεφαλογιάννη φαίνεται πως η λέξη βεντέτα ταιριάζει γάντι.

Ετσι μετά την «τοίχο-τοίχο» διένεξη Χατζηνικολάου με τον Βαγγέλη Μειμαράκη για την εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ήρθαν οι καβγάδες με τον Αργύρη Ντινόπουλο που όχι μόνο τον αποκάλεσε δημοσιογράφο-επιχειρηματία κατηγορώντας τον ότι δεν έχει κάνει ποτέ ρεπορτάζ, αλλά λίγες ημέρες μετά δημοσιοποίησε έγγραφο ότι δούλευε επί διετία στο γραφείο του πατέρα του στη Βουλή.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί νέο «καρφί» από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που είχε «προηγούμενα» με τον Χατζηνικολάου καθώς είχαν αρπαχτεί στον αέρα του Real FM σχετικά με το ύψος των εισοδημάτων του. Ο Κεφαλογιάννης χθες στη NET είπε πως αν δεν αποδειχθούν οι καταγγελίες της Real News για Μεϊμαράκη, «θα πρέπει να πάει φυλακή και ο καταγγέλλων και ο δημοσιογράφος που δημοσιοποίησε τη καταγγελία χωρίς να την ελέγξει επαρκώς και μάλιστα να του πάρουν και τον τίτλο της εφημερίδας του». Ο Νίκος Χατζηνικολάου σήκωσε το γάντι (όχι που θα το άφηνε) και απάντησε στον Κεφαλογιάννη: «Ο κατ’ εξοχήν καταγγελτικός πολιτικός που κατονομάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες χωρίς κανένα στοιχείο, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απειλεί τα ΜΜΕ και εμάς ειδικά ότι θα μας πάρει τον τίτλο της Real News. Ας κοπιάσει και θα δει τι θα πάρει»!

Y.Γ: Το σίγουρο πλέον είναι πως όλοι οι βουλευτές , πολιτευτές κλπ της ΝΔ βλέπουν στο πρόσωπο του Ν. Χατζηνικολάου έναν εν δυνάμει αντίπαλο στην αρένα της πολιτικής. Και είναι σίγουρο πως αν ο Χατζηνικολάου μπει στην πολιτική θα τα καταφέρει εξ ίσου καλά όπως και στη δημοσιογραφία. Και μάλιστα όχι μόνο ως ένας απλός βουλευτής καθώς μάλλον πλησιάζει ο καιρός για την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του όπως του ζητείται από πολλές πλευρές…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3911.html

Εργαζόμενοι: Τέλος στην υπερωριακή εργασία στην ΕΡΤ

Την πλήρη εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σταματώντας την υπερωριακή απασχόληση, αποφάσισε το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην παραγωγή και μετάδοση του υφιστάμενου προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης καθώς στηριζόταν στην επιπλέον απασχόληση των εργαζομένων. η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην πληρώσει τις υπερωρίες της προεκλογικής περιόδου και των Ολυμπιακών Αγώνων, επιλέγοντας ταυτόχρονα να προχωρήσει σε προσλήψεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων με μικτούς μισθούς 3.000-4.000 ευρώ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

ΙΟΜ και Εθνικό Αρχείο προς απορρόφηση 

Τις «εμπνεύσεις» του Ηλία Μόσιαλου με την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, καλείται να εφαρμόσει η ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι υποχρεωμένη να απορροφήσει δύο φορείς που έκλεισαν, με υπουργική απόφαση και το πεδίο λειτουργίας όχι απλώς περιλαμβάνει την ΕΡΤ, αλλά καλύπτει όλο το φάσμα των ΜΜΕ. Έτσι το Μουσείο Αρχείο της ΕΡΤ καλείται να αναλάβει τις αρμοδιότητες του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα του παρελθόντος, αλλά και το, σε λειτουργία, αρχείο των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

Είναι προφανές πως αν θα έπρεπε να είχε βρεθεί μια άλλη λύση και όχι αυτή που δημιουργεί ζήτημα στη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών, που θα θέσουν ερώτημα αν είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν το υλικό τους στην ΕΡΤ. Η ΕΡΤ από την πλευρά της , δια του διευθυντή του Μουσείου Αρχείου ΕΡΤ, Βασίλη Αλεξόπουλο εισηγείται την «αξιοποίηση του επιπρόσθετου προσωπικού» αφού το υφιστάμενο δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο δραστηριοτήτων του ΕΟΑ και του ΙΟΜ. Ειδικά στην περίπτωση του δεύτερου η λειτουργία του ακυρώνεται από τα πράγματα αφού επιστρέφει στην ΕΡΤ που αποτελεί απλώς ένα και μόνο από τους εμπλεκόμενους στα ΜΜΕ!

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22895#more-22895

Τρεις πλειστηριασμοί για την Χ.Κ Τεγόπουλος

Τρεις πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ Τεγόπουλος πρόκειται να γίνουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Πρώην και νυν εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου, να εισπράξουν τα χρήματα, που τους οφείλει η ΧΚΤ καθώς οι
πληρωμές σταμάτησαν πριν απο 14 μήνες.

Συγκεκριμένα:

1.Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι (αύριο) έχει προγραμματισθεί να γίνει πλειστηριασμός της εκτυπωτικής μηχανής της εφημερίδας (COMET). Πρόκειται για την κεντρική μηχανή της εκτυπωτικής μονάδας της ΧΚΤ, που βρίσκεται στο Κορωπί. Τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί το ποσό των 5 εκ 300 χιλιάδων ευρώ. Η μηχανή βγαίνει σε πλειστηριασμό απο 48 εργαζόμενους (τεχνικούς).

2. Στις 10 Οκτωβρίου εχει προγραμματισθεί να βγει σε πλειστηρισμό το κτίριο της Μίινωος 10-16, στο οποίο στεγάζεται η “Ελευθεροτυπία”. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί το ποσό των 14.042.776,37 ευρω. Τον πλειστηριασμό του κτιρίου επισπεύδουν δυο συνάδελφοι (δημοσιογράφοι) που εργάζονταν στην “Ελευθεροτυπια”.

3. Την ίδια μέρα 10 Οκτωβρίου έχει επίσης προγραμματισθεί να βγουν σε πλειστηριασμό κατασχεθέντα μηχανήματα της εκτυπωτικής μονάδας στο Κορωπί. Η συνολική τους αξία ανέρχεται σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητών πραγμάτων στο ποσό των 2.247.000 ευρω. Τον πλειστηριασμό των κινητών πραγμάτων επισπεύδουν 26 συνάδελφοι (δημοσιογράφοι) που εργάζονταν στην “Ελευθεροτυπία”.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που εκπλειστηριασθεί τελικά κάποιο περιουσιακό στοιχείο απο τα παραπάνω έχουν δικαίωμα εντος 15 ημερών να αναγγελθούν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν απαιτήσεις απο την ΧΚΤ και όχι μόνο οι επισπεύδοντες.Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, να ολοκληρώσουν σε συννενόηση με τους δικηγόρους τους άμεσα όλες τις νομικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές) για τα δεδουλευμένα τους.

Πηγή: http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr/2012/10/10.html

Πρόστιμα απο το ΕΣΡ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 220.000 ευρώ επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το ΕΣΡ για παράνομη προβολή τυχερού παιγνίου (Τηλεκύβος), χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα ήταν 50.000, 70.000 και 100.000 ευρώ για τις 10/6, 23/7 και 25/7 αντίστοιχα. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για προβολή προγράμματος με εσφαλμένη σήμανση και ποιότητα γλώσσας, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου του 2011.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο «Κρέτα Τσάνελ» για παράνομη προβολή του τηλεπαιχνιδιού Night Kouiz.

Την ίδια στιγμή πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο TV Θεσσαλονίκη για παράλειψη αποστολής ροής προγράμματος που ζητήθηκε, ενώ πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «OPT TV» του νομού Ηλείας για παράνομη δικτύωση με το «MAD».

Τέλος πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στη «Νέα Τηλεόραση Σερρών» για παράνομη δικτύωση με το «Κόντρα».

Εγκρίθηκαν από το ΕΣΡ οι συμβάσεις για προβολή καναλιών από το «ΟΤΕ TV» από δορυφόρο και το διαδίκτυο (TLC, FX, OTE CINEMA, VH1, Sundance, CNBC, Discovery Showcase), ενώ εγκρίθηκε η σύμβαση για την αναμετάδοση των καναλιών «Mega», «Star», «ΣΚΑΙ», «Alpha», «MTV», «Nickelodeon».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσουράκης παραιτήθηκε από μέλος του ΕΣΡ λόγω της απόφασης του ΣτΕ περί της θητείας του και η παραίτησή του διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Πηγή: http://newpost.gr/post/158044/prostimo-220000-eyro-ston-ant1-apo-to-esr/

ΕΡΤ: Αποτελέσματα συνεδρίασης της 02/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., στη σημερινή συνεδρίασή του (Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Ενέκρινε την ανανέωση για ένα έτος της Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου του κ. Κωνσταντίνου Κυριακούλη ως Ειδικού Συμβούλου σε ασφαλιστικά θέματα

Ενέκρινε την απασχόληση 30 νέων μαθητών διαφόρων ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην ΕΡΤ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1186/Δ5.4/24-1-011 ΚΥΑ Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το πρόγραμμα επιδοτείται από τον Ο.Α.Ε.Δ και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Αποφάσισε την τροποποίηση των Α.Δ.Σ. 986/7.12.10, Θ.5ο και 1033/29.2.12, Θ.4ο σχετικά με την πρακτική άσκηση φοιτητών ΑΕΙ και σπουδαστών ΤΕΙ και ΙΕΚ. Με την τροποποίηση ανατίθεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Νίκο Σίμο η αρμοδιότητα να εγκρίνει την πρακτική άσκηση και να προσδιορίζει τον αριθμό των ασκουμένων κατά περίπτωση εκπαιδευτικής βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ) σύμφωνα με τις ανάγκες της ΕΡΤ Α.Ε.

Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Εκδόσεων κ. Γιώργο Συριόπουλο για θέματα που αφορούν στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

Ενημερώθηκε από του Γενικούς Διευθυντές Τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλο και Ενημέρωσης κ. Αιμίλιο Λιάτσο για τον σχεδιασμό του προγράμματος της ΝΕΤ.

“Πούλησε” η εφημερίδα “Παραπολίτικα” / Προς νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε VFM 88.3 και Best 92.6

** Πρωτόγνωρο κι ελπιδοφόρο!.. Το δεύτερο φύλλο της νέας εφημερίδας Παραπολιτικά το περασμένο Σάββατο είχε κυκλοφοριακή άνοδο. Η εφημερίδα, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις των πρακτορείων, πούλησε γύρω στις 40.000 αντίτυπα -4 με 5 χιλιάδες περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Συνήθως οι εφημερίδες πουλάνε λιγότερα φύλλα στις επόμενες εκδόσεις τους. Να όμως που τα Παραπολιτικά έρχονται να διαψεύσουν τα ισχύοντα. ΑΞΙΖΕΙ: Τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν από το Σάββατο το πρωί και μένουν στις προθήκες των περιπτέρων και την Κυριακή μαζί με τις κυριακάτικες εφημερίδες.

** Κερδοφόρος είναι ο Αδέσμευτος, ισχυρίζεται ο Δ. Ρίζος που το καλοκαίρι αναζητούσε μέσω των άρθρων του «φίλους-επενδυτές» να στηρίξουν την εφημερίδα. Τώρα το γιατί έχει να πληρώσει το προσωπικό τέσσερις μήνες , είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Πάντως οι εργαζόμενοι στέλνουν τελεσίγραφο στον εκδότη και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις…

** Ο Ντέμης Νικολαίδης αναλαμβάνει λέει το management του αθλητικού site, GAZZETTA ενώ ταυτόχρονα πουλάει με τη Βανδή την βίλα στην Κηφισιά. Οι πληροφορίες θέλουν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να μπαίνει στο σάιτ έχοντας καταβάλει περίπου 400.000 ευρώ!

** Με 15νθημερα «έναντι» πληρώνει ο Λυμπέρης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ελέγχει και ήδη τα δεδουλευμένα που χρωστάει ο όμιλος στους εργαζομένους σε VFM 88.3 και Best 92.6 έφθασαν τους τρεις μήνες. Υποτίθεται ότι η επιχείρηση έχει ζητήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες έχοντας καταθέσει σχέδιο διάσωσης της εταιρείας και αναμένει τις αποφάσεις των τραπεζιτών…

** Και πολύ άντεξε!… Ο γνωστός για την ευγένεια, το ήθος και την επαγγελματική του κι όχι μόνο συγκρότηση, Κώστας Τσουράκης τελικά παραιτήθηκε από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο Τσουράκης ως αιτία παραίτησης επικαλέστηκε τη «μη εύρυθμη λειτουργία του οργάνου». Δεν χρειαζόταν κι άλλη (αιτία)…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9781.html

Στάση εργασίας στον Alpha 989

Ανακοίνωση σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους της «Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας» (Ε.Τ.Ε.Ρ.), αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA», από τις 08.00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου 2012.

Οι συνάδελφοι απεργούν για την ανάκληση των παρανόμων και καταχρηστικών απολύσεων, μετά από μακρόχρονη προσφορά, των συναδέλφων τεχνικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA».

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των συναδέλφων μας τεχνικών και την άμεση ανάκληση των αδίκων, παρανόμων και καταχρηστικών απολύσεων καθώς και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας, που δημιουργεί η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού « ALPHA ».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

48ωρη απεργία στην Αυριανή

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, 1 η Οκτωβρίου 2012 έως τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους τους συναδέλφους, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους της για λύση στο αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων και

Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και των επιδομάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Κουίκ: “Ο Κεδίκογλου έλεγε πως ήταν το παιδί της ΕΡΤ”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος εποπτεύει κοινοβουλευτικά και τα κρατικά ΜΜΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορούμαι ότι το πλιάτσικο της ΕΡΤ συνεχίζεται αμείωτα με τις υπογραφές του πολιτικού της προϊσταμένου Σίμου Κεδίκογλου. Ο ίδιος έλεγε μέχρι πέρυσι ότι είναι το παιδί της ΕΡΤ. Τώρα έχει εξελιχθεί στον εξολοθρευτή της.

Πριν λίγες εβδομάδες έβαλε την υπογραφή του για την αρπαγή 75.000.000 ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, ακόμα και εκείνοι που έχουν…πεθάνει και έχουν στον τάφο τους ηλεκτρικό καντηλάκι, προκειμένου η συγκυβέρνηση Σαμαρά να καλύψει τις τεράστιες μαύρες τρύπες σε μία άσχετη εταιρεία του Δημοσίου, τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε., που ασχολείται με τη διαχείριση της Ενέργειας και κυρίως των Ανανεώσιμων Πηγών της. Ένα σκάνδαλο για το οποίο θα βρεθούν εκτεθειμένοι έναντι του νόμου, σε βαθμό κακουργήματος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., όπως και η Διοίκησή της, αφού δεν υπερασπίζονται τα περιουσιακά δικαιώματα της εταιρείας που έχουν αναλάβει.

Τώρα ο εξαφανισμένος από τη Βουλή Υφυπουργός, (όταν δεν τον βολεύει να αντιμετωπίσει Επίκαιρες Ερωτήσεις Βουλευτών της αντιπολίτευσης, όπως πολύ πρόσφατα μία δική μου), έχει αποφασίσει να εκχωρήσει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κτίρια ιδιοκτησίας της ΕΡΤ Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της ΕΤ1 στην οδό Κατεχάκη, προκειμένου να μετατραπούν σε διοικητικά κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών.

Δηλαδή στη μία πλευρά θα είναι το στούντιο από όπου θα βγαίνει η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» και από την άλλη θα είναι το Διοικητήριο Δένδια, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα λέει στους λαθρομετανάστες «Μείνετε στην Ελλάδα». (Εξ’ ου και τους κάνει σε όλη την Ελλάδα τα κέντρα «φιλοξενίας»).

Σημειώνω ότι η ΕΡΤ Α.Ε. έχει και νοικιασμένα κτίρια στην περιοχή του Γέρακα, με τους εργαζόμενους να επιμένουν μήνες τώρα να ξενοικιαστούν και όλες οι λειτουργίες τους να μεταφερθούν στην Κατεχάκη. Και όλα αυτά την ώρα που τη φετινή τηλεοπτική περίοδο οι εγκαταστάσεις της Κατεχάκη έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν την παραγωγή και μετάδοση άλλων πέντε εκπομπών.

Επισημαίνω στο Σίμο Κεδίκογλου ότι αν εκείνος είναι παιδί της ΕΡΤ, εγώ είμαι δημιούργημά της, αλλά στη συνέχεια ένας από τους πατέρες της τηλεόρασής της, με μία διαδρομή την οποία θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αμφισβητήσει. Του συνιστώ να αλλάξει την τακτική του, αν την πονάει έστω και στο ελάχιστο».

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=22904#more-22904

«Λομπίστες» του Euronews Greece με τα λεφτά των άλλων

(αναδημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc, της 5ης Ιουλίου)

Η είδηση: Τον Δεκέμβριο του 2012 αρχίζει η ελληνόφωνη έκδοση του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού καναλιού Euronews με έδρα την Αθήνα. «Δεν πρόκειται για κάποια μετάφραση του προγράμματος στην ελληνική γλώσσα», είπε με έμφαση ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος του Michael Peters. Η ελληνική συντακτική ομάδα των 42 εργαζομένων θα επηρεάζει και θα συνδιαμορφώνει την πολιτική κατεύθυνση της ελληνικής επικαιρότητας προς το Euronews, άρα προς τις 11 ακόμη εθνικές εκδοχές της παγκόσμιας ειδησεογραφίας σε ένα εν δυνάμει παγκόσμιο κοινό 3,5 δισεκατομμυρίων. Επισημαίνοντας το ρόλο που θα έχουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι στη Λύων, είπε: « Θα είναι λομπίστες».

Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως το κόστος ( 5 εκατ. ετησίως συν 1,5 εκατ. για την εκκίνηση) δημιουργίας του 24ωρου καναλιού ειδήσεων από «ευρωπαϊκή σκοπιά», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς καμία συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης ή της ΕΡΤ και του ΡΙΚ.

Τα δεδομένα: Το Euronews τα τελευταία δυο χρόνια παρουσίασε μια νέα επεκτατική στρατηγική αναπτύσσοντας ένα δίκτυο πολυπλατφορμικού media που διαθέτει 13 ανταποκριτικά γραφεία ανά τον κόσμο. Διατίθεται καλωδιακά, επίγεια ψηφιακά, μέσω smart tv, κινητών τηλεφώνων, διαδικτύου και social media. Οι μέτοχοι του Euronews είναι 22 οργανισμοί, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι του προέρχονται από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Τουρκία. Ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση πως όταν πριν 3 χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ απέρριψε μέσω της διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου το project Euronews Greece λόγω κόστους, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στο TRT το οποίο και εξαγόρασε το 15% μετοχών του σταθμού, βγάζοντας σε χρόνο ρεκόρ το Euronews Turk.

Τα ερωτήματα.

Το Euronews στοχεύει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, εκπέμπει στα αγγλικά και γερμανικά χωρίς η ZDF και το BBC να είναι μέτοχοι του. Στο νέο στρατηγικό του σχέδιο αναφέρει πως στοχεύει να είναι η παγκόσμια δύναμη ειδησεογραφίας. Και η επιλογή της Κομισιόν να πληρώσει 5 εκατ. για τη «φωνή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» από τη Αθήνα προς τον κόσμο είναι βέβαιο πως έχει πολλές, πολιτικές, προεκτάσεις.

Στήλη

ΑποΤΥΠΟματα από τη Ματίνα Παπαχριστούδη

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/euronews-hot-doc.html#more

Ο Παπαδημούλης Καταθέτει ξανά την ερώτηση για τις συχνότητες και τις άδειες

Το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας επαναφέρει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για δεύτερη φορά σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλης αφού η προγραμματισμένη συζήτηση της 28/9/2012 αναβλήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης ερωτά μεταξύ άλλων ποια είναι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το 1995 μέχρι σήμερα ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας, πότε θα χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών και υπό ποιες προϋποθέσεις και ποια εκτιμώνται ότι θα είναι το έσοδα του Δημοσίου από αυτές.

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2 / www.left.gr

Ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου

«Την ώρα που η κοινωνία είναι στα όριά της, οι νέοι βρίσκονται στην ανεργία και μεταναστεύουν στο εξωτερικό ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο μακριά από την Ελλάδα, κάποιοι προκλητικά βολεύονται με υψηλούς μισθούς στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στην ΕΡΤ πρόσφατα προσλήφθηκαν σκηνοθέτης με αμοιβή 4.000€μικτά, συντονιστής 4.000€ μικτά, παρουσιαστής 3.500€ μικτά, δημοσιογράφος 3.000€ μικτά, συντονιστής ραδιοφώνου 3.500€ μικτά, σύμβουλος προγράμματος και ενημερωτικών εκπομπών 3.500€ μικτά, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας 3.000€ μικτά, ειδικός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής 3.000€ μικτά, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας 3.000€ μικτά.

Όταν μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί αρκετά και θα μειωθούν δυστυχώς ακόμα περισσότερο μετά την «επαναδιαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όταν στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί μια εργασιακή ζούγκλα με ανασφάλιστους εργαζόμενους, με εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς που δεν μπορούν να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές στους υποχρεώσεις, στην ΕΡΤ οι νεοπροσλαμβανόμενοι «αξιοκρατικά» της συγκυβέρνησης αμείβονται με μισθούς που ξεκινούν από 3.000€.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

– Ποιος ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί στην ΕΡΤ από 20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα; Να κατατεθεί ονομαστική λίστα με το προσωπικό που προσλήφθηκε στην ΕΡΤ από 20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα.

– Ποιες οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ από 20 Ιουνίου 2012 και μέχρι σήμερα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει κάθε
υπάλληλοςξεχωριστά, καθώς και οι συμβάσεις που υπέγραψαν.

– Με ποια διαδικασία έγιναν οι προσλήψεις στην ΕΡΤ ; Προκηρύχθηκε διαγωνισμός; Εάν ναι, σε ποια μέσα και πότε έγινε ανακοίνωση για το διαγωνισμό αυτό; Να κατατεθούν η προκήρυξη του διαγωνισμού και οι σχετικές ανακοινώσεις. ¬Ποια η απάντησή σας στους άνεργους δημοσιογράφους για την διαδικασία επιλογής προσωπικού στην ΕΡΤ ;

– Πως διασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια στις προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ;

– Για την ΕΡΤ ισχύει ή δεν ισχύει μια (1) πρόσληψη σε κάθε δέκα (10) αποχωρήσεις; Εάν δεν ισχύει αυτό, τότε τι ισχύει για την ΕΡΤ;

– Ποια η απάντησή σας στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που βλέπουν να μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αλλά οι εκλεκτοί της συγκυβέρνησηςστην ΕΡΤ να λαμβάνουν κατώτατο μισθό 3.000€;

– Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας συμφωνεί για τις μηνιαίες αποδοχές που ξεκινούν από 3.000€ και λαμβάνουν οινεοπροσλαμβανόμενοι της συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ; Ποια η προσωπική του άποψη του υπουργού Οικονομικών γι τις αμοιβές στην ΕΡΤ;

– Παρακαλώ όπως μου κατατεθούν όλα τα βιογραφικά των νεοπροσλαμβανόμενων στην ΕΡΤ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.