«Ψυχροπολεμικό» κλίμα στο Βερολίνο-Ακύρωσε συνάντηση με Στάινμπρουκ ο Ναπολιτάνο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, μετά τα σχόλια που έκανε περί «νίκης δυο κλόουν» στις ιταλικές εκλογές.

(φωτό) Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο (αριστερά) με τον Γερμανό πρόεδρο, κατά την χθεσινή άφιξή του στο Μόναχο.

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, θα συναντήσει αύριο την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ όπως έγινε γνωστό ακύρωσε το προγραμματισμένο για σήμερα δείπνο με τον Πέερ Στάινμπρουκ, στο Βερολίνο, εξαιτίας των προσβλητικών του σχολίων για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Εκπρόσωπος του υποψήφιου καγκελάριου, δήλωσε ότι ο τελευταίος κατανοεί την απόφαση του Ναπολιτάνο.

Η ένταση προκλήθηκε μετά τα σχόλια που έκανε αργά χθες ο Στάινμπρουκ, σε συγκέντρωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επισημαίνοντας ότι ένιωσε «φρίκη» για το γεγονός ότι «δύο κλόουν» κέρδισαν τις ιταλικές εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται στον Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο, «δυο λαϊκιστές πολιτικούς».

Αν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν κρύψει την δυσαρέσκειά τους για την ετυμηγορία της κάλπης, το Βερολίνο, κρατά επισήμως ουδέτερη στάση, απορρίπτοντας την ερμηνεία του αποτελέσματος ως «απόρριψη της λιτότητας» μια πολιτική που στηρίζει η Γερμανία στην Ευρώπη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, χαρακτήρισε «κεντρικό» τον ρόλο του Ιταλού προέδρου, στην παρούσα φάση των μετεκλογικών διαβουλεύσεων και γνωστοποίησε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όποια κυβέρνηση προκύψει στην Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.