Πάγκαλος: Να αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, πλην ορισμένων κατηγοριών τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Πρέπει να ερωτηθούν οι πολίτες για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να πάρουν θέση», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπιοστηρίζοντας ότι πρέπει επίσης να κλείσουν άχρηστοι φορείς και να πουληθούν αδρανή πλουτοπαραγωγικά περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Όσον αφορά στο θέμα του λάθους του ΔΝΤ, εκτίμησε πως, αν η Ελλάδα είχε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για μια πολιτική ενάντια στην ύφεση, τότε θα μπορούσε να συζητήσει και για τον πολλαπλασιαστή

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα εξαπέλυσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , κατηγορώντας την ότι στοχοποιεί τους δημόσιους υπαλλήλους.

Σε συνέντευξλή του στη δημόσια τηλεόραση ο κ. Τσίπρας σημειώνει:«Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην χώρα μας αισθάνθηκαν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι όλο το προηγούμενο διάστημα».

Και προσθέτει: «Θυμάμαι περιγραφές δημοσίων υπαλλήλων πριν από δυο και τρία χρόνια που έλεγαν ότι τα παιδιά τους ντρέπονται να πουν στο σχολείο ότι οι γονείς τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Όταν λοιπόν τους εξευτελίζεις με αυτόν τον τρόπο, όταν τους πυροβολείς διαρκώς ως τεμπέληδες, ανεύθυνους πως θες αυτοί οι άνθρωποι, να βασιστείς πάνω τους για να ξαναφτιάξουν τον δημόσιο τομέα».

«Εμείς λοιπόν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουμε στόχο στο δημόσιο τομέα θα στηριχθούμε στους ανθρώπους του δημόσιου τομέα, ανεξάρτητα αν μας ψηφίζουν ή δεν μας ψηφίζουν» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.