Δίωξη κατά Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκαρντ! / Ανανεώσεις ελληνικού προγράμματος στην ΕΡΤ!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Δίωξη κατά Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκαρντ!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αυταπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του περιοδικού HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα Ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC.

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/ / www.koutipandoras.gr

“Κλοπή” δημοσιογραφικού περιεχομένου του HOT DOC

Πριν καν κυκλοφορήσει το έκτακτο HOT DOC στα περίπτερα του κέντρου, ιστοσελίδες όπως τη Ζούγκλας και του Πρώτου Θέματος σκάναραν και ανέβασαν τη λίστα Λαγκάρντ στο Διαδίκτυο. Τα Μέσα που δεν τόλμησαν να δημοσιεύσουν ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, κ(λ)όπιαραν τις σελίδες του περιοδικού, ρίχνοντας την ευθύνη δημοσίευσης της στο περιοδικό.

Για την κλοπή αντέδρασε ο Κ.Βαξεβάνης γράφοντας στο http://www.koutipandoras.gr/?p=27636: ”Το τεύχος αυτό δεν πρόλαβε να φτάσει στα περίπτερα και αντιγράφτηκε από πειρατές. Δεν ήταν ανώνυμα μπλογκς, αλλά μεγάλα «μαγαζιά». Αυτό ήταν ενδεχομένως και η απόδειξη της επιτυχίας του. (…) Δεν είναι μόνο αλήτες που καπηλεύτηκαν τη δουλειά μας. Δεν είναι μόνο λήσταρχοι που δεν είχαν τα κότσια να κάνουν ότι κάναμε. Στόχος τους είναι η ισοπέδωσή μας. Να μην υπάρχουμε. Έδωσαν την ύλη μας στο κοινό, για να μην αγοράσει το περιοδικό. Να μην έχουμε έσοδα. Δεν θέλουν ανεξάρτητες φωνές, ψύλλους στον κόρφο τους και στον κόρφο των αφεντικών τους.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/  / http://www.koutipandoras.gr/

Δ. Τρίμης: “Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης

ΔΗΛΩΣΗ Δημήτρη Τρίμη

Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημήτρη Τρίμη, για την αυταπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας κατά του Κώστα Βαξεβάνη, επειδή δημοσίευσε στο περιοδικό HOT DOC τη Λίστα Λαγκάρντ με τα 2059 ονόματα των Ελλήνων καταθετών.

«Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει. Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».

“Σημείο ανήκεστης παρακμής η δικαστική δίωξη Βαξεβάνη”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανεξαρτήτων Ελλήνων

’Έντρομοι και περιδεείς οι υποτελείς των τροϊκανών, αυτοί που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, τώρα παραδίδουν και τα συνταγματικά μας δικαιώματα βορά στον φόβο και στην δικαστική απειλή. Όσο και όσοι βεβαρημένοι με τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρμόδιοι υπάλληλοι που φρόντισαν να εξαφανίσουν φορολογικά εγκλήματα κάποιων, κυκλοφορούν ελεύθεροι τόσο οι δικαστικές διώξεις εναντίων δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, θα αποδεικνύουν τους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το σημείο της ανήκεστης παρακμής‘’.

Ανανεώσεις ελληνικού προγράμματος στην ΕΡΤ!

Ανανεώσεις παραγωγών στην ΕΡΤ. Ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση το ΔΣ της εταιρείας, υπό τη νέα του διοίκηση ενέκρινε την ανανέωση 5 επεισοδίων της σειράς “Μεσόγειος” (κόστος ανά επεισόδιο 29.312 ευρώ πλέον ΦΠΑ), 6 επεισοδίων από τη σειρά “Μαρτυρίες” (8.823 ευρώ , πλέον ΦΠΑ). 15 επεισόδια από το “Παρασκήνιο (17.000 ευρώ ,πλέον ΦΠΑ, δεκα επεισόδια (15.796 ευρώ, πλέον ΦΠΑ) .

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η νομική της υπηρεσία εκπονεί ρύθμιση βάσει της οποίας, το προσδιοριζόμενο σχετικό κόστος κάθε παραγωγής θα καλύπτεται με νόμιμα παραστατικά. Το ερώτημα παραμένει: Ήταν προτεραιότητα οι προσλήψεις των αποτυχημένων βουλευτών και των λοιπών από την Εύβοια ή κλασικές για την ΕΡΤ εκπομπές όπως το “Παρασκήνιο” και το “Μονόγραμμα”;

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html

Κάλεσμα για δεύτερη συνάντηση των εργαζομένων με μπλοκάκι

Μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/10 η πρώτη διακλαδική συνάντηση εργαζομένων με μπλοκάκι. Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές κάναμε ένα πρώτο βήμα επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Όπως είχαμε αναφέρει και στο πρώτο μας κάλεσμα, αλλά και όπως έγινε σαφές από την πρώτη αυτή συνάντηση, η πραγματικότητα της εργασιακής μας συνθήκης συνοψίζεται στα εξής:

Εδώ και πολλά χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από το κράτος ένας τύπος εργαζομένου, ο επονομαζόμενος «μπλοκάκιας», χωρίς κανένα δικαίωμα αλλά με επιτακτικές και συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και τους εργοδότες. Έχει διαμορφωθεί έτσι ένα ευρύ εργατικό στρώμα ειδικευμένων και ανειδίκευτων εργαζομένων, σε διάφορους κλάδους επαγγελμάτων (δημοσιογράφοι, καθαριστές, τεχνικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, καλλιτέχνες, πωλητές, μεταφραστές, επιμελητές κ.ο.κ.), οι οποίοι αντιμετωπίζονται από το κράτος ως επιχειρηματίες και από τους εργοδότες ως σκλάβοι.

Είναι επιτακτικό, λοιπόν, να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι, κι όχι το κράτος ή οι εργοδότες, ποιοι είμαστε: Δεν είμαστε ούτε επιχειρηματίες ούτε εργοδότες. Δεν εκμεταλλευόμαστε την εργασία κανενός. Δεν είμαστε «αφεντικά του εαυτού μας». Είμαστε εργαζόμενοι με μπλοκάκι.

Η επισφαλής μας θέση (χαμηλοί μισθοί/αμοιβές, υψηλή φορολογία/αυτασφάλιση, αδυναμία απεργίας, κατακερματισμός, κανένα δικαίωμα σε περίπτωση απόλυσης/«παύσης της συνεργασίας» κ.λπ.), σε συνδυασμό με το κοινωνικό γόητρο που υποτίθεται ότι παρέχει η λεγόμενη «αυτοαπασχόληση» (η «καρδιά της μεσαίας τάξης», σύμφωνα με τους «ειδικούς»), έχει καθορίσει μέχρι τώρα την αδυναμία μας να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους εργασίας και, ει δυνατόν, να ακυρώσουμε την ίδια την ύπαρξη του εργαζόμενου («εσωτερικού» ή «εξωτερικού») με μπλοκάκι.

Είναι επιτακτικό, λοιπόν, να συλλογικοποιήσουμε τις επιθυμίες και τη δράση μας ενάντια στον γενικευμένο κατακερματισμό.

Βασικό χαρακτηριστικό της εργασιακής μας συνθήκης είναι ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα έναντι των εργοδοτών. Την ίδια στιγμή, πρέπει να καταβάλλουμε υπέρογκες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και μεγάλα ποσά για μια σειρά άμεσων και έμμεσων φόρων. Η εποχή των Μνημονίων έβαλε κι εμάς στο στόχαστρο, όπως και όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους, επιβάλλοντας, μεταξύ άλλων, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και τη μείωση του αφορολόγητου, με αποτέλεσμα την εξώθησή μας στην ανεργία, την ανασφάλεια, τη «μαύρη» εργασία, την αποδοχή κατάπτυστων εργασιακών όρων και συνθηκών, το φέσωμά μας από τους εργοδότες και την υπερδιόγκωση των οφειλών μας στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία. Η νέα σειρά μέτρων διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος επιδεινώνει την κατάσταση ακόμα περισσότερο: αύξηση της φορολόγησης, με επιβολή ενιαίου συντελεστή, και πιθανή αύξηση της παρακράτησης φόρου, κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ (με διατήρησή του για όσους δουλεύουν σε έναν μόνο εργοδότη), πιθανή επιβολή νέου χαρατσιού κ.ο.κ. Όποιο κι αν είναι το πόρισμα των εκπροσώπων του κεφαλαίου, ο στόχος είναι ο ίδιος: ακόμα μεγαλύτερη υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης, ακόμα μεγαλύτερη πειθάρχηση στις προσταγές εργοδοτών και κράτους, ακόμα μεγαλύτερος κατακερματισμός των εργαζομένων με μπλοκάκι σύμφωνα με τους διαχωρισμούς που το ίδιο το κράτος θα ορίσει.

Είναι επιτακτικό, λοιπόν, να αγωνιστούμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους ενάντια στην εντεινόμενη λεηλασία της ζωής μας. Να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά ενάντια στα νέα μέτρα. Να αρνηθούμε συλλογικά την επιβολή μιας φορολόγησης που θα οδηγήσει τους περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία και τη «μαύρη» εργασία. Να αρνηθούμε συλλογικά το δυσβάσταχτο βάρος της αυτασφάλισης στον ΟΑΕΕ.

Όσοι βρεθήκαμε σε αυτή την πρώτη διακλαδική συνάντηση θεωρούμε ότι η επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι με μπλοκάκι δεν πρέπει να μείνει κι αυτή τη φορά αναπάντητη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε για μια ακόμα φορά να λαμβάνονται ερήμην μας αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση. Είμαστε ήδη πίσω από τα γεγονότα. Το απειλητικό ρεύμα μίσους και φόβου στην κοινωνία, ένα ρεύμα που βάζει την εργατική τάξη και τα πραγματικά υλικά της συμφέροντα στο περιθώριο, δεν πρέπει να γίνει καθεστώς. Η ρήξη και η ανατροπή θα συμβεί πρώτα στην κοινωνία, όταν διαλύσουμε το προπέτασμα ότι εργοδότες και εργαζόμενοι είναι «ίσα κι όμοια», όταν προσπαθήσουμε συντονισμένα, οργανωμένα και με πείσμα να διαμορφώσουμε καλύτερους όρους για την επιβίωσή μας, κόντρα στη γενικευμένη μαυρίλα της μνημονιακής εποχής. Ας παλέψουμε έχοντας συνείδηση της ταξικής μας θέσης.

Σας καλούμε στη δεύτερη ανοιχτή διακλαδική συνάντηση
την Παρασκευή 2/11, 8 μ.μ.,
στα γραφεία της οδού Λόντου 6, Εξάρχεια, 2ος όροφος

Εργαζόμενοι με Μπλοκάκι
Για επικοινωνία: syl.smed@gmail.com

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

Σε ραγδαία αύξηση η ψηφιακή λήψη ΤV

700 εκατομμύρια νοικοκυριά ακόμα με αναλογική τηλεόραση

Γράφει ο Σ.Χ.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ‘Digital TV World Databook 2012’ της Digital TV Consultancy από το 2007 έως το τέλος του 2011 υπήρχαν 370 εκατομμύρια περισσότερα νοικοκυριά παγκοσμίως που ελάμβαναν ψηφιακά τα τηλεοπτικά προγράμματα. Κατά μέσο όρο δηλαδή 97 εκατομμύρια ψηφιακά νοικοκυριά περισσότερα κάθε χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα της Digital TV Research.

Η Digital TV World Databook υπολογίζει ότι με την αύξηση αυτή τα ψηφιακά νοικοκυριά στις 80 χώρες που καλύπτει έφτασαν τα 675 εκατομμύρια.

Τα μισά νοικοκυριά που έχουν τηλεόραση παγκοσμίως λαμβάνουν πλέον ψηφιακά σήματα. Η διείσδυση της ψηφιακής τηλεόρασης σκαρφάλωσε από το 23,5% στο τέλος του 2007 στο 48% στο τέλος του 2011.

Παρόλα αυτά, στα τέλη του 2011 υπήρχαν ακόμα 714 εκατομμύρια νοικοκυριά που ελάμβαναν αναλογικό τηλεοπτικό σήμα (κυρίως μέσω των επίγειων εκπομπών και της καλωδιακής, ενώ πολύ λίγα ήταν τα νοικοκυριά που ελάμβαναν αναλογικό δορυφορικό σήμα). Στα τέλη του 2007 ο αριθμός αυτός ήταν 989 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Στην αναφορά περιλαμβάνονται δεδομένα για τους συνδρομητές, τα νοικοκυριά, την διείσδυση και τα έσοδα που αφορούν την περίοδο 2007 έως 2011 για την καλωδιακή τηλεόραση, την δορυφορική, την IPTV και τις επίγειες εκπομπές.

Η έκθεση καλύπτει την Αλγερία, Αγκόλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, το Μπαχρέιν, Βέλγιο, την Βραζιλία, Βουλγαρία, τον Καναδά, την Χιλή, Κίνα, Κολομβία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτο, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία , Γερμανία, Γκάνα, Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, την Ουγγαρία, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Κένυα, το Κουβέιτ, την Λετονία, τον Λίβανο, την Λιθουανία, Μαλαισία, το Μεξικό, Μαρόκο, την Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, το Ομάν, Πακιστάν, Περού, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, Πορτογαλία, το Πουέρτο Ρίκο, Κατάρ, την Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Συρία, Ταϊβάν, Τανζανία, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουγκάντα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ, την Βενεζουέλα, το Βιετνάμ, την Ζάμπια.

Πηγές: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/v.html#more / http://digitaltvinfo.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.