Είχα γνωρίσει και εγώ τον Κώστα Χατζίδη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από το Θάνο Πολύδωρα

Όταν δούλεψα για ένα διάστημα στο Αρχείο Ειδήσεων της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο γραφείο της Προϊσταμένης θυμάμαι είχα πάρει μαζί μου τον προσωπικό μου υπολογιστή. 

Συνέθετα και ενορχήστρωνα μουσικές εκείνο τον καιρό, αλλά περισσότερο έδινα τα ΄΄μουσικά χαλιά΄΄ στους δημοσιογράφους του Πολιτιστικού για να ΄΄ντύσουν΄΄ τα θέματα τους.

Κάποια μέρα μπαίνει μέσα ο Κώστας και μου λέει ΄΄Γεια σου είμαι ο Κώστας Χατζίδης και πρόκειται να παρουσιάσω μια καινούρια τηλεοπτική εκπομπή. Έχω ακούσει ότι γράφεις μουσική και ενορχηστρώνεις και θέλω να με βοηθήσεις για το μουσικό σήμα της.΄΄

Έτσι και έγινε. Πάνω σε μια δική του μελωδία ενορχήστρωσα το σήμα της εκπομπης (που νομίζω είχε τίτλο ΄΄Αποτύπωμα.

Στις 2 εβδομάδες που τον έζησα μπορώ να πω ότι ήταν ένας άριστος επαγγελματίας που ήξερε ακριβώς τι ήθελε και πως το ήθελε. Είχαμε σε πολλά θέματα διαφωνίες που κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί να μην κάναμε και παρέα. Μας ένωσε όμως κάτι που λατρέψαμε και οι δύο, η μουσική.

Το θέμα της πρώτης και τελευταίας εκπομπής (γιατί έπεσε σε περίοδο που φεύγαν και ερχόντουσαν καινούριοι διευθυντές και του την ΄΄κόψανε΄΄) ήταν η δωρεά οργάνων και πως 4 άγνωστες οικογένειες μεταξύ τους ξαφνικά ανέπτυξαν πρωτόγνωρες σχέσεις και συναισθήματα, όταν το χαμένο παιδί της μίας, έσωσε το ετοιμοθάνατο κάποιας άλλης .

Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα ότι αυτός ο Κώστας Χατζίδης δεν ήταν ένας δημοσιογράφος αλλά ένας άνθρωπος που δημοσιογραφούσε.

Ο λόγος;

Πληροφορήθηκα ότι δώρησε τα όργανα του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.