Κέλτικη μουσική στον Πολυχώρο “διέλευσις”

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Το μουσικό συγκρότημα «IERNIS» δημιουργήθηκε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 από μια ομάδα ατόμων με γνώσεις και αγάπη για τη μουσική κουλτούρα των λαών εκείνων που αποκαλούνται Κέλτες.

 

Στη μουσική τους διαδρομή έχουν εμφανιστεί σε πολλές «μουσικές σκηνές» της Αθήνας (Μακάρι, Διέλευσις, Μπαράκι του Βασίλη κλπ) καθώς και σε συναυλίες στην επαρχία (Γιάννενα, Άμφισσα, Κατερίνη, κλπ).

Με παραδοσιακά όργανα όπως τα Ιρλανδέζικο φλάουτο, φλογέρες, Bιολί, Kιθάρα, Ιρλανδέζικο Mπουζούκι, Mπάντζο, Mαντολίνο, Mαντόλα, Dulcimer, παρουσιάζουν σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Βρετάνη καθώς και Αμερικάνικα τραγούδια με έντονη Κέλτικη επιρροή διασκευασμένα σύμφωνα με τη δική τους αισθητική και επιρροές. Σκοποί χορευτικοί, Reels, jigs, Hornpipes και τραγούδια από τον 16o αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Το γκρουπ IERNIS αποτελείται από τα μέλη Μανώλη Γαλιάτσο, Κώστα Ξυδάκη, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Ρεγγίνα Σοφού και Γιώργο Γαλιάτσο.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «BEYOND A FAR-OFF SHORE» που περιλαμβάνει 15 σκοπούς και τραγούδια κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις Music Corner.


Iernis

Μανώλης Γαλιάτσος – Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Μπάντζο και Μαντολίνο

Κώστας Ξυδάκης – Φλάουτο, Φλογέρες και Μαντολίνο

Γιώργος Γαλιάτσος – Κιθάρα, Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Φωνητικά

Χρυσούλα Κεχαγιογλου – Φωνητικά

Ρεγγίνα Σοφού βιολί

Διάρκεια: 2 ώρες

Είσοδος 10€

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.