Ελεύθερος ο Σπύρος Καρατζαφέρης / ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αγγελιόσημο και ΕΔΟΕΑΠ “Τελειώνουν!”

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media….

Ελεύθερος ο Σπύρος Καρατζαφέρης

Ελεύθερος βγήκε από το νοσοκομείο ο Σπύρος Καρατζαφέρης, υποσχόμενος αποκαλύψεις.

Ο δημοσιογράφος εξερχόμενος του νοσοκομείου σημείωσε:

«Είμαι ελεύθερος, τώρα αρχίζει η “προφυλάκιση” του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Θα υλοποιήσω την υπόσχεση που έχω δώσει στους τηλεθεατές και αύριο, Σάββατο, με έκτακτο Εκ- Κεντρικό Δελτίο στο ΑΡΤ TV, στις 8 το βράδυ θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις μέσα από τα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κατόρθωσαν ηλεκτρονικά να συλλέξουν οι anonymous. Τα χιλιάδες έγγραφα αποδεικνύουν το τι συνέβη από τις κυβερνήσεις και πως οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση του Ελληνικού
λαού από σφάλματα, παραλήψεις και πολιτικές προδοσίες ελληνικών κυβερνήσεων».

Πηγή: http://newpost.gr/post/165579/eleutheros-o-spuros-karatzaferis/

ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αγγελιόσημο και ΕΔΟΕΑΠ “Τελειώνουν!”

Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών καθηγητής Στουρνάρας στις ρυθμίσεις καταστροφής των ΜΜΕ. Όπως προκύπτει από τη συνάντησή του με τα σωματεία τη Δευτέρα θα κατατεθεί εκ νέου η τροπολογία για τη μεταφορά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα ακολουθήσει η παρέμβαση κατάργησης του αγγελιοσήμου, με τη συνήθη δικαιολογία “πως τον πιέζει η Τρόικα”. Οι ρυθμίσεις αυτές θα έρθουν με το πολυνομοσχέδιο και θα τεθούν με το δίλημμα πως “ή εγκρίνονται οι αλλαγές, ή δεν λαμβάνουμε τη δόση”. Στο επόμενο πακέτο μέτρων θα υπάρχει η μεταφορά του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ ολοκληρώνοντας την καταστροφή και του κλάδου υγείας των εργαζομένων στα Μέσα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Πίσω στο Λιάτσο

Στον Αιμίλιο Λιάτσο επιστρέφει το θέμα της “προσωρινής” καρατόμησης της εκπομπής “Πρωϊνή Ενημέρωση” το ΔΣ της ΕΡΤ. Η “γραμμή” που εφαρμόστηλε ήταν πως το ΔΣ δεν μπορεί να υπερβεί την απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης και ως εκ τούτου το θέμα επιστρέφει στον ίδιο για νέα κρίση, μετά από συνάντηση με τους δύο παρουσιαστές, Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη.

Θυμίζουμε πως στην υπόθεση λογοκρισίας της περασμένης βδομάδας, ορισμένα από τα μέλη του ΔΣ είχαν ακολουθήσει τη γραμμή της κριτικής της απόφαση του Κ. Σπυρόπουλου, επί του κοψίματος της σκηνής των δύο ανδρών στη βρετανική σειρά και ο σκηνοθέτης Χ. Παπαδόπουλος είχε ζητήσει την παραίτησή του. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

Πηγή: Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

ΕΦΕ: Εμπάργκο στις εκδόσεις Λυμπέρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΕ

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΓKΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ

Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.

Μαζικές απολύσεις στο Κανάλι 1

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΕΤΕΡ

Χθες κλήθηκαν από τον δήμαρχο Πειραιά συνάδελφοί μας τεχνικοί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται για πολλά χρόνια στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Πειραιά Κανάλι 1 και τους ανακοινώθηκε ότι απολύονται.Το ότι ο δήμαρχος Πειραιά διάλεξε την ημέρα που ο κλάδος μας ολόκληρος βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση για να ανακοινώσει τις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων μας, την ώρα που είναι απλήρωτοι 4 μήνες ούτε τυχαίο είναι, ούτε άσχετο με το αμαρτωλό παρελθόν του αντεργατικού μένους που χαρακτήριζε την απελθούσα διοίκηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά. Αντιθέτως αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια αυτής της αντεργατικής πολιτικής και από την νυν διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού και την δημοτική αρχή.

Δηλώνουμε προς τον δήμαρχο Πειραιά και τον πρόεδρο του Καναλιού 1 ότι η προσπάθειά τους να στρέψουν αλλού την προσοχή των εργαζομένων αλλά και του πειραϊκού Λαού από το ότι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 είναι απλήρωτοι, θα αποτύχει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόφασή τους να πετάξουν τους επί μακρόν εργαζόμενους του Καναλιού 1 στην ανεργία είναι συνέχεια παλαιότερης πρακτικής της διοίκησης του εν λόγω ραδιοσταθμού και αποτελεί ρεβανσισμό για τους πολύμηνους απεργιακούς αγώνες που έδωσαν οι τεχνικοί απέναντι στην παλαιότερη διοίκηση του Καναλιού 1. Ο ομφάλιος λώρος άλλωστε είναι εμφανής.

Όπως είναι εξαιρετικά εύγλωττη η σπουδή με την οποία η νυν διοίκηση του Καναλιού 1 «αξιοποίησε», προκειμένου να προβεί σε μαζικές απολύσεις, έκθεση του ΑΣΕΠ την οποία ουσιαστικά προκάλεσαν άνθρωποι των διοικήσεων, για να εκδικηθούν και να στραφούν σε βάρος εργαζομένων που, αν και ιδρυτικά μέλη του σταθμού, τόλμησαν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι ενδεικτικό ότι οι υπεύθυνοι του σταθμού δεν έδωσαν καμία νομική και πολιτική μάχη για να αντικρούσουν το περιεχόμενο
της έκθεσης και για να υπερασπιστούν, ως όφειλαν, τους εργαζομένους τους. Απεναντίας έσπευσαν με περισσό ζήλο να την εφαρμόσουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στέκεται δίπλα στους συναδέλφους μας που απειλούνται με εργασιακό θάνατο από τον δήμαρχο του Πειραιά. Οι μεθοδεύσεις των μαζικών απολύσεων και της αντικατάστασης των παλαιών εργαζόμενων από τα «δικά μας παιδιά» θα πέσουν στο κενό. Θα αντιδράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να ματαιώσουμε τα αντεργατικά σχέδια του δημάρχου και των συνεργατών του.

Αύριο στις 11.30 στα γραφεία της Ένωσης συνεδριάζει το ΔΣ, παρουσία των τεχνικών από το Κανάλι 1 και στις 15.00 η ΕΤΕΡ θα θέσει το θέμα κατά την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας είναι πλέον μονόδρομος.

Πρώτο το δελτίο του MEGA

Με ποσοστό 27,2%, τις καθημερινές μέρες και 26,9% στο σύνολο της εβδομάδας το δελτίο ειδήσεων του Mega παραμένει και το και τον Οκτώβριο στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι δεύτερο με 20,1%, από Δευτέρα ως Παρασκευή και τρίτος ο ΑΝΤ1 με 19,2%. Ακολουθεί το Star είναι στο 11,2%, το δελτίο ειδήσεων του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη, είναι υψηλότερα από εκείνο της ΝΕΤ, με 6,6% που παρουσίασαν η “κομμένη’ Έλλη Στάη και η Πηνελόπη Γάβρα.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/short-stories02112012.html#more

ΠΟΕΣΥ: Κάλεσμα στους δημοσιογράφους – βουλευτές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Σ’ αυτές τις κρίσιμες και δραματικές στιγμές που διέρχεται ο κλάδος, με την επίθεση στα Ταμεία μας, καλώ όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους να αποτρέψουν με την ψήφο τους την κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συναδέλφων τους συνάδελφους -βουλευτές που καταψήφισαν την επαίσχυντη τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και καλώ προσωπικά, στο όνομα της δημοκρατικής ευθύνης με την οποία λειτουργούν πάντα οι δημοσιογράφοι, τους Γιάννη Αδριανό, Σοφία Βούλτεψη, Σίμο Κεδίκογλου, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννη Μιχελάκη, Γιώργο Κοντογιάννη, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Αργύρη Ντινόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα και Άννα Καραμανλή, να ενώσουν θετικά τις προσπάθειές τους και αυτοί με την αρνητική αυτή φορά ψήφο τους, αν επανέλθει η τροπολογία το πολυνομοσχέδιο.

Επίσης θα ήθελα εκ μέρους του κλάδου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συναδέλφους Μίμη Ανδρουλάκη, Τέρενς Κουίκ, Νάσο Αθανασίου, Γιώργο Βαρεμένο, Λιάνα Κανέλλη, Νάσο Αθανασίου, που κεταψήφισαν την αντιδημοσιογραφική τροπολογία.

Επίσης, και όλους τους βουλευτές που την καταψήφισαν.

Απεργούμε κόντρα στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Το αντιδημοκρατικό πείσμα του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να επαναλάβει την ετσιθελική επίθεσή του κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά του απέτυχε με την καταψήφιση της τροπολογίας που κατεδάφιζε το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, με σκοπό την υφαρπαγή των πόρων των Ταμείων, οδήγησε τον κλάδο σε νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ έχει κηρυχθεί νέα απεργία στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, τη Δευτέρα από τις 06.00 μέχρι τις 06.00 της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιτάσσονται στα κατ’ επιταγή της Τρόικας κυβερνητικά σχέδια, που θα αποτελέσουν ταφόπετρα της Ενημέρωσης, με καίριο πλήγμα κατά της δημοκρατίας μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.

2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.

3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

4. Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

5. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.

6. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

7. Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερς αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Οι Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να προβάλλουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της 48ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να πάρουν μέρος επίσης στις στάσεις εργασίας του κλάδου μας την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από 10.00- 14.30 και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από 16.00-19.00.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 12 μ. ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Ε.Σπανοπούλου: “Αναίσχυντο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” από το Γιάννη Στουρνάρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ελένης Σπανοπούλου, προέδρου ΕΔΟΕΑΠ

Επιβεβαιώσαμε από τον ίδιο τον κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ , στη Βουλή ότι τη ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ! ΤΕΤΟΙΑ Δημοκρατία , τέτοιο αναίσχυντο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ! Αυτό που καταψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη το ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ τη Δευτέρα για να ψηφιστεί υποχρεωτικά την ΤΕΤΑΡΤΗ !!!!

ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !

Κι αυτό, προκειμένου να περάσουν μια κι έξω όλα τα Μέτρα του Μνημονίου και να μην μπορούν να αντιδράσουν τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!!

Γι αυτό επιμένει η ΔΗΜΑΡ να έρθουν σε άλλο άρθρο τα Εργασιακά, ώστε να ψηφίσει κατ΄ αρχήν το νόμο και να μην διαλυθεί η κυβέρνηση.

Σ αυτό το ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟ παιχνίδι και σ αυτή την ΤΡΑΓΙΚΗ ,είναι αλήθεια, ώρα για όλη τη χώρα και όλους τους πολίτες της, ο Κλάδος μας και όλα τα υγιή ΤΑΜΕΙΑ της Ελλάδας σύρονται μαζικά στον ανάπηρο από τη γέννηση του και Κρατικοδίαιτο ΕΟΠΥΥ ,δηλαδή ,στην καταστροφή, μαζί με όλο τον Λαό.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ εξαίρεση. !!!

ΖΗΤΑΜΕ το Δικαίωμα να ζήσουμε με υγιές ασφαλιστικό σύστημα Περίθαλψης και Σύνταξης.

Δεν είμαστε ρετιρέ και δεν θα σωθεί κάνεις αν ΠΑΜΕ όλοι στο υπόγειο.

ΟΥΤΕ καν το υπόγειο θα καταφέρει να ζήσει …..

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όλους και όλες ανεξαιρέτως να κάνετε το πιο σημαντικό ρεπορτάζ σας! Αυτό που θα υπερασπίζεται τα ΤΑΜΕΙΑ μας και τα δικαιώματα μας.

ΓΡΑΨΤΕ και πείτε ΠΑΝΤΟΥ , εσείς και όλοι οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι , άνεργοι , συνταξιούχοι :

Ø ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΕΟΠΥΥ

Ø ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ

Ø ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ

Ø ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ø ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

Ø ΟΤΙ ΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ,ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ,ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

Όπλο μας η πέννα μας ,ΓΡΑΨΤΕ ΓΡΑΨΤΕ ΓΡΑΨΤΕ!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΠΑΝΤΟΥ σε όλη την Κοινωνία το μήνυμα ότι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ των ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ κομμάτι της και βασανίζονται όπως όλοι οι Έλληνες από την Κρίση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΤΕ με επιχειρήματα ΠΑΝΤΟΥ , με Κάθε τρόπο σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ,sites, F.B, twitter….

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ !

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ν.Π.Ι.Δ.

Η τεκμηρίωση που διαθέτει ο ΕΔΟΕΑΠ γι αυτό ΕΙΝΑΙ πλήρης και αποδεικτικά κάθετη

ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΠΟΤΕ δεν πήραμε ΟΥΤΕ μια δραχμή , ΟΥΤΕ ένα ευρώ από το Ελληνικό Κράτος και τους εργοδότες μας.

Πληρώνουμε μόνοι μας για την Περίθαλψη μας.

Πολιτεία και εργοδότες έχουν μετακυλήσει την από το Σύνταγμα υποχρέωση τους για την Ασφάλιση μας στο Κοινωνικό Πόρο.

Ονομάζεται Αγγελιόσημο, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ!

ΕΙΝΑΙ η εργοδοτική εισφορά και η κρατική επιχορήγηση που ΔΕΝ έχουν τα ΤΑΜΕΙΑ μας .

Τα εργοδοτικά παπαγαλάκια και οι κρατικοδίαιτοι διαφημιστές δεν λένε την αλήθεια στους Έλληνες, αλλά διχάζουν την Κοινωνία και στρέφουν τον ένα Κλάδο ενάντια στον άλλο.

ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ !

Το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται ο λαός / καταναλωτές απο την επιβάρυνση των διαφημίσεων με το Αγγελιόσημο είναι ΓΕΛΟΙΟ. Αν τα ΤΑΜΕΙΑ μας πάνε στον ΕΟΠΥΥ ποιος θα τα πληρώνει; Όλοι μας ως ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ . Και τα χρήματα από τις διαφημίσεις θα μοιράζονται ανάμεσα στους διαφημιστές και τους εργοδότες μας σε ΒΑΡΟΣ και των διαφημιζόμενων πελατών τους και των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και των Ελλήνων πολιτών.

Ας μας πουν π.χ. οι κκ Ψυχάρης, Μπόμπολας, Αλαφούζος, αλλά και ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ , ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ όλοι μέλη του Ταμείου μας …..!!! αν καταργηθεί αυτό που έσωζε κι αυτούς και τα ΤΑΜΕΙΑ μας ,από το 1968, πού θα ρίξουν το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους τους, το οποίο θα πρέπει πλέον να καταβάλουν και που θυμίζω ότι ξεπερνάει το 24% επί των αποδοχών???

ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ;

Μήπως τα ως άνω μέλη μας ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ?

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ για το ΣΧΕΔΙΟ τους:

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

• ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

• ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ:

• ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ

• ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ… ΜΙΣΗΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΡΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

(Το λένε Δ.Π.Υ. Ή ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ …..)

Φωνάξτε το ΠΑΝΤΟΥ !

ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ με τους φόρους μας στηρίζουμε το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ χωρίς να χρησιμοποιούμε τις “Υπηρεσίες ” τους.

Το ΙΔΙΟ συμβαίνει με το ΕΤΑΑ, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και τα ΤΑΜΕΊΑ των Τραπεζοϋπάλληλων.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ στη σύσκεψη των Ενώσεων την Πέμπτη το μεσημέρι έγινε δεκτή.

Αν το τολμήσουν, που τώρα ξέρουμε ότι θα το τολμήσουν….. πάμε σε απεργία διαρκείας και οργανώνουμε απεργιακά Μέσα Ενημέρωσης της Κοινωνίας , εφημερίδα, ραδιόφωνο, web tv και τηλεοπτικό κανάλι

( alter , 902 ή οποίο άλλο κανάλι δεχθεί να διαθέσει τη συχνότητα του στην συντονιστική Επιτροπή των Ομοσπονδιών μας )

Τώρα ΕΙΝΑΙ η ΩΡΑ!

Αύριο θα ΕΙΝΑΙ αργά!

ΕΜΜΕΝΕΙΝ

στις ΑΞΙΕΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ,ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

· Ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Α.Ν.248/1967) και το Καταστατικό του.

· Είναι αυτοδιοικούμενος και αυτοδιαχειριζόμενος Οργανισμός, ο οποίος έχει προέλθει από τη συνένωση και συγχώνευση ταμείων, κλάδων και λογαριασμών των ενώσεων συντακτών και προσωπικού των ημερησίων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

· Τα μέλη της διοίκησής του δεν διορίζονται από κρατική Αρχή αλλά εκλέγονται, με βάση την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας από σωματεία που έχουν επίσης τη μορφή νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

· Ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. δεν επιβαρύνει έστω και στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό, οι πόροι του δεν προέρχονται από αυτόν, ούτε ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

· Τον ιδιωτικού δικαίου χαρακτήρα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. έχουν επιβεβαιώσει νομολογιακά και τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας (ΑΠ 1511/1992, ΣτΕ 3872-3874/2009, ΕλΣ 752/2010).

· Εκτός από περίθαλψη, ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. παρέχει στους ασφαλισμένους του επικούρηση και εφ’ άπαξ.

· Στους πόρους του δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά παρά μόνο εισφορά εργαζομένων. Η εργοδοτική εισφορά αντικαθίσταται με το έσοδο του αγγελιοσήμου.

· Το αγγελιόσημο είχε θεσμοθετηθεί ήδη από το έτος 1941. Μετά την κατά το έτος 1967 κατάργηση και ιδιοποίηση από το Κράτος του Λαχείου Συντακτών, βασικό μέχρι τότε έσοδο των ταμείων επικούρησης και υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπο, και μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης μετά την παρέμβαση του Κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στον τύπο, προβλέφθηκε αντί εργοδοτικής εισφοράς για τον νεοσύστατο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., ως πόρος για τη λειτουργία του, το έσοδο του αγγελιοσήμου.

· Το αγγελιόσημο δεν συνιστά ούτε εύνοια ούτε προνόμιο προς τους εργαζομένους στον Τύπο, αλλά είναι η εργοδοτική εισφορά και η κρατική επιχορήγηση που ΔΕΝ λαμβάνει από το Κράτος, από το οποίο ο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

· Το αγγελιόσημο δεν συνιστά ούτε φόρο ούτε τέλος. Επιβάλλεται επί των διαφημίσεων στον τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τα οποία χρησιμοποιούν οι διαφημιζόμενοι ως μέσο για την προβολή τους, κάνοντας χρήση της εργασίας των εργαζομένων στον τύπο προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της διαφήμισης.

Τα Media καταρρέουν, τα Μέσα αναπτύσσονται!

Της Ματίνας Παπαχριστούδη

(αναδημοσίευση από το Δρόμο της Αριστεράς)

Η δημοσιογραφία βρίσκεται σε ρόλο αμήχανου θεατή, οι δημοσιογράφοι σε ρόλο έκπληκτου χειροκροτητή.

Αυτή η φράση θα μπορούσε να συμπληρώσει τον παραπάνω τίτλο. Γιατί οι πληροφορίες και τα γεγονότα στη «βιομηχανία» του έντυπου Τύπου και των ηλεκτρονικών Μέσων θα τους τρελάνουν τους αναλυτές. Και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους μαζί. Στο χώρο που χτυπιέται πιο βάναυσα από όλους τους άλλους από τη μνημονιακή πολιτική. Στο χώρο όπου σε δυο χρόνια έκλεισαν επιχειρήσεις, απολύθηκαν περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι. Στο χώρο που τα σωρευμένα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα χρέη φθάνουν το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο χώρο που οι εκδότες-ιδιοκτήτες, συνδεδεμένοι με ομφάλιο λώρο διαπλοκής με την πολιτική εξουσία, περιμένουν ως μάνα εξ Ευρωπαϊκής Ένωσης την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για τη συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Σε αυτό το χώρο, λοιπόν, παρατηρείται οργασμός νέων εκδόσεων, νέων εφημερίδων, εξαγορών και νέων παιχτών!

Στις αρχές του επόμενου μήνα τρεις νέες ημερήσιες εφημερίδες θα εμφανιστούν στα περίπτερα. Μάλιστα, τρεις! Οι δυο από αυτές διεκδικούν με σοβαρές αξιώσεις το ακάλυπτο από έντυπη ενημέρωση, μεγάλο κοινό της «κεντροαριστερής παράταξης».

Η Εφημερίδα των συντακτών, απόπειρα έκδοσης ημερήσιας εφημερίδας από μεγάλη μερίδα πρώην δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας που υποστηρίζουν με πράξεις πως η κυκλοφορία μιας αυτοδιοικούμενης και αυτοδιαχειριζόμενης εφημερίδας από τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι εφικτή. Η πολιτική κατεύθυνση της εφημερίδας είναι ξεκάθαρη. Να στηρίξει το αντιμνημονιακό μέτωπο στην κοινωνία. Ως αντίπαλο δέος, πάντα για το ίδιο κοινό, αναμένεται να βγει στα περίπτερα το νέο φύλλο που σχεδιάζει ο εκδότης του Ποντικιού, Αντώνης Δελατόλλας, με άγνωστη χρηματοδότηση. Για αυτή την έκδοση θα εργαστεί επίσης σημαντικά μεγάλη ομάδα από πρώην δημοσιογράφους της Ελευθεροτυπίας. Κι αυτή η έκδοση στοχεύει στη στήριξη της αντιμνημονιακής
πολιτικής.

Η τρίτη έκδοση θα είναι λέει, το αντίπαλον δέος της Espresso! Η οποία Espresso ως τίτλος «νοικιάστηκε» από τον ευσεβή μιντιάρχη συνέταιρο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη στον πρώην ιδιοκτήτη της, Γιάννη Φιλιππάκη. Και κυκλοφορεί ήδη πριν καν προλάβει να αντιδράσεις ο κλάδος και τα σωματεία του (αν ήθελαν βέβαια να αντιδράσουν) με νέα αρίθμηση, από το φύλλο ένα. Εννοείται πως όσοι μετακινήθηκαν από την παλιά εταιρία υπέγραψαν συμβάσεις με πολύ κατώτατες αμοιβές από τις συλλογικές συμβάσεις.

Πριν από λίγο μόνο καιρό κυκλοφόρησε κι άλλη νέα εφημερίδα, τα “Παραπολιτικά” από τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτακη με τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και λίγο πριν είχε βγει στα περίπτερα άλλη εβδομαδιαία εφημερίδα “Η Ελλάδα σήμερα”. Και την ίδια ώρα πληροφορίες λένε πως υπάρχει ενδιαφερόμενος για να εξαγοράσει τη συνδρομητική τηλεόραση της Forthnet, τη Nova ενώ η Deutsche Telecom στηρίζει, έστω και με περικοπές, την έτερη συνδρομητική της OTE TV για την αγορά της Ελλάδας.

Όλα τα παραπάνω δεν δημιουργούν, τελικά, καμία έκπληξη. Γιατί αποδεικνύεται πως τα Μέσα και το προϊόν τους είναι ένα ιδιαίτερο, ιδιότυπο «εμπόρευμα» της ελεύθερης αγοράς. Τα κέρδη ή οι ζημιές, στη δική τους περίπτωση, μετριούνται και ισοφαρίζονται με διαφορετικό τρόπο. Στην αγορά της προπαγάνδας και της χειραγώγησης. Όχι με ελλειμματικούς ισολογισμούς και υψηλά δάνεια ή χρέη. Αλλά με επιρροή και εμβέλεια. Αποδεικνύεται πως η «ενημέρωση» έχει τους δικούς της κανόνες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Οι εκδότες, μιντιάρχες, πολιτικοί, εγχώριοι ή τροϊκανοί, το γνωρίζουν πολύ καλά. Και κάνουν παιχνίδι. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν φαίνεται να το έχουν πάρει μυρωδιά.

Από τη στήλη Media-λογώντας στο Δρόμο της Αριστεράς

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/media.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.