Πέθανε ο Αλβιν Λι του ροκ συγκροτήματος Ten Years After

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα 68 του χρόνια πέθανε ο βρετανός κιθαρίστας Αλβιν Λι, αρχηγός του μυθικού συγκροτήματος, Ten Years After, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. 

«Χάσαμε έναν λατρεμένο σύντροφο και πατέρα, ο κόσμος έχασε ένα μεγάλο μουσικό», γράφουν στην ιστοσελίδα του Λι η σύζυγος και οι κόρες του.

Ο γεννημένος στο Νότιγχαμ Αλβιν Λι, άφησε χθες Τετάρτη την τελευταία του πνοή και σχεδόν 50 χρόνια σπουδαίας καριέρας κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Τζορτζ Χάρισον και ο Ρον Γουντ. Μία αξέχαστη στιγμή για τους λάτρεις της μουσικής είναι το σόλο του στο Φεστιβάλ του Γούντστοκ το 1969 ενώ ανεξίτηλη στην ιστορία θα μείνει η μεγάλη του πορεία με τους Ten Years After οι οποίοι βρέθηκαν πολλάκις στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ και όχι μόνο, με τραγούδια όπως το “Hear Me Calling”, “I’d Love to Change the World” και “Love Like a Man”.

Ο άτυχος καλλιτέχνης είχε ολοκληρώσει τον περασμένο χρόνο το 14ο άλμπουμ του με τίτλο “Still on the Road to Freedom” και θα το παρουσίαζε στο Παρίσι στις 7 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.