Με παιδικές εκδηλώσεις γεμίζει τα Σάββατα του Μάρτη ο ΙΑΝΟΣ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα Σάββατα του Μαρτίου, ο Ιανός  θα γεμίζει με παιδικές παρουσίες μιας και έχει επιλέξει  να παρουσιάσει 5 παιδικά βιβλία.  Το  Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στις 12:00: Τα Μαγγάνια των Ανεράιδων, της  Ιωάννας – Μαρίας Γιακουμάκη, εκδόσεις Χρυσομηλιά.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 12:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου το  «Χάρτινο το καραβάκι», η ιστορία του  χαρτιού, της Σοφίας Ζαραμπούκα, εκδόσεις Αιώρα.

Το  Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, στις 12:00: Τηλέμαχος ο  Διαμαντοσαυρούλης, της  Κατερίνας Γλυνού, εκδόσεις Χατζηλάκος.

Ενώ το τελευταίο Σάββατο  του μήνα 30 Μαρτίου 2013,θα γίνουν δύο παρουσιάσεις.  Στις 12:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  «Ο Σίμπα και το σύμπαν», της Αργυρώς Πιπίνη από τις  εκδόσεις Πατάκη και στις 13:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  “Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!” στην ΙΑΝΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, για παιδιά 5 – 11 ετών.

 

Δείτε Αναλυτικά τα βιβλία

Τα Μαγγάνια των Ανεράιδων, εκδόσεις Χρυσομηλιά

Της Ιωάννας Μαρίας Γιακουμάκη

 

«… δράκους και νεράιδες, παλληκάρια και κυράδες, όλους θα τους συναντήσεις… στον ΙΑΝΟ»

Οι εκδόσεις Χρυσομηλιά και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Τα Μαγγάνια των Ανεράιδων της Ιωάννας   Μαρίας Γιακουμάκη με μια δραματοποιημένη αφήγηση, όπου οι ήρωες θα ζωντανέψουν μπροστά στους μικρούς μας φίλους με θεατρικές κούκλες.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.

Η Αναστασώ, το καλό κορίτσι, καταφέρνει με τις γνώσεις, την υπομονή και την καλοσύνη της να φέρει σε πέρας τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει στη ζωή της, ενώ η άλλη… ουουουου! Τι παθαίνει! Αλλά τι να σας λέμε τώρα, δρόμο πάρτε, δρόμο αφήστε, στον ΙΑΝΟ ελάτε την συνέχεια ν’ ακούσετε!

Για παιδιά από 5 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο περιέχει 12 λαϊκά Παραμύθια του 19ου αιώνα, τα οποία προέρχονται από την περιοχή των Καλαβρύτων και του Χελμού, παλιά, από τότε που κάθε περιοχή είχε τα δικά της παραμύθια, τα οποία μεταφερόντουσαν από γενιά σε γενιά, προφορικά, με τις «φυσικές» μικρές παραλλαγές που ακολουθούν κάθε προφορική παράδοση.

Η Ιωάννα   Μαρία Γιακουμάκη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας, εικαστικός, αφηγήτρια, εμψυχώτρια και δημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του πολιτιστικού φορέα «Χρυσομηλιά». Έχει σημαντικό έργο στο χώρο της τέχνης του κουκλοθέατρου, όπου δημιουργεί τα δικά της έργα, σκηνικά και κούκλες με πολλές παραστάσεις και διακρίσεις

 

 

ΤΟ Χάρτινο Καράβι, η ιστορία του Χαρτιού

Της Σοφίας Ζαραμπούκα

Οι εκδόσεις Αιώρα και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Χάρτινο το καραβάκι, η ιστορία του χαρτιού, της Σοφίας Ζαραμπούκα και καλούν τους νεαρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι γνώσης και δημιουργικής χαράς.

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 στις 12 το μεσημέρι.

Για παιδιά από 4 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

Η συγγραφέας με κέφι και μαστοριά, ως άλλος πλοηγός, οδηγεί τους συνεπιβάτες της σε ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο που ξεκινάει από την Κίνα, και συνεχίζει στο Βιετνάμ, την Κορέα, την Ιαπωνία, το Θιβέτ, την Βαγδάτη, την Συρία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αμερική, την Αγγλία, τη Ρωσία, με στάσεις σε μεγάλες ιστορικές στιγμές και παρέα με διάσημα πρόσωπα.

Έτσι οι μικροί αναγνώστες διατρέχοντας τις εποχές, τις πόλεις και τις χώρες μυούνται στην ιστορία του χαρτιού και την διάδοση της χρήσης του και κατά συνέπεια στην ιστορία του Πολιτισμού.

Ενός πολιτισμού που σήμερα στο απόγειο της εξέλιξης της τεχνολογίας, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη γνώση της ιστορίας του και της εξέλιξής της.

Το βιβλίο συνοδεύεται από εξαιρετική εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως, χάρτη της διαδρομής του χαρτιού και χρονολογικό πίνακα.

Η έκδοση συμπεριλαμβάνει μια θεατρική διασκευή της Ιστορίας του Χαρτιού, που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές να δουλέψουν μαζί με τα παιδιά μια παράσταση, συνδυάζοντας μοναδικά τον παιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο της γνώσης και της Τέχνης.

Η Σοφία Ζαραμπούκα σπούδασε Καλές Τέχνες και Θέατρο στην Ελλάδα και στην Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά αρκετά από τα βιβλία της ταξιδεύουν μεταφρασμένα σε πολλές άλλες χώρες. Είναι περισσότερο γνωστή για τις διασκευές των μεγάλων έργων της αρχαιότητας (Επική ποίηση, Αρχαία τραγωδία και κωμωδία, Μυθολογία). Η προσέγγισή της σε αυτά τα δύσκολα έργα είναι πολύ προσωπική, απλή και γοητευτική, χωρίς να αφήνει να χαθούν η ακρίβεια και η αυθεντικότητά τους. Με την διπλή της ιδιότητα, της εικονογράφου και αφηγήτριας, μεταδίδει στα παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, τα μεγάλα έργα της αρχαιότητας που αλλιώς θα έμεναν γνωστά μόνο σε φιλόλογους. Πολλά από τα έργα της έχουν βραβευτεί και για το σύνολο του έργου της στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών.

 

 

Ο Τηλέμαχος ο Διαμαντοσαυρούλης

της Κατερίνας Γλυνού

Τι έκρυβε το μεγάλο μυστικό του κάστρου; Πώς ο Τηλέμαχος ο Διαμαντοσαυρούλης και η παρέα του, βρέθηκαν ανάμεσα στα ζώα τού δάσους;

Οι εκδόσεις Χατζηλάκος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν, με μια ιδιαίτερη διαδραστική αφήγηση, το βιβλίο Ο Τηλέμαχος ο Διαμαντοσαυρούλης της Κατερίνας Γλυνού, μια παράξενη ιστορία που συναρπάζει, γεμάτη αγάπη, φιλία, αλληλεγγύη και μεγαλοψυχία.

 

To Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.

Για παιδιά από 4 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Ο Σίμπα και το σύμπαν, της Αργυρώς Πιπίνη

 

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Σίμπα και το σύμπαν, της Αργυρώς Πιπίνη, με εικονογράφηση της Ελίζας Βάβουρη.

To Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.

Η φιλία μας άνθιζε, όλα ήταν μέλι-γάλα κι ετοιμαζόμασταν για πράγματα μεγάλα… Ένα παραμύθι για τη φιλία, τη συντροφικότητα, το μοίρασμα και την καλοσύνη. Ένα παραμύθι γι’ αυτά που δεν βλέπουμε αλλά αισθανόμαστε και ξέρουμε ότι υπάρχουν.

Για παιδιά από 4 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Η Λενιώ πιστεύει ότι ο γάτος της ο Σίμπα είναι ολόκληρο… το σύμπαν. Και δεν πέφτει έξω. Τι γίνεται, όμως, όταν ένα καινούριο μέλος εισβάλλει στην οικογένεια; Μπορεί να μοιραστεί η αγάπη; Δύο μαζί είναι καλύτερα από έναν;

Πόσα κείμενα, πόσα παραμύθια, πόσες πραγματείες δεν έχουν γραφτεί για τις γάτες; Το θέμα φαίνεται ανεξάντλητο. Οι γάτες είναι σύντροφοι ψυχής κι έχουν θεραπευτικά και μαγικά χαρίσματα. Είναι παυσίλυπες και παυσίπονες. Ο Σίμπα και το σύμπαν δεν είναι ένα κείμενο για τις γάτες αλλά ένα παραμύθι με γάτες.

H Αργυρώ Πιπίνη είναι ηθοποιός και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά. Έχει σπουδάσει στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής και στις σχολές θεάτρου Π. Κατσέλη και Βεάκη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια (Exploring Character, Exploring Shakespeare, Σύγχρονο Γερμανικό Θέατρο, studio Τσέχωφ). Διδάσκει υποκριτική (ελισαβετιανό θέατρο, ψυχολογικό ρεαλισμό, κλασική κωμωδία) επί 14 χρόνια σε διάφορες σχολές. Έχει ανεβάσει παραστάσεις με τους μαθητές της στα πλαίσια των σπουδών τους και έχει οδηγήσει τους τριτοετείς σπουδαστές της σχολής Βεάκη (το 2000) στις εξετάσεις τους με το θέαμα: «Παίζοντας Σαίξπηρ και Παίζοντας με τον Σαίξπηρ». Ως ηθοποιός έχει δουλέψει στο θέατρο με πολλούς σκηνοθέτες, όπως η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Βίκτωρ Αρδίττης, ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Χριστόφορος Χριστοφής και άλλοι, παίζοντας κυρίως ρόλους κλασικού ρεπερτορίου. Κυκλοφορούν  βιβλία της για παιδιά: επίσης ασχολείται με τη μετάφραση παιδικών και εφηβικών βιβλίων, κειμένων για το θέατρο, καθώς και με τη διασκευή κλασικών κειμένων.

 

Η σειρά «Χωρίς σωσίβιο» είναι σχεδιασμένη για παιδιά 6 8 ετών, που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της ανάγνωσης και κάνουν τις πρώτες προσπάθειες να διαβάσουν μόνα τους. Αποτελείται από τρία επίπεδα με αυξανόμενη αναγνωστική δυσκολία. Οι έγχρωμες εικόνες κάνουν ελκυστική την ανάγνωση, οι χαρακτήρες των ηρώων θα κερδίσουν αμέσως τα παιδιά, που θα ταυτιστούν μαζί τους, ενώ οι ιστορίες είναι γραμμένες από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Η παιδαγωγική επιμέλεια, η κατάλληλα επιλεγμένη γραμματοσειρά και το βολικό μέγεθος των βιβλίων, ο αριθμός των λέξεων και οι δραστηριότητες ανάγνωσης στο τέλος κάθε βιβλίου θα κάνουν τη σειρά την πρώτη σας επιλογή.

Αναζητήστε τα βιβλία της σειράς «Χωρίς σωσίβιο», γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά!

 

 

 

“Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!”

 

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, 13:00 στην ΙΑΝΟS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

Ξενάγηση στο συναρπαστικό κόσμο των παιδικών βιβλίων από τους εικονογράφους που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!”.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης τα παιδιά θα μυηθούν από τους ίδιους τους δημιουργούς στα μυστικά της εικονογράφησης και θα ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο!

Για παιδιά 5   11 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.