H Θεατρική ομάδα « Συν Αθηνά…» παρουσιάζει το GO! της Αθηνάς Παππά, από τις 19 Μαρτίου και κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 9:30. Το GO! Είναι μια παράσταση που συνδυάζει σύγχρονες μορφές τέχνης και τεχνολογίας (θέατρο, video art, ηλεκτρονική και live μουσική, φωτογραφία, εικαστική σκηνογραφία) στον εκθεσιακό χώρο του CAMP! στο κέντρο της Αθήνας.
Το GO! διαδραματίζεται ανάμεσα σε 4 καλλιτέχνες που βρίσκονται άνεργοι εν μέσω κρίσης. Η τελματώδης κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει προβάλλεται με χιούμορ και ευρηματικότητα. Η λέξη “go” λειτουργεί ως έναυσμα και γίνεται ο καταλύτης ανατρέποντας την πορεία των χαρακτήρων.
Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει παραγωγές των sequence theory project με τις ηλεκτρονικές δυναμικές τους ατμόσφαιρες καθώς και τη ζωντανή ερμηνεία της Μελεντίνης .
Με τη μέθοδο του Live Art Theatre (ζωντανό θέατρο), το οποίο υπηρετεί σκηνοθετικά τα τελευταία χρόνια η Αθηνά Παππά, οι θεατές ενσωματώνονται στη διαδραστική εξέλιξη της πλοκής.
Μία αναπαυτική παράσταση για μη επαναπαυμένους θεατές
Σημείωμα Σκηνοθέτη.
Η θεατρική ομάδα Συν Αθηνά πειραματίζεται και συνδυάζει το κλασικό θέατρο μέσα από καινούργιες φόρμες και στυλ. Η πλούσια γνώση και εμπειρία από την αρχαία τραγωδία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις μοντέρνες θεατρικές παραστάσεις αλλά και την περιθωριακή κουλτούρα αποτελούν τη βάση την οποία η ομάδα χρησιμοποιεί επιτυχώς εδώ και 13 χρόνια.
Το GO! ακολουθεί τη σκηνοθετική γραμμή του live art theatre – ζωντανού θεάτρου. Εδώ οι ηθοποιοί δανείζονται τις φιγούρες της ιστορίας και με δεξιοτεχνία εναλλάσσουν τους ρόλους τους, οδηγώντας και παρασύροντας τους θεατές στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Ο στόχος της παράστασης είναι να διασκεδάσει και να απενοχοποιήσει από τα δυνατά συναισθήματα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται γιατί έτσι κι αλλιώς κανείς δεν είναι τέλειος. Go λοιπόν!!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά
Μουσική: Sequence Theory Project
Σχεδιασμός φωτισμού/φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Σκηνογραφία-Μάσκες: Μαριλίζα Rendl
Kουστούμια : Κατερίνα Αλεξανδράκη
Πιάνο – ερμηνεία: Μελεντίνη
Ποίημα: Vennis Mak
Σκίτσο αφίσσας: Μαριλίζα Ρέντλ
Video: Μάνος Γεωργακόπουλος
Προγραμματισμός ήχου-εικόνας:
Μαρία Αθανασοπούλου – Γιώργος Καρτάλος
Hair styling: Kωνσταντίνα Τριάντου
Bοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Σκλαβενίτη
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία « Συν Αθηνά…»
ΤαVideo της παράστασης σκηνοθέτησε η Αθηνά Παππά Τα γυρίσματα των Video έγιναν στο Studio Rassias
Οι αφίσες και οι καρτέλες έγιναν από την θεατρική ομάδα εκδόσεις aparsis .
Παίζουν οι ηθοποιοί
Αθηνά Παππά – Θύμιος Κούκιος – Δημήτρης Μαζιώτης – Μελεντίνη
Τι είναι το Live art Theater: Ζωντανό Θέατρο;;
Το Live art theater δεν είναι τίποτε άλλο , παρά το ζωντανό θέατρο που βγαίνει μέσα από τις πρόβες, την διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας ως επίκεντρο της θεατρικής έκφρασης και τον αυτοσχεδιασμό.
Υποκριτική είναι να ζεις με αλήθεια στις φανταστικές συνθήκες του έργου και του ρόλου
Από τη στιγμή που ο ηθοποιός απεκδύεται την ταυτότητά του και υιοθετεί μιαν άλλη, που ο ήρωας, ο ρόλος, θα κατοικήσει στο σώμα του, που από ένας γίνεται πολλοί, που είναι αυτός και γίνεται ο άλλος, -αυτό είναι και το μεγαλύτερο μυστήριο της τέχνης του- για να μην παρασυρθεί στην συναισθηματική παγίδα και αυτοδιαλυθεί, δεν πρέπει ούτε στιγμή να χάσει τον εαυτό του, επειδή ο ίδιος οργανώνει συνειδητά τη μεταμόρφωσή του.
Αυτό το παράδοξο το επισήμανε πρώτος ο Ντιντερό.
Απαράβατος νόμος στο live art theater, είναι ο ηθοποιός να βρίσκει τη λογική ισορροπία , μεταξύ των δυαδικών αντιθέσεων σώμα-ψυχή, σάρκα-πνεύμα, ένστικτο-λογική, παρορμήσεις –συνείδηση και να αποφεύγει τις συναισθηματικές ακροβασίες. Ο ηθοποιός πρέπει να χρησιμοποιεί την κοινή λογική, για να αναγνωρίσει τι είναι και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Αν τα συναισθήματά του δεν είναι υπό τον έλεγχό του, τότε δεν είναι στο πλαίσιο της κοινής λογικής. Ο αυτοέλεγχος είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον ηθοποιό. Το υλικό του είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ο ηθοποιός χρησιμοποιεί το πρόσωπο και το σώμα του ως εργαλείο, ένα μουσικό όργανο που παράγει λόγο, ήχο, ρυθμό, μουσική.
Ο Ηθοποιός είναι παρών και πάντα απών.
Με τη μέθοδο του Live art theater oηθοποιός έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και την αλήθεια του !Ο ρόλος , η φιγούρα, που πρέπει να υποδυθεί , δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ίδιος που προς στιγμή ενδύεται τον άλλον , ξέροντας όμως ότι πάντα και πίσω από την ένδυση είναι αυτός.
Είναι ένα «κλείσιμο» ματιού στον θεατή , ο οποίος και αυτός συμπάσχει με τον ηθοποιό και ψάχνει όπως και αυτός την αλήθεια.