Στο σκοτάδι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προ των μνημονίων / Παράνομες οι μειώσεις σε χρωστούμενους μισθούς

avecnews_media1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Στο σκοτάδι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προ των μνημονίων

Ούτε από τα δικαστήρια θα μάθουμε σε ποια κατάσταση ήταν η ελληνική οικονομία. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πως νομότυπα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Bloomberg την πρόσβαση σε σχετικά έγγραφα, με το επιχείρημα πως η δημοσιοποίηση των επίμαχων εγγράφων θα έθιγε το δημόσιο συμφέρον.

Το θέμα ξεκίνησε η Gabi Thesing, δημοσιογράφος του Bloomberg Finance LP ζήτησε από την ΕΚΤ πρόσβαση σε δύο έγγραφα, που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας Η ΕΚΤ αρνήθηκε επικαλούμενη την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της οικονομικής πολιτικής τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας και η G. Thesing και το Bloomberg Finance LP προσέφυγαν στο Δικαστήριο

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1.html#more

Παράνομες οι μειώσεις σε χρωστούμενους μισθούς

Η ιδιοκτησία του “Κέρδους” με ερώτημα της στο υπουργείο Εργασίας ζήτησε γνωμοδότηση για τους μισθούς που χρωστάει στους εργαζόμενους με στόχο βεβαίως να τους “κουρέψει”. Η απάντηση είναι αρνητική. Και η ΕΣΗΕΑ σημειώνει την “παρανομία” της εφημερίδας, συνεχίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση των τριών σωματείων ΕΣΗΕΑ. ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 1 η Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με τη σημερινή γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί τόσο με την απόφαση του ΣΕΠΕ, όσο και με τη σημερινή γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, που ορίζουν ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματα των συναδέλφων.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1644.html

Ο έλεγχος της πολιτικής πολυφωνίας …με δείγμα

Ραδιοτηλεοπτικό: Με… δείγμα ο έλεγχος της πολυφωνίας

(αναδημοσίευση από το Ποντίκι-media)

Σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας και εγκυρότητας τίθενται στη μέτρηση των στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά την απενεργοποίηση του προβληματικού και κοστοβόρου μηχανισμού ελέγχου των στοιχείων στις εμφανίσεις πολιτικών προσώπων, του «Πανόπτη».

Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, στο μεταξύ, καταγγέλλουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς για μονομέρεια. Διαβιβάζουν στο Κοινοβούλιο τα έγγραφα στοιχεία και τους πίνακες ελέγχου της αρμόδιας αρχής του ΕΣΡ για να καταδείξουν πως η τηλεόραση τα αγνοεί επιδεικτικά, υπερπροβάλλοντας δυο από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, τη Ν.Δ. και τη ΔΗΜΑΡ. Πρόσφατη καταγγελία είναι αυτή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο κάνει λόγο για «κραυγαλέα και δυσμενή διάκριση και αποκλεισμό» από την τηλεόραση. Λίγο καιρό πριν, ανάλογη καταγγελία στη Βουλή έκανε το ΚΚΕ, ενώ αντίστοιχα και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως δεν τηρείται η πολυφωνία στην προβολή των θέσεων και των εκπροσώπων του στα κανάλια.

Γεγονός είναι πως ο έλεγχος της πολιτικής πολυφωνίας ως δομικού στοιχείου της δημοκρατίας επαφίεται στις λίστες που στέλνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ΕΣΡ και στους δειγματολογικούς ελέγχους που διενεργεί η Αρχή, χωρίς εφαρμογή αντικειμενικού συστήματος, το οποίο τέθηκε σε αχρηστία.

Ο «Πανόπτης», που στοίχισε 1.159.060 ευρώ, ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ καθώς παρουσίαζε εκ της δομής του σημαντικές αδυναμίες και δυσλειτουργίες.

Το ΕΣΡ έθαψε τις αδυναμίες αυτές, παραμέρισε τις εκθέσεις ελέγχου του προγράμματος, δεν ζήτησε ευθύνες και κλείδωσε τον «Πανόπτη» σε ένα γραφείο. Άρχισε να στηρίζεται στα αναλυτικά στοιχεία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς για τις εμφανίσεις των πολιτικών προσώπων κάθε εβδομάδα. Κι όταν έρχεται η ώρα της δημοσιοποίησής τους, προχωρά σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε βιντεοσκοπημένα δελτία και εκπομπές που διαθέτει το ΕΣΡ.

Η αναξιοπιστία του μηχανισμού του «Πανόπτη», στο μεταξύ, είχε πιστοποιηθεί τον Ιούνιο του 2010, πριν από δυο χρόνια (!) από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού. Διαπίστωσε «αδυναμία εφαρμογών του συστήματος» και «σημαντική απόκλιση των δυνατοτήτων του συστήματος σε παραγωγική λειτουργία από τις προδιαγραφές λειτουργιών και δυνατοτήτων που προβλέπονται.

Παρ’ όλα αυτά, το ΕΣΡ αγνόησε την έκθεση της Ειδικής Γραμματείας και έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα. Το οποίο και πολύ γρήγορα απέδειξε τη διαλειτουργικότητα και τις εγγενείς αδυναμίες του. Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο πως ο «Πανόπτης» στηρίζεται στον έλεγχο των πολιτικών προσώπων που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή και αναζητά στην τηλεοπτική προβολή τα πρόσωπα αυτά. Για παράδειγμα, έχει ενταγμένα τα πρόσωπα του Κώστα Σημίτη, του Θεόδωρου Πάγκαλου, του Γιώργου Παπανδρέου κ.λπ., που πλέον δεν μετέχουν στην πολιτική επικαιρότητα.

Στη διαδικασία έγκρισης του προγράμματος από το ΕΣΡ διαπιστώθηκαν τα μεγάλα προβλήματα στην αποτύπωση της πραγματικότητας στην τηλεοπτική προβολή. Τα στοιχεία που εμφάνιζε ο «Πανόπτης» στην ποσόστωση προβολής των πολιτικών κομμάτων παρουσίαζαν σημαντικές αποκλίσεις από τα στοιχεία που κατέθεταν τα τηλεοπτικά κανάλια, σε ποσοστά έως και 166%, ενώ δεν αναφερόταν η παρουσίαση μικρών κομμάτων.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1.html#more

Αποτυχία αλά ελληνικά και στην ψηφιακή

(αναδημοσίευση από το Ποντίκι-media)

Μετά την απόσυρση των δεσμεύσεων για την ψηφιακή τηλεόραση και τις τηλεοπτικές συχνότητες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στο Μνημόνιο 3, ήρθε η ώρα της υποβολής αιτήματος στην Κομισιόν για να εγκριθεί η παράταση ενός έτους.

Αντί για το 2013 η κυβέρνηση θέλει να δεσμευθεί πως θα ολοκληρώσει την ψηφιακή μετάβαση το 2014! Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα παράτασης, το οποίο θα προεγκρίνει η τρόικα, προκειμένου η χώρα μας να δημοπρατήσει το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα» στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το β’ εξάμηνο του 2014. Η τρόικα είχε θέσει ως όριο το β’ εξάμηνο του 2013, ημερομηνία που θεωρείται από όλους τους παράγοντες της αγοράς τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης ανέφικτη.

Με αυτό το αίτημα σφραγίζεται και τυπικά η ολοκληρωτική αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της τρόικας, να τεθούν όροι στο τηλεοπτικό τοπίο και να αναμορφωθεί ο τηλεοπτικός χάρτης της Ελλάδας.

Γιατί μπορεί ο ψηφιακός χάρτης που δημοσιεύθηκε πριν από 10 μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να φτιάχτηκε σε χρόνο – ρεκόρ εξαιτίας των πιέσεων της τρόικας για να περάσουν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου 3, αλλά δεν έγινε δυνατόν να μοιραστεί το χρυσοφόρο οικόπεδο των τηλεοπτικών συχνοτήτων στους ενδιαφερόμενους, τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με όρους που προέβλεπαν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Η μεταφορά της «περιουσίας» των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκαλεί επίσης πολλές αντιδράσεις. Το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει τη διαχείριση του φάσματος και εκ του Μεσοπρόθεσμου είναι ο φορέας που θα αναλάβει τη διάθεση, πώληση ή παραχώρηση των συχνοτήτων για την τηλεόραση και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html#more

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Il Giornale» στη φυλακή

Στις φυλακές του Μιλάνου «Σαν Βιττόρε» οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της εφημερίδας «Ιl Giornale», Αλεσσάντρο Σαλλούστι.

Ο Σαλλούστι, η εφημερίδα του οποίου ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι, είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 14 μηνών, για δυσφήμιση δια του Τύπου, του δικαστικού του Τορίνο, Τζουζέππε Κοτσιλόβο. Η εφημερίδα «Λίμπερο», της οποίας το 2007 ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν διευθυντής, είχε επικαλεσθεί την ανάγκη επιβολής θανατικής ποινής, αν και εφόσον υπήρχε στην Ιταλία, για τον δικαστικό Κοτσιλόβο, επειδή με απόφασή του είχε επιτραπεί σε 13χρονη να προχωρήσει σε άμβλωση. Στη συνέχεια, η έφηβη φέρεται να χρειάσθηκε εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική.

Η απόφαση φυλάκισης μετετράπη σε κατ΄ οίκον περιορισμό και οι καραμπινιέροι, το πρωί, παρουσιάσθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας για να συνοδεύσουν τον Σαλλούστι στον τόπο κατοικίας του. Όπως, όμως, είχε ήδη προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός δημοσιογράφος, μόλις μεταφέρθηκε στο σπίτι του, βγήκε για να επιστρέψει στο γραφείο του, στη «Il Giornale».

Οι καραμπινιέροι τον συνέλαβαν, τον μετέφεραν στην φυλακή, και σήμερα αργά το απόγευμα θα δικαστεί για εγκατάλειψη υποχρεωτικού χώρου διαμονής. Oυσιαστικά, για απόδραση, κατηγορία για την οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

«Θεωρώ απαράδεκτο να στερείται η ελευθερία σε δημοσιογράφο για κάτι που έγραψε στην εφημερίδα του. Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, να ζητηθεί επανόρθωση, αλλά όχι να διαταχθεί φυλάκιση» δήλωσε κατ΄ επανάληψη ο Σαλλούστι, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη της και η Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων.

Πηγή: http://newpost.gr/post/172654/sti-fylaki-o-dieythyntis-tis-efimeridas-Il-Giornale/

Το δελτίο ειδήσεων του Mega στην πρώτη θέση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MEGA

Πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, κατά μέσο όρο, επέλεξαν να ενημερωθούν καθημερινά από τις Ειδήσεις του MEGA, τον μήνα Νοέμβριο, σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας -με κυρίαρχο την κρίσιμη έκβαση του πρόσφατου Eurogroup σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Με ποσοστό 25,3%, τις καθημερινές, και 6,7 μονάδες διαφορά από το δεύτερο στην κατάταξη ALPHA, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη στην παρουσίαση τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, προσθέτοντας μία ακόμη πρωτιά στη σταθερή και συνεχή επιτυχημένη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης.

Στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα:

Αναλυτικά:

1-29 Νοεμβρίου (Δευτέρα- Παρασκευή)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ // Μ.Ο. // Αρ.Τηλεθεατών

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ // 25,3 // 1.006.000

ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 18,6 // 651.000

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 // 17,4 // 688.000

STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 10,6 // 409.000

ΣΚΑΙ // 6,7 // 300.000

ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 4,9 // 219.000

1-29 Νοεμβρίου (Δευτέρα- Κυριακή)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ // Μ.Ο. // Αρ.Τηλεθεατών

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ // 25,1 // 980.000

ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 20,6 // 715.000

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 // 17,8 // 691.000

STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 11,8 // 448.000

ΣΚΑΙ // 6,7 // 293.000

ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ // 5,2 // 229.000

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=24535#more-24535

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ

Μία αχτίδα φωτός στο μουντό τηλεοπτικό τοπίο

Στην εποχή της τηλεοπτικής ένδειας, του τούρκικου σίριαλ και της σειράς-κονσέρβας, η ποιότητα έχει χτυπηθεί αλύπητα απο το κύμα περικοπών, κάνοντας την τηλεόραση κυριολεκτικά χαζο-κούτι. Ευτυχώς, στην τρικυμία και στην καταιγίδα που έχει πλήξει το πρόγραμμα των περισσότερων ελληνικών καναλιών υπάρχουν μερικοί «φάροι», που μας θυμίζουν άλλες εποχές -καλύτερες- δείχνοντας προς τα πού πρέπει να βαδίζουμε πνευματικά στους χαλεπούς καιρούς.

Η νέα σειρά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης» είναι μία από τις εκπομπές που δίνουν χρώμα σε ένα ζοφερό τηλεοπτικό σκηνικό.

Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Καζαντζάκης Μαρία Κάλλας, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μελίνα Μερκούρη, Βασίλης Τσιτσάνης παρουσιάζονται από εννέα σύγχρονους Έλληνες:

Τον Διονύση Σαββόπουλο, το Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιώργο Κιμούλη, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Στέλιο Μάινα, τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Λάκη Λαζόπουλο. Τα γυρίσματα έγιναν σε Νέα Υόρκη, Αλεξάνδρεια, Παρίσι, Λονδίνο, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Ελλάδα.

Την περασμένη Τετάρτη είδαμε το πρώτο επεισόδιο, με «πρωταγωνιστή» τον Γιώργο Σεφέρη, τον οποίο παρουσίασε ο Γιώργος Κιμούλης. Μέσα από την περιήγηση και την αφήγηση του δημοφιλούς ηθοποιού και καλλιτέχνη μπήκαμε στον κόσμο του νομπελίστα έλληνα ποιητή, περπατώντας στα βήματα της ζωής του.

Η φωνή του Γιώργου Κιμούλη «ζωντάνεψε» τον Γιώργο Σεφέρη, με το χθες να ντύνεται αρμονικά με το σήμερα, μέσα σε ένα κλίμα νοσταλγίας.

Η σειρά αυτή αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στην τέχνη, για πρόσωπα που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε Έλληνας. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα που εκπέμπει η ζωή και η πορεία των συμβολικών προσωπικοτήτων που παρουσιάζονται αποτελούν πυξίδα για τη σύγχρονη πραγματικότητα.«Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται». Τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ…

Μακάρι τέτοιου είδους παραγωγές, όπως αυτή του ΣΚΑΪ, που συνιστούν υπερβάσεις και ποιοτικά πρότυπα στις μέρες μας, να παραδειγματίσουν και άλλα κανάλια, όπως φυσικά και την κρατική τηλεόραση που οφείλει να προβάλλει τέτοιου είδους προγράμματα. Είναι εξάλλου ζήτημα ιστορικής παράδοσης, μνήμης και γαλούχησης των νέων γενεών η προβολή τέτοιων εκπομπών.

Ως πότε θα πρέπει η ψυχαγωγία να είναι αποκλειστικά ανάλαφρη και κενή νοήματος; Μακάρι η κρίση να πείσει τους καναλάρχες να αλλάξουν ρότα και να επενδύσουν στην ποιότητα, ποτέ δεν είναι αργά.

Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Πηγή: http://newpost.gr/post/172572/mia-axtida-fotos-sto-moynto-tileoptiko-topio/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.