“Η Άλλη” στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο παραληρηματικός μονόλογος ενός άνδρα, ο οποίος συνδιαλέγεται με πρόσωπα της ζωής του που δεν ζουν πια, αλλά είναι απελπιστικά παρόντα μέσα από τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει μαζί τους. Πραγματικοί ή φανταστικοί, αυτοί οι λογαριασμοί εξελίσσονται σε δομικό στοιχείο της πλοκής της ιστορίας και γίνονται βήματα που τον οδηγούν στην αυτοανάλυσή του.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Τσορτέκη, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος μεταφέρει τον θεατή μέσα σε ένα λαβύρινθο συνειρμών, όπου όλα εκείνα, τα οικεία στον ήρωα πρόσωπα, κατέχουν αναλλοίωτη τη θέση τους και ζητούν δικαίωση στη συνείδησή του.

Στο διήγημα “Η Άλλη” από το πρώτο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη “Η Κυρία Κατάκη” (εκδόσεις Καστανιώτη), που παρουσιάζεται στις 22 Μαρτίου στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, μέσα από τις αναφορές του ήρωα σε αυτά τα πρόσωπα, ξεδιπλώνονται προσωπικές στιγμές και μνήμες που συνδιαλέγονται μαζί του και τον οδηγούν σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας, ενώ την ίδια ώρα εναλλάσσονται  τύψεις, σκέψεις, ενοχές, επιθυμίες και πόθοι.

Στην “Άλλη”, η πορεία της ζωής σηματοδοτείται από νεκρούς και μνήματα, κυρίως όμως από εκείνους που δεν είναι πλέον στη ζωή, αλλά η μνήμη τους έχει “στοιχειώσει” σε ένα διαρκές παρόν: “Αλλά σε μια μικρή πόλη γνωριζόμεθα, ζωντανοί και απεθαμένοι, του καιρού τούτου και του παλαιού”.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσορτέκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Γιαννοπούλου

Κοστούμια: Μπιάνκα Νικολαρέϊζη

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Επί σκηνής: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

 

alt

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:00 μ.μ.

Από Παρασκευή 22 Μαρτίου έως Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου)

Ώρα έναρξης: 9:15 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης : 50 λεπτά

 

Θεάτρου του Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 & Θαρύπου (Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ»)

Τηλέφωνο: 210 9212900

 

Ώρες λειτουργίας ταμείου:

Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 16:00-22:00

Σάββατο 11:00-13:00 & 16:00-22:00

Κυριακή 11:00-22:00

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.