Η τηλεοπτική αγορά σε συρρίκνωση / Πρώτος ο Real με 15,1%

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η τηλεοπτική αγορά σε συρρίκνωση

Σε νέα μεγάλη κρίση αναμένεται να βρεθεί η τηλεόραση, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης. Και το ερώτημα είναι ποιοι θα επιβιώσουν. Οι «δεινόσαυροι» ή οι μικροί;

Η εκτίμηση που εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος, Θοδωρής Κυριακού, είναι πως το 2013 η διαφημιστική δαπάνη θα υποχωρήσει στα 180 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι δραματικά μικρό και σίγουρα δεν φτάνει για να «καλύψει» το λειτουργικό κόστος και τα δάνεια που έχουν οι περισσότεροι σταθμοί. Τίθεται δηλαδή με άλλα λόγια και ζήτημα κι άλλων απολύσεων στην τηλεόραση, αλλά και σκληρού αγώνα επιβίωσης, ειδικά αν το Alter κατορθώσει να εκπέμψει ξανά, αφού θα κόψει ένα κομμάτι της συρρικνούμενης πίτας.

Τα ποσοστά της Nielsen για την τηλεοπτική χρονιά 2011-12 δείχνει πως δεν χωρούν όλοι. Το Mega διατήρησε την πρώτη θέση με θεαματικότητα 22,1% (19,8% την τηλεοπτική χρονιά 2010-11) ο ΑΝΤΕΝΝΑ έφτασε στο 17,1% (16,7% ) ο Alpha υποχώρησε στο 11,9% (12,9%) , το Star στο 10,6% (10.3%) , η ΝΕΤ 7,9% (7,7%) , ο Σκάι αύξησε το μερίδιο του στο 7,2% (4,9%), το Alter όσο καιρό εξέπεμπε ήταν στο 5,5% (8,9%), η ΕΤ3 , 3,6% (3,4%), και οι λοιποί 11,1% (12,9%). Σημειώνεται πως η ΕΤ1 που κινδύνευσε με λουκέτο από τον Η. Μόσιαλο συγκέντρωσε το 3% της θεαματικότητας έναντι 2,5% την προηγούμενη περίοδο.

Εκτιμάται πως τόσο το 2012 όσο και το 2013 οι σταθμοί- πλην του Μακεδονία TV- θα είναι ζημιογόνοι, ακόμη και η ΕΡΤ μετά την κυβερνητική απόφαση για αφαίρεση του 25% του ανταποδοτικού τέλους. Θα χρειαστούν και κεφαλαιακή ενίσχυση από τους ίδιους τους μετόχους, καθώς τα όποια δάνεια, αν έρθουν δεν θα αρκούν για να «σωθούν».

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/11/blog-post_17.html#more

Πρώτος ο Real με 15,1%

Ξέφυγε ξανά ο Real FM. Είναι στην πρώτη θέση με 15,1% ακροαματικότητα στη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, έναντι 11,7% του Σκάι, για το διάστημα 15.10-12.11 Η επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου μετά το διάλειμμα του Καλοκαιριού έφερε ξανά το κοινό στο Real FM. Ο Μελωδία παραμένει σταθερός με 9,6%, εξαιτίας των αλλαγών που επιχείρησε ο Νίκος Νικολακόπουλος, ενώ ο Ρυθμός βρίσκεται στο 7,6% και στο 7,3% ο Δίεση. Ο NovaΣπορ FM με 7,1% είναι έκτος , μαζί με τον Athens Radio DJ κι ακολουθούν με 7% ο RED με 6,8% ο Sferta και δέκατος ο Kiss με 6,4%.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΕΣΗΕΑ για το Alter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός εκατοντάδων εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», με τους εργαζόμενους να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Τώρα μαθαίνουμε ότι η διεύθυνση του σταθμού μοιράζει εν κρυπτώ υποσχέσεις για καταβολή κάποιου ποσού σε ορισμένους μόνο εργαζόμενους(τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) με αντάλλαγμα να αποσύρουν την υπογραφή τους από την αίτηση πτώχευσης που ετοίμαζαν.

Είναι προφανές ότι η διεύθυνση του σταθμού πατώντας πάνω στην απελπισία των απλήρωτων εργαζομένων επιχειρεί να ανοίξει όπως-όπως τον σταθμό. Ακόμη και αυτά τα ανταλλάγματα που υπόσχεται η διεύθυνση δεν πρόκειται να δοθούν αμέσως, όπως διευκρίνισε στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Γκότσης, αλλά όταν τελειώσει η διαδικασία με την προσφυγή στο άρθρο 99. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπε, τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν αλλά
θα βρεθούν όταν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτή, έναν εκ των οποίων και κατανόμασε (τον εφοπλιστή Μαρινάκη).

Το κυριότερο στοιχείο είναι ότι από την «μοιρασιά» μένουν απέξω πάνω από τους μισούς εργαζόμενους του «ALTER», με τη διοίκηση του σταθμού να αρνείται να διευκρινίσει με ποια κριτήρια και πώς επιλέχθηκαν οι εργαζόμενοι που καλούνται να υπογράψουν ένα αμφίβολο από νομικής πλευράς «χαρτί». Ο δε μεγαλομέτοχος του καναλιού κ. Κουρής αρνείται επίμονα να συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μη βγαίνοντας καν στο τηλέφωνο.

Στη σωρεία εργασιακών παραβιάσεων, που έχουν συμβεί στο «ALTER», η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν απούσα, αντιθέτως ήταν εκεί παρούσα προκλητικά υπέρ της εργοδοσίας. Η κατάργηση των ΣΣΕ, οι μειωμένες αποζημιώσεις για τη διευκόλυνση των απολύσεων και η κατάργηση κάθε προστασίας των εργαζομένων ευνοεί στην πράξη μεθοδεύσεις τύπου «ALTER», οι οποίες αρχίζουν να γίνονται κανόνας και για άλλα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση στήριξε τη Digea στο να κατεβάσει το σήμα του «ALTER» όταν οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πάρουν το κανάλι στα χέρια τους. Βασική ευθύνη σε όσα συμβαίνουν στο «ALTER» φέρουν και οι ίδιες οι τράπεζες (ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΑΓΡΟΤΙΚΗ) οι οποίες προκειμένου να διαφυλάξουν τα κέρδη τους απαιτούν δραστική μείωση του προσωπικού, των δικαιωμάτων τους και των δεδουλευμένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τον πειρατικό τρόπο με τον οποίο η ιδιοκτησία του «ALTER» επιχειρεί να ανοίξει στον σταθμό, χωρίς να έχει εκπληρώσει το βασικό προαπαιτούμενο: Την καταβολή των δεδουλευμένων.

Ζητούμε να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα με τους νόμιμους τόκους και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές καθώς και η συνδρομή στο σωματείο μας την οποία οφείλει η διοίκηση του σταθμού από τον Αύγουστο του 2010. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θέλει να επαναλειτουργήσει άμεσα ο σταθμός, όχι όμως χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων ανεξαιρέτως.

Επιμένει στην ανάγκη κοινής δράσης όλων των ειδικοτήτων, του σταθμού και θεωρεί την προάσπιση με έργα και όχι λόγια της ενότητας των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ, σημαντική προϋπόθεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τέλος το Δ.Σ. διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένας εργαζόμενος να απολυθεί, ούτε ένας να μη λάβει αυτά που ο επιχειρηματίας Κουρής τους οφείλει. Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε ως την τελική δικαίωση όλων.

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Flash

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕ, ΕΠΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 20 Νοεμβρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ύστερα από την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η ιδιοκτησία του ομίλου Κυριακίδη εξακολουθεί να οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, ενώ αθέτησε και την υπόσχεσή της, με την οποία είχε δεσμευτεί ότι μέχρι σήμερα θα κατέβαλε ένα μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα προέβη σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλομένων επιδομάτων.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων στους συναδέλφους μας.

Την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ιδιοκτησία.

Την άμεση συμμόρφωση της εργοδοσίας με την εργατική νομοθεσία, τις ΣΣΕ και τις συμβατικές υποχρεώσεις της και την αποχή της από οποιαδήποτε απόπειρα ή προσχηματική ενέργεια, που αποσκοπεί σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συναδέλφων μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.