Αρχίζουν οι πρώτες συνομιλίες για το νέο Πάπα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αρχίζουν από σήμερα οι πρώτες συνομιλίες των καρδιναλίων για την επιλογή του επόμενο ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετά την χθεσινή επίσημη παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’, ενώ οι επίσημες συνομιλίες αναμένονται από τη Δευτέρα.

Υπάρχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες που παραμένουν ασαφείς σχετικά με την διαδικασία, αφού το Βενέδικτος Ιστ’ είναι ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε εδώ και 700 χρόνια.

Για το λόγο αυτό, οι καρδινάλιοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πρώτα μια άτυπη σύνοδο πριν αρχίσουν τους επίσημους γύρους συνομιλιών, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, κατά τη σύνοδο αναμένεται να συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις για την Καθολική Εκκλησία, όπως η καλύτερη διαχείριση του Βατικανού, η ανάγκη για βελτίωση της επικοινωνίας και το φλέγον θέμα της συνεχιζόμενης σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους 115 καρδινάλιους, που είναι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Πάπα –και κάτω των 80 ετών- δεν έχει ξεχωρίσει. Οι καρδινάλιοι θα συναντηθούν στο κονκλάβιο στην Καπέλα Σιξτίνα όπου θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκλέξουν νέο Πάπα.

Ο Βενέδικτος παραιτήθηκε την Πέμπτη από το αξίωμά του, μετά από 8 χρόνια ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας ενώ εξέφρασε την άνευ όρων αφοσίωσή του στον επόμενο Πάπα και το δύσκολο έργο που θα έχει μπροστά του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.