Συνέλευση για το Alter σήμερα / Το νέο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Συνέλευση για το Alter σήμερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» καλεί σε συνέλευση όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους στα Γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 20) αύριο, Τρίτη, 13 Νοεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, ώστε να δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Χατζηνικολάου: “Η υπόθεση Alter για μένα έχει τελειώσει”

“Ούτως ή άλλως ομως η υπόθεση αυτη για μένα έχει τελειώσει.Και δεν θα ασχοληθώ ξανά”. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε πριν από λίγη ώρα στο twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου, απαντώντας σε ερώτηση αν εμπλέκεται στην ιστορία επαναλειτουργίας του Alter.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

 

Το νέο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκυλλάκος είναι ο νέος πρόεδρος γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, με θητεία ως στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 . Στο νέο ΔΣ που όρισαν οι υπουργοί, Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρας συμμετέχουν οι, Δημήτρης Κουμπιάς (ΠΟΕΣΥ) , Δημήτρης Ρίζος (ΕΙΗΕΑ), Μιχάλης Ψύλλος (εκπρόσωπος εργαζομένων ΑΠΕ), Αντώνης Σκαμνάνης (εκπρόσωπος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη ) Κωνσταντίνος Μπαρκούρας και Τραϊανός Χατζηδημητρίου Η θητεία των μελών του ΔΣ λήγει στις 03 Μαρτίου 2015.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

Οι Εκδόσεις Λυμπέρη και η Alpha Publishing

Τον περασμένο Μάρτιο συστάθηκε η εταιρεία “Alpha Publishing» με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ και έδρα την οδό Λυκαβηττού 4 στο Κολωνάκι. Πρόεδρος είναι ο Λαυρέντης Αλβέρτης, σύμβουλος του Alphaκαι μελη οι Σταύρος Κεπέσογλου και Δημήτρης Κουφόπουλος. Η εταιρεία αυτή θα μετονομαστεί σε «Alpha Editions” και θα στεγάσει τη νέα εκδοτική δραστηριοτήτων των, Δ. Κοντομηνά και Θ. Φιλιππόπουλου.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2

 

Καθυστέρηση της μισθοδοσίας στον Αγγελιοφόρο…

Σήμερα (12/10/2012), αργά το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ συναντήθηκε με τον υιό του εκδότη του «Αγγελιοφόρου», Ν.Μπακατσέλο, ο οποίος, σύμφωνα με όσα είχε υποσχεθεί στην προηγούμενη συνάντησή του με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενημέρωσε πως θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας του μηνός Οκτωβρίου επικαλούμενος οικονομική δυσχέρεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ιδιαίτερα από την πλευρά της εργοδοσίας ότι η οικογένεια Μπακατσέλου έχει ρίξει πολλά χρήματα στην εφημερίδα, αλλά λόγω του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων «τα νούμερα δεν βγαίνουν». Ολα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, στην προσπάθεια που γίνεται να καταστεί οικονομικά βιώσιμη η επιχείρηση, ενώ η εργοδοσία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προβεί σε κινήσεις βελτίωσης του προϊόντος προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της.

Μαν.Παν.

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

Η “Καθημερινή” δημοσίευσε απευθείας την κυκλοφορίας της

Στη δημοσίευση των κυκλοφοριών της προχώρησε η “Καθημερινή” στην έντυπη και την ηλεκτρονική της έκδοση (h ttp://portal.kathimerini.gr/NewsPaperCirculation). Δημοσιεύει τα στοιχεία της Κυριακής 4 Νοεμβρίου προσθέτοντας και τους συνδρομητές της.

Σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία το “Θέμα” είναι στην πρώτη θέση με 165.100 φύλλα, δεύτερη η “Καθημερινή” με 136.629 φύλλα και τρίτο το “Εθνος της Κυριακής” με 112.640 φύλλα.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Πρώτα τα “Νέα” την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Στην πρώτη θέση παρέμειναν τα “Νέα” την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου με 28.310 (-2.270) φύλλα . Στη δεύτερη θέση το “Εθνος” με 25.360 (320) και τρίτη η “Εφημερίδα των Συντακτών” με 15.880 φύλλα. Στα 13.570 (-210) ο “Ελεύθερος Τύπος” και ακολουθεί η “Espresso” με 13.440 (-330).

Μια βδομάδα αργότερα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, η “Εφημερίδα των συντακτών” είναι εμφανώς πιο βελτιωμένη με παρεμβάσεις στο πολιτικό ρεπορτάζ, και με καλές σελίδες στο ελεύθερο, όπου προκύπτει η αγωνία και η βία που δέχεται η ελληνική κοινωνία.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Νέες παραιτήσεις στο BBC

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια και ο αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων του BBC, μετά την παραίτηση του γενικού διευθυντή Τζορτζ Εντγουίσλ το Σάββατο, λόγω της προβολής της εκπομπής Newsnight που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία εναντίον πρώην στελέχους των Συντηρητικών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Το βρετανικό δίκτυο έχει επίσης υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω των κατηγοριών για κατά συρροή κακοποίηση ανηλίκων από τον εκλιπόντα τηλεοπτικό αστέρα Τζίμι Σάβιλ και για την μη μετάδοση ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: http://newpost.gr/post/167708/nees-paraitiseis-sto-BBC/

Ο Μαρκ Τόμσον στα ηνία των Νew York Times

Ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τελικά τα ηνία της «New York Times Co.» ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρά την έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο του BBC εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του ως επικεφαλής του βρετανικού δικτύου από το 2004 ώς το 2012.

Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε την Κυριακή ότι ο Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα καθήκοντά του τη Δευτέρα.

Οι «New York Times» επέλεξαν τον Μαρκ Τόμσον προβάλλοντάς τον ως «ιδανικό υποψήφιο» λόγω της εμπειρίας του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και μετά την παραίτηση του Τζορτζ Εντγουίσλ, του γενικού διευθυντή του BBC που τον διαδέχθηκε μετά την παραίτησή του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν της προβολής της εκπομπής «Newsnight» που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία για πρώην πολιτικό της Βρετανίας περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Μαρκ Τόμσον βαρύνεται επίσης με την απόφαση, όσο ασκούσε τη γενική διεύθυνση του BBC, για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της επί σειρά ετών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου Τζίμι Σάβιλ.

Ο αρθρογράφος των «New York Times» Τζο Νοσέρα κατηγόρησε τον Μαρκ Τόμσον για εθελοτυφλία σχετικά με το σκάνδαλο Σάβιλ και έθεσε ευθέως το ερώτημα εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει τα ηνία της «New York Times»

Πηγή: http://newpost.gr/post/167698/o-mark-tomson-analamvanei-ta-inia-ton-new-York-Times/

Ισπανία: Σε 129 απολύσεις προχώρησε η ιστορική εφημερίδα El País

Ενας ένας 129 εργαζόμενοι στην πιο μεγάλη και φημισμένη εφημερίδα της Ισπανίας, την El Pais, κλήθηκαν τη Δευτέρα να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση της διαδικασίας απόλυσής τους, σε μια από τις πιο «μαύρες» ημέρες στην 36ετή ιστορία του εντύπου.

Μεταξύ αυτών και μεγάλες «πένες όπως ο Ραμόν Λόμπο ο οποίος έγραψε με πικρία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Είμαι στη λίστα. Οι προδιαγραφές μου για το Διαδίκτυο και η καριέρα μου είναι ανεπαρκείς».

Η El País ιδρύθηκε το 1976 κατά τη διάρκεια της μετάβασης της Ισπανίας στη Δημοκρατία μετά το θάνατο του Φράνκο, και ανήκει στον μεγαλύτερο όμιλο των ισπανικών μέσων ενημέρωσης Prisa.

Ο όμιλος ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που περιλάμβανε περικοπές 149 θέσεων εργασίας – σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού που αποτελείται από 466 εργαζόμενους – εκ των οποίων η πλειοψηφία θα απολυθεί ενώ θα υπάρξει πρόωρη συνταξιοδότηση για τους άνω των 59 ετών.

«Το κοινωνικό πρόγραμμα των 129 απολύσεων έχει τεθεί σε ισχύ» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο πρόεδρος του ομίλου της εφημερίδας, Μανουέλ Γκονθάλεθ.

«Η διοίκηση έχει επιφορτίσει συμβολαιογραφικά γραφεία να τους καλέσουν σταδιακά. Πενήντα δυο δημοσιογράφοι πρέπει να υπογράψουν στη Μαδρίτη. Και από αύριο [Τρίτη] εκείνοι που εργάζονται έξω από τη Μαδρίτη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση συνέταξε μόνη της τον κατάλογο αυτών που θα απολυθούν.

«Το κριτήριο είναι γενικό: μείωση του αριθμού των συντακτών, επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές για το Διαδίκτυο, ενώ εργάζονται καθημερινά σε αυτό» τονίζει ο Μανουέλ Γκονθάλεθ.

Οι δημοσιογράφοι της El País πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τριήμερη απεργία, και διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας της Μαδρίτης κραδαίνοντας πανό που επέκριναν τον «το αξιοθρήνητο πρόγραμμα».

«Με κάλεσαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Κυριακή: «θα πρέπει να παρουσιαστείτε»… για να μου κοινοποιήσουν την απόλυσή μου. Επειτα από 17 χρόνια, είμαι ένας αριθμός, γράφει ο Μανουέλ Κουέγιαρ στο λογαριασμό του στο Twitter, άλλο ένα μεγάλο όνομα που εξαφανίζεται από την εφημερίδα μαζί με τους Χοσέ Γιόλντι και Χαβιέρ Μαρτίνεθ Λάθαρο.

Πηγές: enimerosi24.gr / τα ΝΕΑonline

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Η ΠΟΕΣΥ μετέχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στηνημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, κηρύσσοντας πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και καλεί τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας. Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή συνεχίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το συλλαλητήριο.

“Συνεχίζουν αγωνιστικά οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, κηρύσσει στάσεις εργασίας:

· Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, από 21.00 έως 24.00

· Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, από 07.00 έως 10.00

· Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, από 07.00 έως 10.00

Διεκδικούμε:

– Αξιοπρεπή ασφάλιση με υγιή Ταμεία στα οποία να υπάρχει εγγύηση του κράτους και να είναι διασφαλισμένες οι εισφορές και των εργοδοτών.

– Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.

– Να μας ενημερώσουν για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ. Αρνούμαστε τη συνέχιση της εργασίας τους στην ΕΡΤ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη όλων. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται δεκάδες σύμβουλοι και δημοσιογράφοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνονται συμβασιούχοι στο όνομα του εξορθολογισμού.

– Ελευθεροτυπία και πολυφωνία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση” Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη. Η λογοκρισία δε μπορεί να βαφτίζεται τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

– Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως “δούρειο ίππο” τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

– Να αξιοποιηθεί η περιουσία της ΕΡΤ. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σχέδιο παραχώρησης ή εκποίησης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

ΑΠΟΨΗ

Αγώνες υποκρισίας στη δημόσια τηλεόραση

του Νίκου Σίμου, δημοσιογράφου-διευθύνοντος συμβούλου ΕΡΤ

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την απομάκρυνση από την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» των δύο παρουσιαστών, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων περιστατικών δημοσιογραφικής ανεπάρκειας και κατά μεροληπτικό τρόπο καταπάτησης κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αντικειμενικότητας, πλήθυναν τα σχόλια και τα διδασκαλικού τύπου, από πολλές πλευρές, πολιτικές, δημοσιογραφικές και συνδικαλιστικές, «μαθήματα» περί ελευθεροτυπίας, λογοκρισίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Αναλυτικά στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/11/2012_501357

Πηγές http://www.paron.gr/typologies/?paged=2 / Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.