Νέα απεργία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη η απεργία στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κηρύχθηκε νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

 

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στους δήμους και τα δημοτικά ραδιόφωνα, καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, το ΔΣ της Ενωσης μαζί με τους δημοσιογράφους «συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

«Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησε σε αυτήν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία καταργεί κάθε έννοια Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη δημοσιογραφική λειτουργία και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.