Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις από την Επέτειο του ολοκαυτώματος

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει ορίσει την  27η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, με στόχο την μνήμη των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συμβολική ημερομηνία, δεδομένου ότι είναι η ημέρα του Άουσβιτς – Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου, απελευθερώθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945. Οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ, το 2004, τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου όρισα επίσης την  27η Γενάρη ως Ημέρα των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που  πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος ως 70.000 μέλη της ιστορικής ελληνικής-εβραϊκή κοινότητα, περίπου το 87% του εβραϊκού πληθυσμού, χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.

Πολλά γεγονότα έλαβαν χώρα στην Ελλάδα αυτό το μήνα για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων και Ημέρα των Μαρτύρων. Φυσικά, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, υποστήριξε και συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας.

 

alt

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.