«Αντανακλασεις» η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κρανάκη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εγκαινιάζονται την Παρασκευή 5 Απριλίου, στην  Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ –Δεξαμενή” η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κρανάκη, με τίτλο: “ Αντανακλάσεις ” και η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βανδώρου, με τίτλο: “ Eye – Phone ”. (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317,www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr, ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30 – 15.00 & 18.00 – 21.00, Σάββατο: 10.30 – 15.00 )

 

«Αντανακλάσεις»

Ο περιβάλλων χώρος, ο τόπος και ο χρόνος απορροφούν και αποτυπώνουν την ψυχική διάθεση της τελευταίας στιγμής του θεατή και σταδιακά αποδομώντας τον και απαλλάσσοντάς τον από τη θωριά του μυαλού και της λογικής τον παροτρύνει να κοιτάξει τον κόσμο γύρω του με τα μάτια της ψυχής.. Επηρεάζει το συναίσθημα του θεατή, φέρνοντας στο προσκήνιο βιώματα και μνήμες καλά κρυμμένες. Τον προτρέπει να κοιτάξει προς το φώς σε μια αδιόρατη αλλά συνεχή κίνηση, να παίξει μαζί του και να δεί έναν κόσμο όχι όπως είναι αλλά όπως θα ήθελε να είναι. Άλλωστε, κλείνοντας ερμητικά τα μάτια αυτό που μένει, τι άλλο είναι από το φως της τελευταίας θωριάς.

Εμφανής και αναγκαία η ανθρώπινη απουσία από το τοπίο. Είναι εκτός και απέναντί του ο θεατής, προκαλώντας τον να συμπληρώσει ο ίδιος την αφαιρετική διάθεση του σχεδίου, δημιουργώντας – συντάσσοντας ο ίδιος έναν χωροχρόνο που αντανακλά την προσωπικότητά του, τις μνήμες και τη διάθεση της στιγμής.

Το φως σχεδιάζει το τοπίο άλλοτε αλλοιώνοντας τις φόρμες και τα αντικείμενα και άλλοτε αναδεικνύοντάς τα δημιουργώντας παζλ από εξάρσεις και υφέσεις, ρεαλισμό και αφαίρεση αλλά πάντα σε μια συνεχή κίνηση.

Εμείς δεν μένει παρά να ακολουθήσουμε τη διαδρομή του, να συμπληρώσουμε το παζλ και να ανακαλύψουμε σταδιακά έναν αέναο κόσμο που περιστρέφεται γύρω μας.

Συμμετοχή, λοιπόν, του θεατή ζητά συνειδητά το κάθε έργο για να ολοκληρωθεί με τη δική του προσωπική πινελιά.

 

 

alt

Νίκος Κρανάκης γεννήθηκε στη Λαμία. Το 1982-1984 Φοίτησε στο Deutsch College Grafik und Design (Anhang Munchen)  γραφιστική και φωτογραφία.

1984-1985 Σχολή Πετρά με καθηγητή τον Αντώνη Απέργη.

Αποφοίτησε το 1990 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με Άριστα

στα εργαστήρια ζωγραφικής των Ηλία Δεκουλάκο, Χρόνη Μπότσογλου

και χαρακτικής με τον Θανάση Εξαρχόπουλο.

Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.

Από το 1994 είναι καλλιτεχνικός δ/ντής των εκδόσεων Polyodigos Publications.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ατομικές εκθέσεις

2013 – “Αντανακλάσεις” Αστρολάβος Αθήνα

2007 -“Hochebene” Ausstellungsort: Anita Beschorner  Augsburg-Germany

2000 – “Μεσόγειος”2000 Υδρα (ιδ.χώρος)

 

Ομαδικές εκθέσεις

2012 – Xmas Highlights  Αστρολάβος Αθήνα

2012 – “Ωδή στο Φως”  Αστρολάβος Αθήνα

2010 -“Art and the City”  City Link Αθήνα

2005 – Veranstaltungsort:  Gasthaus Thessaloniki   Augsburg-Germany.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.