Θάνος Μικρούτσικος και Μαρία Φαραντούρη στο Παλλάς στις 3 Δεκεμβρίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η συγκλονιστική σύμπραξη δυο εμβληματικών μορφών της ελληνικής μουσικής, μια σύμπραξη που καθυστέρησε 36 ολόκληρα χρόνια, που άμα τη γενέσει της χαρακτηρίστηκε ιστορική, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς δίνοντας την ευκαιρία στους πολυάριθμους θεατές που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στο Ηρώδειο, να γίνουν κοινωνοί μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας. Μια παράσταση σταθμός, μια περιδιάβαση σε απρόσμενα μουσικά μονοπάτια και μια κατάδυση σε απαράμιλλες συγκινήσεις. 

 Μετά την τεράστια απήχηση που είχε η πρώτη τους συνάντηση επί σκηνής, ο σπουδαίος συνθέτης με το πληθωρικό έργο, και η κορυφαία κοντράλτο ερμηνεύτρια συναντιούνται και πάλι στο Παλλάς για μια ιδιαίτερη μουσική διαδρομή μέσα από τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Kurt Weill, του Lucio Dalla, και ασφαλώς του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου. Χωρίς νότα νοσταλγίας, αλλά με παλμό, με τα πόδια να πατούν γερά στο σήμερα και το βλέμμα να στρέφεται ελπιδοφόρα στο μέλλον, οι ενορχηστρώσεις του Θάνου και η απαράμιλλη, όσο και απρόσμενα λυρική ερμηνεία της Μαρίας, δίνουν σε παλιότερα τραγούδια μια νέα πνοή και έναν δυναμισμό, περισσότερο συγκινησιακά φορτισμένο από το δυσοίωνο κλίμα των καιρών μας.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς είναι η παρουσίαση του κύκλου τραγουδιών «Κατάσταση Πολιορκίας», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση της Ρένας Χατζιδάκη. Έργο υψηλής αισθητικής και μουσικής τέχνης, «ποιητικός χείμαρρος πολιτικής και ερωτικής εξομολόγησης», το οριακό έργο του Μίκη, που ταυτίστηκε με τη φωνή της πρώτης του, αξεπέραστης ερμηνεύτριας, Μαρίας Φαραντούρη, θα παρουσιαστεί στην ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου που αναδεικνύει την ακάθεκτη ορμή του έργου σε όλο της το μεγαλειώδη λυρισμό. Ο δυναμισμός των κρουστών του Νίκου Τουλιάτου και της ομάδας του είναι απλώς συγκλονιστικός.

MIKR_FAR1Η συγκινησιακή φόρτιση δεν κατασιγάζει στο δεύτερο μέρος, αντιθέτως κορυφώνεται. Τραγούδια μοναδικά, κομμάτια πολύτιμα της πολιτιστικής, κι όχι απλά της μουσικής, μνήμης μας : από τον Mack The Knife και τον Caruso, στον Κεμάλ, την Ελένη και τον Άμλετ της Σελήνης. Εδώ ειδικά η ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη ξεδιπλώνει με μοναδικό τρόπο ένα λυρικό έως και τζαζ ηχόχρωμα, απαράμιλλο όσο και απρόσμενο.

Την σκηνή του Παλλάς μοιράζονται με τον Θάνο και τη Μαρία ο πάντα εξαίσιος Κώστας Θωμαΐδης, η ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια Άννα Λινάρδου, και ορισμένοι από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους σολίστ : στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου, στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο πάντα καινοτόμος Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα του Ηχόδραση στα κρουστά, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο μπάσο, ο Χρήστος Περτσινίδης στην κιθάρα και ο Άκης Γαβαλάς στα τύμπανα.

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» 

Συμπαραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων – CRICOS

Τιμές εισιτηρίων : 50€, 40€, 35€, 25€, 

 Φοιτητικό 20€, ανέργων 15€ (αγορά μόνο από το ταμείο)

Προπώληση: 

Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3213100

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.