Βιβλιοπαρουσίαση: “Φωνές στον Ελικώνα” στον ΙΑΝΟ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Θανάσης Σάλτας & Χρυσάνθη Οικονομάκη

Φωνές στον Ελικώνα, εκδόσεις Cambia

ΙΑΝΟΣ

ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, 20:00

 

Οι εκδόσεις Cambia και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Φωνές στον Ελικώνα.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, στις 20:00.

Οι συντελεστές είναι 23 γνωστοί έλληνες εικαστικοί, ο πολυβραβευμένος ποιητής Θανάσης Σάλτας και δύο νέοι συνθέτες, η Χρυσάνθη Οικονομάκη και ο Στάθης Χωματσάς.

 

Ομιλητές:

Αντώνης Σαμιωτάκης, ποιητής, κριτικός Τέχνης & ιδρυτής του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας,

Eυθύμιος Λαζόγκας, διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης

Χρύσανθος Μουζακίτης, συνθέτης, διευθυντής Εθνικού Ωδείου Περιστερίου.

Θα ακολουθήσει παράσταση με βιντεοπροβολές των 44 εικαστικών έργων, μουσική στο πιάνο από τους συνθέτες και σολίστ Χρυσάνθη Οικονομάκη και Στάθη Χωματσά, και ερμηνεία των ποιημάτων από τον Θανάση Σάλτα.

 

Είσοδος ελεύθερη

Το βιβλίο περιέχει 44 έργα 23 γνωστών εικαστικών, όπου κάθε έργο συνδυάζεται με ένα ποίημα και ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι η ολοκληρωμένη απόλαυση του θεατή‑ ακροατή‑ αναγνώστη.

(Στο βιβλίο ενσωματώνεται Cd όπου περιέχονται 44 μουσικά κομμάτια με τις αντίστοιχες αποδόσεις των ποιημάτων από τον ίδιο τον δημιουργό και είναι δίγλωσσο, ελληνικά/αγγλικά).

Το βιβλίο «Φωνές στον Ελικώνα» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και του καλλιτεχνικού κόσμου, για την καινοτόμο προσέγγισή του σε ότι αφορά το πάντρεμα του λόγου με τα εικαστικά και τη μουσική. Οι συντελεστές είναι 23 γνωστοί έλληνες εικαστικοί, ο πολυβραβευμένος ποιητής Θανάσης Σάλτας και δύο νέοι πολλά υποσχόμενοι έλληνες συνθέτες, η Χρυσάνθη Οικονομάκη και ο Στάθης Χωματσάς.

 

Τα έργα των εικαστικών που θα προβληθούν ανήκουν στους 23 εικαστικούς:

Κύρα Αλιγιζάκη, Λέανδρος Αρβανιτάκης, Εύα Γεράκη, Πέτρος Γεωργαρίου, Νέλλη Γιαχανατζη, Τατιάνα Γκριμπάνοβα, Χρήστος Γκριτζάπης, Νίκος Δεσεκόπουλος, Ευάγγελος Διονάς, Ειρήνη Δούναβη, Βούλη Δριτσάκου, Γιώργος Καραμαλέγκος, Κατερίνα Κασσαβέτη, Σεβαστή Μαργαρίτη, Ντίνα Μπαλονά, Γιώργος Μπουζούνης, Ντιάνα Νασιοπούλου, Κάλλια Παπαθεοδώρου, Λούση Παπαϊωάννου, Χρήστος Ρηγανάς, Ηλίας Σάλαρης, Νίκος Σβολόπουλος, Ιωάννα Φραγκούλη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.