Τι άλλο θα πληρώσει η ΕΡΤ; / Κέντρο μεταναστών η ΕΤ1!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Τι άλλο θα πληρώσει η ΕΡΤ;

Η δήλωση του υπουργού, αρμόδιου για τα ΜΜΕ και εποπτεύοντα υπουργού της κρατικής τηλεόρασης Σίμου Κεδίκογλου είναι μια αποκάλυψη. Επιχειρώντας να απαντήσει στο ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε νωρίς το απόγεμα την παράδοση του κτηρίου της Κατεχάκη με τηλεοπτικές εγκαταστάσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ, (η ανακοίνωση παρακάτω) στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, αποκαλύπτει πως η ΕΡΤ θα κλείνει τρύπες του (ανύπαρκτου) κράτους.

Σύμφωνα με τον υπουργό η ΕΡΤ διευκολύνει την κυβέρνηση για να στεγαστούν οι επιτροπές ασύλου. Αλλιώς το δημόσιο θα επιβαρύνονταν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να βρουν κτήριο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Προφανώς ο κ. Κεδίκογλου μας κάνει πλάκα. Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες που πληρώνουν την ΕΡΤ κάθε μήνα ανταποδοτικό τέλος για να έχουν τηλεόραση, είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν και τη λειτουργία των επιτροπών ασύλου για τις οποίες υπεύθυνη να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές είναι η κυβέρνηση. Όπως ανέλαβαν και πληρώνουν τα χρέη του χρεοκοπημένου δημόσιου ΛΑΓΗΕ σε εταιρείες φωτοβολταϊκών κατά 75 εκατομμύρια ευρώ. Από τα δικά μας λεφτά για τηλεόραση.

Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει η ΕΡΤ, δηλαδή οι πολίτες που είναι υποχρέωση της κυβέρνησης; Έχουν κι άλλες υποχρεώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή τους ιδιώτες να ξεπλύνουν; Για αυτό διορίζουν αβέρτα στην κρατική τηλεόραση, μετατρέποντας την σε ελλειμματική σε χρόνο dt; Για να μη φωνάζει κανείς για αυτά τα σχέδια τους;

Ή μήπως δεν έχει άλλα κτήρια και εγκαταστάσεις το ελληνικό δημόσιο; Μήπως αυτά έχουν ήδη δοθεί για ξεπούλημα σε ιδιωτικές εταιρείες; Σε αυτό δεν απαντά ο κ. Κεδίκογλου. Και δεν απαντά ούτε το λαλίστατο ΠΑΣΟΚ, ούτε η υπεύθυνη ΔΗΜΑΡ.

Δηλαδή για τον κ. Κεδίκογλου το ότι υφαρπάζει η κυβέρνηση σύγχρονα τηλεοπτικά κτήρια από ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δεν είναι πληρωμή του “δημοσίου”.

Η απίστευτη δήλωση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Σίμου Κεδίκογλου

Στα κτήρια που θα παραχωρηθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα δημιουργηθούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως αναφέρει ηθελημένα παραποιώντας την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου,

προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Πιστεύαμε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι προτιμά την παράταση της σημερινής εκρηκτικά αδιέξοδης κατάστασης από την οποία προφανώς προσδοκά κομματικά οφέλη.

Εάν η ΕΡΤ ΑΕ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί – και πάλι- τα επιπλέον βάρη να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες.

Ως τομεάρχης ΜΜΕ στην αντιπολίτευση, είχα επιμείνει στην ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη καθώς επίσης να συνεχίσει να μεταδίδεται- και μάλιστα εμπλουτισμένο – το πρόγραμμα της ΕΤ1.

Και τα δύο υλοποιούνται. Τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Η δε επικείμενη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα τα καταστήσει ουσιαστικά ανενεργά.
Κατόπιν αυτών, παραδίδουμε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση των Ελλήνων πολιτών.

Και η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο για την απαξίωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, συνεχίζεται. Η τρικομματική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία επιμένει να συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα των συνεδριάσεών της την «παραχώρηση» κτιριακών εγκαταστάσεων της Κατεχάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Τύπου, πραγματοποίησαν επίσκεψη –αυτοψία στα στούντιο της ΕΤ1, προκειμένου να δουν ποιες είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μετατραπούν σε Κέντρο Υποδοχής Αλλοδαπών (σ.σ.στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Υπενθυμίζουμε στην Διοίκηση της ΕΡΤ ότι:

-διορίστηκε για να διεκπεραιώνει ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Τηλεόραση και όχι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

-διορίστηκε για να ασχοληθεί με την ενημέρωση και την παραγωγή πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου, όχι για να «χτίζει» στρατόπεδα για μετανάστες.

-διορίστηκε για να «ξαναζωντανέψει» την ΕΤ1 την οποία «απονέκρωσε» ο προηγούμενος Υπουργός Τύπου, κ. Μόσιαλος.

-διορίστηκε για να στηρίξει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όχι να την τεμαχίζει και να την ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι.

-διορίστηκε για να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και όχι να την παραχωρεί για αλλότρια συμφέροντα.

Όσο για τον νυν Υπουργό Τύπου κ. Σίμο Κεδίκογλου, να επισημάνουμε την ανακολουθία των λόγων και των έργων του. Όταν από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ ετέθη για πρώτη φορά το θέμα της παραχώρησης των studio για αλλότριες δράσεις, τότε το είχε καταδικάσει και είχε διαμαρτυρηθεί. Σήμερα πρωτοστατεί. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_45.html#more

Κέντρο μεταναστών η ΕΤ1!

(αναδημοσίευση από το mediaproject)

Τέλος η ΕΤ-1. Το κτίριο της μετατρέπεται σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Τη σφραγίδα θα βάλει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που διορίστηκε από την τριτοκομματική κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Και μέχρι στιγμής κανείς δεν αντιδρά!

Όταν ο τέως αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος παρουσίασε το σχέδιο του για την ΕΡΤ που προέβλεπε το κλείσιμο της ΕΤ-1 σηκώθηκαν όλες οι πολιτικές πέτρες. Και από το ΠΑΣΟΚ και -κυρίως-από τη Ν.Δ.

Τώρα η Νέα Δημοκρατία σφραγίζει ένα ιδιότυπο λουκέτο στην ΕΤ-1. Αποδέχεται την υφαρπαγή του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης όπου λειτουργούν 4 υπερσύγχρονα στούντιο ψηφιακής τεχνολογίας για τα οποία πληρώθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΔΣ της ΕΡΤ συνεδριάζει αύριο Παρασκευή(όλα τα σοβαρά στα ΜΜΕ Παρασκευή γίνονται) για να δώσει την έγκριση του στην παράδοση των κιτρίων της Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη. Κατά πληροφορίες μας ο Ν.Δένδιας συνοδευόμενος από τον αρμόδιο των ΜΜΕ και κάποτε αντιδρούντα, Σ. Κεδίκογλουεπιθεώρησαν ήδη τους χώρους της Κατεχάκη για να (συν)αποφασίσουν ποιοί χώροι είναι κατάλληλοι για να μετατραπούν σε στρατόπεδο κράτησης μεταναστών.

Κατά κάποιες άλλες πληροφορίες η απόφαση αυτή οφείλεται στην πίεση που ασκήθηκε από κλιμάκια της τρόϊκας και της Ε.Ε να εμφανίσει η ελληνική κυβέρνηση χώρους για τη λειτουργία συγκέντρωσης μεταναστών. Και μιας άλλα φιλέτα του δημόσιου τομέα οδεύουν προς πώληση, βρέθηκε πρόχειρο το κτίριο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Το οποίο σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την κατάσταση έχει ιδιότυπο καθεστώς ιδιοκτησίας. Δεν μπορεί να πουληθεί σε ιδιώτες. Το κτίριο όμως ανήκει στην ΕΡΤ και αυτή θα αποφασίσει να το μετατρέψει σε “στρατόπεδο συγκέντρωσης”.

Το θέμα είναι σοβαρό αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά δυναμικά ή σοβαρά για την υπόθεση. Μόνο κάποιες ερωτήσεις στη Βουλή κι αυτές χωρίς κανείς να μάθει ποτέ αν υπήρξε πειστική απάντηση για το λόγο παραχώρησης. Η δε διοίκηση της ΕΡΤ αβασάνιστα δίνει την έγκριση της και απεμπολεί την περιουσία της κρατικής (δημόσιας) τηλεόρασης, καταστρέφοντας έτσι και την εταιρεία που ανέλαβε υποτίθεται να διοικεί για την επιβίωση και την καλή της λειτουργία.
Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_10.html#more / http://www.themediaproject.gr/article/29760/I-ET-1-kentro-metanaston

Γιατί ο Ψυχάρης αλλάζει τις διευθύντριες;

Και σκεπτικισμός για νέο άνοιγμα στο διαδίκτυο

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την τύχη των ένθετων περιοδικών του Κυριακάτικου Βήματος, με εξαίρεση το BHmagazino. Ως προς τα υπόλοιπα περιοδικά μαθαίνουμε ότι το Gourmet πήρε το πράσινο φως να συνεχίσει υπό νέα διεύθυνση (αυτή της Ιωάννας Σουφλέρη), μετά την απομάκρυνση της Νανάς Δαρειώτη, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το γυναικείο BHMADONNA όπου απομακρύνθηκε η Έφη Αλεβίζου και αναζητείται νέα διευθύντρια. Το ΜΕΝ μετά από απουσία δύο μηνών αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα συμβεί το ίδιο και τον Νοέμβριο! Ερωτηματικό αποτελεί η τύχη του BHMADECO για το οποίο δεν φαίνεται να έχει ληφθεί απόφαση. Οπως και να έχει τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο Σταύρος Ψυχάρης μετά και από τις εισηγήσεις του Στέλιου Σοφιανού…

Την ίδια ώρα τα στελέχη του ΔΟΛ ετοιμάζουν ένα νέο ενημερωτικό portal και ευελπιστούν να βγει..σύντομα στον διαδικτυακό «αέρα». Ωστόσο, τεχνικά και οργανωτικά προβλήματα που εκκρεμούν να λυθούν, καθιστούν το project «ευάλωτο»! Αν και στον ΔΟΛ κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ειδικά στην υλοποίηση των νέων project, ο Ψυχάρης έχει αποφασίσει να φρεσκάρει την παρουσία του Οργανισμού στο διαδίκτυο. Βέβαια ο ΔΟΛ αυτή τη στιγμή «παίζει» στο διαδίκτυο με το in.gr και τα σάιτ του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν σκεπτικισμό για τη χρησιμότητα ενός νέου ανοίγματος στο διαδικτυο…

Πηγές: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9637.html / http://www.enimerosi24.gr/

Η ΝΕΤ πρώτη στην κάλυψη της επίσκεψης Μέρκελ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών κατέκτησε η ΝΕΤ, στη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας κάλυψης της επίσκεψης της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ στην Αθήνα Τα μερίδια τηλεθέασης της ΝΕΤ έφθασαν και το 25,6% (στις 15.41΄), ενώ κατεγράφησαν ποσοστά πάνω από το 20% κατά τη διάρκεια των απευθείας μεταδόσεων, των έκτακτων ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων.

H ΝΕΤ διατήρησε το προβάδισμα και κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Αντώνης Σαμαράς και η Καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Άγκελα Μέρκελ.

Ενδεικτικά, τα μερίδια τηλεθεάσης (κατά μέσο όρο) μεταξύ των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας – στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου- είχαν ως ακολούθως:

ΝΕΤ 18,9% ή 465.437 τηλεθεατές.

MEGA 14,7% ή 371.508 τηλεθεατές.

ANT1 16,0% ή 404.971 τηλεθεατές.

ALPHA 10% ή 251.926 τηλεθεατές.

Επεισόδια στην εκδίκαση για την υπόθεση του Alter

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα (10/10/2012) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99, μεταξύ του δικαστικού μεσολαβητή και εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού, που σε επίσχεση εργασίας τους τελευταίους 18 μήνες.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Και στην Αθήνα Εκκλησία TV

Η απόφαση ελήφθη. Η Εκκλησία της Ελλάδας βρήκε το δρόμο και συχνότητα για τη δημιουργία τηλεοπτικού προγράμματος. Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού, η Εκκλησία της Ελλάδας θα δημιουργήσει τηλεοπτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το κανάλι «4 Ε» της Θεσσαλονίκης. Ο σταθμός αυτός ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, κατέχει συχνότητα περιφερειακή ενώ εκπέμπει ήδη ψηφιακά. Η Εκκλησία της Ελλάδας θα παράγει το δικό της τηλεοπτικό πρόγραμμα για να προβάλλεται στο «4 Ε».

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ-KB Impuls για τη μεταφορά του δορυφορικού προγράμματος

Υπογράφηκε τελικά η σύμβαση για τη μεταφορά του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο με την εταιρεία KB Impuls του Δημήτρη Κοντομηνά. Μετά τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΡΤ ότι απαιτείται ρητά συγκεκριμένη διαδικασία για την κατάργηση του διαγωνισμού αυτού, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή της 3ετούς σύμβασης. Μετέωρη μένει τώρα η διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού προγράμματος σε όλο τον κόσμο εκτός της Ευρώπης.

Η ΕΡΤ με απόφαση του ΔΣ κατήργησε το διαγωνισμό αλλά δεν αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του δηλώνοντας πως η ίδια θα αναλάβει την εκμετάλλευση της διανομής του σήματος της. Πρακτικά δηλαδή θα πρέπει να εξασφαλίσει έσοδα της τάξης των 1,9 εκατ. ευρώ από τη διανομή της ERT World.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.