Σε ΔΕΚΟ μετατρέπεται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων / Η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το ΣΔΟΕ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα απο τον κόσμο των media…

Σε ΔΕΚΟ μετατρέπεται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Καταργούνται οι θέσεις προέδρου – γενικού διευθυντή και αναπληρωτή προέδρου

Στο καθεστώς των νόμων περί ΔΕΚΟ και Ανωνύμων Εταιρειών θα υπάγεται εφεξής το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), σύμφωνα με διάταξη νόμου, που περιλαμβάνεται στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, ενόψει της υπαγωγής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στον νόμο περί ΔΕΚΟ «προκύπτει η ανάγκη εναρμόνισης της οργανικής του διάρθρωσης με τη συνήθη οργανική διάρθρωση και λειτουργία των ΔΕΚΟ», με βάση τους νόμους 3429/2005 και 2190/1920 (περί Ανωνύμων Εταιριών).

Σημειώνεται ειδικότερα ότι «τροποποιείται το θεσμικό καθεστώς του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κατεύθυνση της εναρμόνισης» με τον εν λόγω νόμο, ενώ προβλέπεται ο καθορισμός επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και θέση Διευθύνοντος Συμβούλου και Πρόεδρου ΔΣ.

Στο Δ.Σ. της εταιρείας θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη ως εκπρόσωποι του δημοσίου – συμπεριλαμβανομένων του πρόεδρου και του διευθύνοντος συμβούλου-, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) κι ενός εκπρόσωπου των εργαζομένων του φορέα.

Η διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. θα είναι τρία έτη με δυνατότητα ανανέωσης. Το Δ.Σ. θα είναι αρμόδιο για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας, τη διαχείριση των πόρων της, την εισήγηση προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων για τη δημιουργία θυγατρικών ή τη συμμετοχή σε άλλες επιχειρήσεις, την έγκριση προϋπολογισμού, ισολογισμού κι έκθεσης διαχείρισης, την κατάρτιση και έγκριση των κανονισμών λειτουργίας και προμηθειών, καθώς και την ενημέρωση του εποπτεύοντος υπουργείου.

Τα μέλη του Δ.Σ. θα απαγορεύεται να είναι μέλη διοικήσεων ή να παρέχουν υπηρεσίες σε άλλα πρακτορεία ειδήσων.

Η θέση του πρόεδρου-γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή προέδρου καταργούνται.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=479236#.UHgi61t3E7Y.twitter

Η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το ΣΔΟΕ

Την δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έδωσε με κείμενό του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

«Πληροφορήθηκα μέσω του διαδικτύου ότι ερευνάτε τα πιθανά περιουσιακά μου στοιχεία. Καταθέσεις, ομόλογα, ρέπος, θυρίδες, μέχρι και ράβδους χρυσού!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που κάνετε το καθήκον σας, όπως ορίζει ο νόμος. Συμφωνώ ότι αφήσατε να διαρρεύσει τέτοιο έγγραφο προς τα μέσα ενημέρωσης και σας συγχαίρω, σε αντίθεση με άλλους ελεγχόμενους οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν, απειλώντας σας διά προσφυγής στη Δικαιοσύνη και άλλα ευτράπελα.

Σας καλώ μάλιστα να πραγματοποιήσετε τους ελέγχους σας, όχι μόνον από το 1998 μέχρι το 2000, όπως αναφέρεται στο έγγραφό σας, αλλά από τις 14 Αυγούστου του 1954 που γεννήθηκα μέχρι σήμερα, για να αισθανόμαστε αμφότεροι απόλυτα σίγουροι ότι δεν οφείλουμε εξηγήσεις στη μητέρα πατρίδα και τους συμπατριώτες μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι οι λογαριασμοί μου τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας είναι απόλυτα νόμιμοι, τα χρήματα φορολογημένα μέχρι κεραίας και ότι επίσης δεν διέθετα ποτέ ομόλογα, ρέπος, θυρίδες, ράβδους χρυσού, ούτε δεκάρα τσακιστή πέραν όσων νομίμως κατέχω και η Δικαιοσύνη γνωρίζει από τις ετήσιες δηλώσεις μου -πόθεν έσχες- στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, επειδή κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών μου ερευνών, προέκυψε επανειλημμένα ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων δικών σας, αλλά και των κατά τόπους εφοριών, έχουν συστήσει εγκληματικές συμμορίες που λεηλατούσαν τη δημόσια περιουσία, σας προτρέπω να αρχίσετε άμεσα λεπτομερέστατους ελέγχους όλων αυτών των κυρίων, οι οποίοι διέσυραν την έξωθεν καλή μαρτυρία σας και σας κατέστησαν δυνάστες και άρπαγες στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Μετά απολύτου ικανοποιήσεως

Ευθύμιος (Μάκης) Τριανταφυλλόπουλος του Κωνσταντίνου.

PS: Πλήρες ονοματεπώνυμο μην πληρώσει τη νύφη κανένας άσχετος…»

Πηγή: http://newpost.gr/post/160382/o-makis-triantafyllopoylos-gia-to-sdoe/

Η παρουσίαση προσφορών από εφημερίδες θεωρείται έμμεση διαφήμιση

Πληροφορούμαστε πως η κρατική ραδιοτηλεόραση άρχισε εκ νέου την αποστολή συνεργείων στην παρουσίαση προσφορών από τις εφημερίδες. Θέλουμε να θυμίσουμε πως η προβολή τέτοιων ρεπορτάζ συνιστά έμμεση διαφήμιση, κάτι για το οποίο το ΕΣΡ έχει επιβάλει πρόστιμα στο παρελθόν, σε Mega, Alter και ΝΕΤ.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Ανεστάλη η απεργία στον “Αδέσμευτο”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, ύστερα από μερική ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας, που είχε προκηρυχθεί στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν υλοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις του Εκδότη της εφημερίδας κ. Δημήτρη Ρίζου και δεν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

60ωρη απεργία στο Sentra FM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Ρ αποφάσισε την κήρυξη 60ωρης απεργιακής κινητοποίησης από τις 18:00 της Παρασκευής 12/10/2012 έως τις 06:00 της Δευτέρας 15/10/2012 στον ραδιοσταθμό Sentra 103,3 διεκδικώντας την πλήρη αποπληρωμή του μισθού Σεπτεμβρίου για τα μέλη της. Καλούμε την διοίκηση του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού να σταματήσει την παραβίαση της Σ.Σ.Ε μας και τις προσπάθειες για την απορρύθμισής της.

Η ΕΠΗΕΑ για τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα

Ψήφισμα ΕΠΗΕΑ

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Η.Ε.Α. ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή, για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Αυτήν την πρόταση νόμου έχει υποχρέωση να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η εξατομίκευση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου, καταργούν ουσιαστικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και οδηγούν τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασίας πλήρους υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτηση και να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για τα γεγονότα στο «Χυτήριο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΣΗΕΑ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταδικάζει τα χθεσινά (11/10/2012) γεγονότα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» που συνιστούν επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και φασιστική απόπειρα λογοκρισίας.

Καταδικάζει, επίσης, την εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής που, εκτός των άλλων, οδήγησαν σε ακύρωση μιας νόμιμης παράστασης, παρά την αντίθετη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το πρωί και απέρριπτε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της πραγματοποίησής της.

Καταδικάζει, τέλος, και καταγγέλλει την επίθεση σε συνάδελφο της εφημερίδας LIFO , ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες του, ενώ έκανε ρεπορτάζ, κακοποιήθηκε, υβρίστηκε και λοιδορήθηκε μπροστά στις αστυνομικές αρχές.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ συμπαρατάσσεται με τους καλλιτέχνες Corpus Christi και δηλώνει κατηγορηματικά πως ακράδαντη πεποίθησή του είναι ότι η τέχνη σύμφωνα με το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα δεν είναι δυνατό να υπόκειται να περιορισμούς. Η λογοκρισία δεν θα περάσει. Κάθε ανάλογη απόπειρα θα μας βρίσκει ενάντιους λόγω κι έργω.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.