Κατάσχεση από εργαζόμενους έναντι μισθών στου Λυμπέρη! / Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ βαφτίστηκαν… προμήθειες!

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Κατάσχεση από εργαζόμενους έναντι μισθών στου Λυμπέρη!

(22/10/2012)

Αυτή την ώρα στο Κορωπί δικαστικοί επιμελητές και δικηγόροι των εργαζομένων καταγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία του κτιρίου Αντώνη Λυμπέρη με δικαστική απόφαση στα χέρια τους. Ο εκδότης πρέπει να πληρώσει έναν τουλάχιστον μισθό.

75 εργαζόμενοι κέρδισαν χθές τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά του εργοδότη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μαθαίνουμε πως μόλις έμαθε ο Αντώνης Λυμπέρης τη δικαστική απόφαση απάντησε πως δεν θα πληρώσει τίποτε. Οπότε σήμερα στο κτίριο πήγε αστυνομία και η εντολή κατάσχεσης. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της πλευράς των εργαζομένων δια του νομικού τους Δ. Περπατάρη πως υπάρχει έντονο πρόβλημα επιβίωσης και εκδίκασε την άμεση αποπληρωμή ενός τουλάχιστον μισθού. Κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Θ.Αλατάς από την ΕΣΠΗΤ και ο Δ. Καμαρινόπουλος από την ΕΤΕΡ.

Έτσι προέκυψε η πρωινή έφοδος κατάσχεσης. Το κτίριο της επιχείρησης ο ίδιος ο εκδότης το “βούλιαξε”. Όπως έγραψε ο “Δρόμος της Αριστεράς”:

.

Δηλαδή είπε στην τράπεζα πάρτε το κτίριο, να κρατήσω τη βίλα μου!

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1726.html

Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ βαφτίστηκαν… προμήθειες!

«Στην ΕΡΤ βαφτίζουν προμήθειες τις προσλήψεις και ότι άλλο ήθελε προκύψει», καταγγέλλει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει ότι «στην ΕΡΤ έκαναν προμήθεια (πρόσληψη) δικηγόρου με μισθό 3.500 ευρώ το μήνα με τις διατάξεις του κανονισμού περί προμηθειών».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:

Στην ΕΡΤ βαφτίζουν προμήθειες τις προσλήψεις και ότι άλλο ήθελε προκύψει. Σύμφωνα με κάποιους φαυλοεφευρέτες στην ΕΡΤ οι προσλήψεις βαφτίστηκαν για παραλλαγή και ονομάστηκαν προμήθειες.

Προμηθευόμαστε στην ΕΡΤ ανθρώπους με αμοιβή και μάλιστα με 3.500 ευρώ το άτομο. Στην ΕΡΤ, λοιπόν, έκαναν προμήθεια (πρόσληψη δηλαδή) δικηγόρου με 3.500 ευρώ το μήνα και 21.000 ευρώ για έξι μήνες, με τις διατάξεις του Κανονισμού περί Προμηθειών της ΕΡΤ.

Από δω και μπρος οι προσλήψεις κάθε λογής προσωπικού και παραγώγων θα ονομάζονται προμήθειες για ταχύτητα και διευκόλυνση των διοικούντων και εξυπήρετηση ορισμένων με σκοπό προς διερεύνηση πάντα. Η συνέχεια σύντομα…».

Πηγή: http://newpost.gr/post/170317/stin-ert-vaftisan-tis-proslipseis-promitheies/

Οι βίαιοι θάνατοι δημοσιογράφων σε επίπεδα ρεκόρ

Αριθμό-ρεκόρ δημοσιογράφων οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (International Press Institute, IPI), κυρίως εξαιτίας της σύρραξης στη Συρία.

Συνολικά 119 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα φέτος. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό από το 1997, όταν το IPI άρχισε να καταγράφει συστηματικά τέτοια στατιστικά στοιχεία.

Το 2011, 102 δημοσιογράφοι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων. Ο προηγούμενος πιο αιματηρός απολογισμός είχε καταγραφεί το 2009 (110 θάνατοι).

Η Συρία αποτελεί με βάση τα στοιχεία αυτά την πιο επικίνδυνη χώρα, με 36 καταγεγραμμένους νεκρούς δημοσιογράφους.

Δεκαέξι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στην Σομαλία έπειτα από στοχευμένες επιθέσεις. Ουδείς από τους δράστες δεν προσήχθη στην δικαιοσύνη, κάτι το οποίο «διαιωνίζει μια κουλτούρα ατιμωρησίας η οποία ενθαρρύνει νέες επιθέσεις», όπως καταγγέλλει το IPI.

Το Μεξικό, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες παραμένουν επίσης πολύ επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το IPI.

Ο απολογισμός συμπεριλαμβάνει τους δημοσιογράφους οι οποίοι απεβίωσαν εξαιτίας της δουλειάς τους ή στην διάρκεια κάποιας αποστολής που τους είχε ανατεθεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα τροχαία δυστυχήματα π.χ. καταμετρώνται επίσης.

Εν τούτοις η «μεγάλη πλειοψηφία» των δημοσιογράφων που καταγράφηκαν έχασαν τη ζωή τους σε στοχευμένες επιθέσεις, διευκρινίζει το Ινστιτούτο.

Πηγή: http://newpost.gr/post/170361/se-epipeda-rekor-oi-viaioi-thanatoi-dimosiografon-/

Δεν έχουν ούτε για τους ηθοποιούς οι τσέπες των καναλαρχών

Κούκλες, Βασιλιάδες της TV χωρίς ούτε ένα ευρώ

(αναδημοσίευση από themediaproject)

Απλήρωτοι παραμένουν οι ηθοποιοί των σειρών του Mega και το Σωματείο Ηθοποιών τους καλεί όλους τους ηθοποιούς να ξαναπιάσουν το νήμα των κινητοποιήσεων.

Οι δυο σειρές του Mega μπορεί να μεταδίδονται σε επανάληψη αλλά οι ηθοποιοί, η συντριπτική πλειονότητα, παραμένει απλήρωτη. Μετά δε την άρνηση δανειοδότησης του καναλιού, μπήκαν πάλι στο “ψυγείο” οι “Βασιλιάδες” και έτσι χάθηκε και η τελευταία ελπίδα ότι δουλεύοντας για το κανάλι αυτή τη σεζόν, υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν για τα προηγούμενα επεισόδια.

Ο ΣΕΗ δεν το λέει στην ανακοίνωση του, αξίζει όμως να επισημανθεί πως οι εταιρείες παραγωγής του Mega είναι θυγατρικές των μετόχων του καναλιού. Και ως εταιρείες που αναλαμβάνουν την παραγωγή σειρών δεν πληρώνουν το προσωπικό τους εάν προηγουμένως δεν πάρουν λεφτά από το κανάλι, δηλαδή από τη δεύτερη τσέπη τους. Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε το Καλοκαίρι, το Mega μπόρεσε να πληρώσει παλιά χρέη στις εταιρείες παραγωγής, δηλαδή να δώσει στη δεύτερη τσέπη των μετόχων τους, τα χρωστούμενα.

Από αυτό το ταξίδι από μια τσέπη (το κανάλι που αναθέτει) στην άλλη τσέπη( των εταιρειών παραγωγής των μετόχων του καναλιού), ελάχιστοι ηθοποιοί πληρώθηκαν κάποιους μισθούς.

Η διαμαρτυρία του ΣΕΗ και το κάλεσμα του στους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Να προσθέσουμε μόνο πως η ανεργία στον κλάδο των ηθοποιών στην τηλεόραση, ξεπερνά πια το 90%.

«Βασιλιάδες» και «Κούκλες» απλήρωτοι.

Οι ηθοποιοί της σειράς «Κούκλες» παραμένουν απλήρωτοι δυο χρόνια μετά την προβολή της σειράς. Το ίδιο ισχύει και για τους ηθοποιούς της καθημερινής σειράς του Μέγκα «Βασιλιάδες». Η πλειοψηφία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ενώ ελάχιστοι ήταν αυτοί και μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταφέρανε να πάρουνε μισθούς δυο -τριών επεισοδίων. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα της κρίσης.

Απλήρωτοι, αβέβαιοι και ανασφαλείς. Η εταιρεία παραγωγής ΑΤΑ που έχει και την ανάθεση των δυο σειρών μετά από διαρκείς αναβολές και υποσχέσεις για άμεσες πληρωμές τώρα δηλώνει πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των ηθοποιών. Να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα. Ενώ την ίδια στιγμή «Οι βασιλιάδες» προβάλλονται σε επανάληψη καλύπτοντας κεντρική ζώνη του καναλιού.

Το Μέγκα εξακολουθεί να κερδίζει στις πλάτες των ηθοποιών. Ταυτόχρονα το κανάλι αποφάσισε να μην συνεχίσει τη σειρά. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στηρίζει τους ηθοποιούς των δυο σειρών και καλεί όλους τους ηθοποιούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να διώξουν το φόβο και να έρθουν στο σωματείο τους.

ΣΕΗ

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8354.html#more

Απόφαση υπέρ της προστασίας των δημοσιογραφικών πηγών από το ΕΔΑΔ

Υπέρ του δικαιώματος των δημοσιογράφων, να μην αποκαλύπτουν τις «πηγές» των πληροφοριών τους, ακόμη κι` όταν αυτές αφορούν δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών, τάχθηκε, με απόφαση του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκδικάζοντας την προσφυγή της εκδοτικής εταιρίας «Telegraaf Media Nederland Landelijke Media BV» κατά της Ολλανδίας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι, συνιστά παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, ο εξαναγκασμός των δημοσιογράφων από τις αρχές, να αποκαλύπτουν τις “πηγές” των πληροφοριών τους.

Η εκδικασθείσα υπόθεση αφορούσε την δημοσίευση, στοιχείων και πληροφοριών, που αφορούσαν τις έρευνες που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας, για ποινικά ζητήματα, από τους δημοσιογράφους Ζόστ ντε Χάας και Μπάρτ Μός.

Μετά την δημοσίευση των στοιχείων, ασκήθηκαν φοβερές πιέσεις στους δύο δημοσιογράφους, να παραδώσουν τα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους, προκειμένου να γίνει εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ενδεχομένως να υπήρχαν πάνω σ` αυτά, για τον προσδιορισμό και την ταυτοποίηση των ανθρώπων που τα είχαν δώσει στους δύο δημοσιογράφους.

Οι δύο δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις, ακόμη κι` όταν εκδόθηκε σχετική δικαστική απόφαση, συνελήφθηκαν και κρατήθηκαν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα στην Ολλανδία και μη βρίσκοντας δικαίωση, οι δημοσιογράφοι και η εκδοτική τους εταιρία προσέφυγαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2006 στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την Ολλανδία, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης καθώς και του δικαιώματος της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και υποχρέωσε, με την απόφαση του, την Ολλανδία να καταβάλλει 60.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη στους ενάγοντες.

Πηγή: http://newpost.gr/post/170516/apofasi-edad-yper-prostasias-ton-dimosiografikon-pigon/

Γενικός διευθυντής στο BBC από τη Βασιλική Όπερα

Και το όνομα αυτού: Τόνι Χολ. Ο νυν διευθυντής της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου θα διοριστεί γενικός διευθυντής του BBC θα διοριστεί, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Χολ, πρώην επικεφαλής ειδήσεων του BBC, θα αντικαταστήσει τον Τζορτζ Εντγουίσλ, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα επειδή δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει επαρκώς την ένταση που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη σκανδάλου παιδεραστίας στους κόλπους του βρετανικού δικτύου.

Πηγή: http://newpost.gr/post/170408/apo-ti-vasiliki-opera-genikos-dieythyntis-sto-BBC/

Πτώση 10% των κυκλοφοριών κατά τον μήνα Οκτώβριο

Παραμένει σταθερά η πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων στο 10%. Οι απώλειες στο 10μηνο του 2012 «σταθεροποιήθηκαν» στο 10% με συνολικές πωλήσεις 1.262.274 φύλλων(-142.629), έναντι 1.4040.903 φύλλων το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Τον Οκτώβριο οι απώλειες διευρύνθηκαν στο 9%, έναντι 7% το Σεπτέμβριο, με συνολικές πωλήσεις στα 1.251.209 φύλλα (-108.490).

Αναλυτικά:

Οι λοιπές εφημερίδες κέρδισαν τον Οκτώβριο 31.809 φύλλα με μέσες πωλήσεις 137.880 φύλλα και στο 10μηνο έχουν αύξηση 44% (53.156) με μέσες πωλήσεις 174.231.

-Οι απογευματινές εφημερίδες τον Οκτώβριο χάνουν 53.313 φύλλα, πέφτοντας στα 102.150 φύλλα και στα 124.094 φύλλα στο 10μηνο (-41.931).

-Οι εβδομαδιαίες προγνωστικών έχουν αύξηση και ανεβαίνουν στα 101.979 φύλλα (15.185) τον Οκτώβριο και με 88.103 (19) στο 10μηνο.

-Οι ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες έπεσαν στα 55.528(-27.514) τον Οκτώβριο και στα 68.939 (-28.995) στο 10μηνο.

-Ανάλογη η κατάσταση και στις αθλητικές της Δευτέρας με 56.732 φύλλα(-28.830) τον Οκτώβριο, και με 72.987(-28.177) τους 10 πρώτους μήνες του έτους.

-Οι πρωινές πολιτικές τον Οκτώβριο πούλησαν 28.254(-1.424) και στο 10μηνο 29.216 (-1.771).

-Οι εβδομαδιαίες οικονομικές πούλησαν 10.418(-4.995) τον Οκτώβριο και 13.968 (-4.588) στο 10μηνο.

-Οι ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες υποχώρησαν στα 3.549 φύλλα (-634) τον Οκτώβριο και στα 3.932 (-1.030)

Χωρίς αμφισβήτηση το «Θέμα»

Η σημαντικότερη αγορά παραμένει αυτή των Κυριακάτικών φύλλων με συνολικές πωλήσεις 686.804 φύλλων στο 10μηνο (-10%) και 754.719 τον Οκτώβριο (-5%). Εκεί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά η πρώτη θέση του «Θέματος» με προσφορές και ακροδεξιά οπτική, παραμένει. Τον Οκτώβριο πούλησε 177.676 φύλλα (4.112), έναντι 136.293 φύλλων (10.526) της «Καθημερινής» και 117.603 του «Έθνους της Κυριακής» το οποίο σημείωσε αύξηση 47% στην κυκλοφορία του, εξαιτίας των τόμων του Αρκά. Σοκ για το «Βήμα της Κυριακής» το οποίος υποχώρησε στην τέταρτη θέση με 111.477 φύλλα (-14.829) και πέμπτη με απώλειες 17.023 φύλλων η «Real News»με μέσες πωλήσεις 94.649 φύλλα.

Στο 10μηνο το «Θέμα» παραμένει πρώτο με αύξηση 25% στα 160.394 φύλλα, έναντι 107.135(-16.274) του «Βήματος» και 105.871 (-26.475) της «Καθημερινής» . Με 98.267 (6.919) το «Έθνος της Κυριακής» στην τέταρτη θέση και πέμπτη η «Real News” με 97.292.

**Με 35.885 φύλλα τα «Παραπολιτικά»

Ποιοι είναι οι κερδισμένοι της περιόδου αυτής. Εκτός από το «Θέμα» τα «Παραπολιτικά» τον Οκτώβριο είχαν μέσες πωλήσεις 35.885 φύλλων, με μέσο όρο πωλήσεων στις 6 εκδόσεις που είχε κάνει από τις 22 Σεπτεμβρίου στα 36.804 φύλλα. Η «Αυγή» της Κυριακής» με την επανέκδοση «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» έφτασε τα 8.000 φύλλα (3.607), με την καθημερινή της έκδοση να βρίσκεται στα 2.232 (1.190). Η «Εργασία Τώρα» που ξεκίνησε επίσης το Σεπτέμβριο πούλησε 13.128 στις πρώτες της 7 εκδόσεις.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24290#more-24290

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Από τον “Κόσμο του Επενδυτή” έρχεται το «ΑΓΡΟTERRA»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «ΑΓΡΟTERRA» είναι ένα περιοδικό που στόχο του έχει την έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα με ένα τρόπο διαφορετικό και πιο κατανοητό. Στο πλαίσιο των αδιέξοδων που δημιουργεί η οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι σκέφτονται τη μόνιμη μετακίνηση τους σε αγροτικές περιοχές, λόγω της υψηλότερης ποιότητας διαβίωσης, του λιγότερου άγχους και των νέων επαγγελματικών ευκαιριών που δημιουργούνται.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν, πολλές φορές, ανθρώπους με δυναμισμό και ενέργεια να επενδύσουν χρόνο και χρήματα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά απογοητεύονται στη πορεία διότι γρήγορα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι όλα όπως παρουσιάζονται.

Το περιοδικό «ΑΓΡΟTERRA» στοχεύει να παρουσιάζει τα θέματα μέσα από το βλέμμα όχι μόνο των επιστημόνων, αλλά και των παραγωγών .

Με τρόπο έγκυρο και ρεαλιστικό δίνει έμφαση στα οικονομικά στοιχεία μιας καλλιέργειας, την τυποποίηση, την εμπορία, τον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισμό.

Μέχρι τώρα τα ελληνικά έντυπα κινούνται σε δυο κυρίες κατηγορίες . Στα αμιγώς επαγγελματικά έντυπα τα οποία χρησιμοποιώντας τεχνικούς όρους και εξειδικευμένη φρασεολογία ευθύνονται σε ένα πολύ «εξειδικευμένο» κοινό και στα ερασιτεχνικά έντυπα τα οποία απευθύνονται στην «οικιακή» γεωργία και κτηνοτροφία.

Το «ΑΓΡΟTERRA» αναγνωρίζοντας τα σημεία των καιρών έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στα δυο είδη ενημέρωσης .

Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, όπως στον επαγγελματία αγρότη που θέλει με απλό και κατανοητό τρόπο να ενημερωθεί και κυρίως να «προβληματιστεί» γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και στον ιδιοκτήτη αγροτικής γης που ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την περιουσία του. Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη γη και ενδιαφέρονται να ασχολούνται σε ερασιτεχνικό επίπεδο και τέλος, δεν αμελεί να «ταξιδέψει» τους αναγνώστες του σε όμορφα μέρη με ξεναγούς τολμηρούς ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα .

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210-8113276
Μαίρη Κούρτη (sales@ependytis.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Όλοι μαζί μπορούμε” στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σκάι

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ» και του Κοινωνικού Ογκολογικού Ιατρείου που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα τελούν όλες οι προσπάθειες, που γίνονται στην Ογκολογική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία» υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κώστα Συρίγου.

Ως γνωστόν όλο το ανθρώπινο δυναμικό της μονάδας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς κάθε Τετάρτη 15:00- 20:00 στην ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου «Σωτηρία». Η επιλογή των ασθενών γίνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΚΑΙ και όλων των φορέων συνεχίζονται και σύντομα στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας θα συγκεντρώνονται αντικαρκινικά φάρμακα για τις ανάγκες των πασχόντων.

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε και στην Υγεία» συνεχίζεται.

Η ΕΤ3 στην ψηφιακή εποχή

Από τις 14 Δεκεμβρίου παύει να λειτουργεί το αναλογικό κέντρο εκπομπής του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΤ3, καθώς και της ΝΕΤ, ΕΤ1 και της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20- 8-2008), η αλλαγή θα αφορά τις περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, καθώς και μέρος του νομού Χαλκιδικής, οι οποίες λαμβάνουν αναλογικό σήμα.

Έτσι από τις 03.00 τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου το σήμα της ΕΤ3, ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕRΤ HD θα εκπέμπεται ψηφιακά από τη συχνότητα 23, όπως και των πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ. Από τη συχνότητα 56 θα εκπέμπονται ψηφιακά τα κανάλια, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΡΙΚ, DW, BBC και από τη συχνότητα 46 τα κανάλια EURONEWS και TV5.

Οι τηλεθεατές των παραπάνω περιοχών που δεν διαθέτουν αποκωδικοποιητή MPEG4 θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή.

Η αλλαγή εκπομπής από αναλογική σε ψηφιακή θα έχει ως αποτέλεσμα, ο τηλεθεατής να απολαμβάνει τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς παρεμβολές και χιόνια στο δέκτη του καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες EPG, που αφορούν υπηρεσίες των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Για τεχνικές πληροφορίες οι τηλεθεατές μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310 299627 και 2310 299736.

Ο Γιώργος Κυβέλλος αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Heaven

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Κυβέλλος, ένα από τα πιο καταξιωμένα επιτελικά στελέχη στον χώρο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Heaven Music και της Heaven Live, του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Έχοντας διαγράψει πορεία 40 χρόνων σε κορυφαίες θέσεις των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιριών στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων με το Μάνο Χατζιδάκι, το Διονύση Σαββόπουλο, το Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Αντώνη Ρέμο.

Στους σημαντικότερους έως σήμερα σταθμούς της καριέρας του ήταν το διάστημα 1983-1988 όπου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΕΜΙ Music και σε συνεργασία με τον Μάνο Χατζιδάκι ιδρύθηκε η δισκογραφική ετικέτα ΣΕΙΡΙΟΣ. Το διάστημα 1988-1990 ίδρυσε ακόμα ένα πρωτοποριακό για την εποχή του label, την ΑΚΤΗ.

Το 1994, ανέλαβε τη συμπαραγωγή και την παρουσίαση μιας μοναδικής σειράς μουσικών αφιερωμάτων με τον τίτλο «Αυλαία», ενώ σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους (2002-2005 και 2007-2010), διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ σε θέματα Ραδιοφωνίας & Ειδικών προγραμμάτων.

Κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Εργαζομένων Γραμματείας

Οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Τύπου (Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης), προχώρησαν σήμερα (22/10/2012) σε κατάληψη διότι ο Γενικός Γραμματέας ζητάει από τη Διεύθυνση Διοίκησης να στείλει παρανόμως στοιχεία, ενώ ο φορέας δεν καταλαμβάνεται από τις σχετικές διατάξεις. Και αυτό για να διευκολύνει την ηγεσία του ΥΔΜΗΔ στη διαρκή προσπάθειά της να διευρύνει τον αριθμό των εντασσόμενων σε διαθεσιμότητα.

Επειδή δεν έχει τέλος το όργιο εγκυκλίων, ερμηνειών, οδηγιών με τις οποίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους,

Επειδή δεν έχει τέλος η φάρσα των αξιολογήσεων και οι ad hoc επινοήσεις, προκειμένου να τεθούν όσο περισσότεροι σε ανεργία,

Δηλώνουμε ότι αντιστεκόμαστε στα σχέδια εξόντωσης των δημοσίων υπαλλήλων και στη λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε όλο τον κόσμο της εργασίας.

Αναστέλλεται η απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό Flash 96

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την εξόφληση ενός μισθού από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash και την εκτίμηση των νέων δεδομένων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ως απότοκο των δράσεων της Ένωσης στον εν λόγω ραδιοσταθμό, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις, αποφάσισε, στα πλαίσια μιας στρατηγικής που θα απαντά σε αυτά τα νέα δεδομένα, την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης στον ραδιοσταθμό Flash από τις 6.00πμ της Παρασκευής 23/11/2012.

H ενημέρωση έγινε την λίγο μετ την 9η βραδυνη…ενώ οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πρωτίστως απο τον φύλακα…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.