Νέα 24ωρη απεργία από τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ την Δευτέρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την απόσυρση του νέου οργανογράμματος ζητούν οι εργαζόμενοι

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι διεκδικούν την μη εφαρμογή του νέου οργανογράμματος που αφορά στις υπηρεσίες του Πολιτισμού.

Σήμερα Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων στην είσοδο του Υπουργείου Πολιτισμού και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αντιπροσωπία της ΠΟΕ ΥΠΟ συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Υπουργού κ. Μανιτάκη και με μέλη της επιτροπής που συνέταξε το σχέδιο και ζήτησε την απόσυρση του  νέου οργανογράμματος εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην «δρομολογούμενη συρρίκνωση του Υπουργείου».

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και αντιπροσωπία των εργαζομένων συναντήθηκε με  εκπροσώπους των πολιτικών  κομμάτων  και  ζήτησε την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την απόσυρση του νέου οργανογράμματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το νέο οργανόγραμμα

«υποβαθμίζει τον ρόλο του Υπουργείου μας  και το μετατρέπει σε Γενική Γραμματεία με περιορισμένες αρμοδιότητες».

Επίσης με την ίδια ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πρόταση του σχεδίου για την φύλαξη των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων ενώ απουσιάζουν οι Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες και τονίζουν ότι «το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την πρόταση είναι ανύπαρκτο, γιατί δεν περιλαμβάνει τη ζημιά που απορρέει από τον υποβαθμισμένο ρόλο του Υπουργείου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.