Ε! Ναι επτά ζωές για δέκα μέρες

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από 15 μέχρι 23 Απριλίου 2012, ξεκινάει η Εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΡΤ και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για τη δωρεά οργάνων. 

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί με τη συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου στο Θέατρο Badminton, την Τρίτη 23 Απριλίου στις 20:00 με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) πραγματοποιούν δεκαήμερη ενημερωτική καμπάνια, που επιχειρεί να άρει τις προκαταλήψεις απέναντι στην ύψιστη πράξη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή, τη δωρεά οργάνων.

Από τις 15 ως τις 23 Απριλίου η ΕΡΤ εντάσσει στο καθημερινό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμά της θεματικές ενότητες και οπτικοακουστικό υλικό, που αφορούν στο ευαίσθητο θέμα της Δωρεάς Οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Ποια η σημασία της έννοιας της “εικαζόμενης συναίνεσης”; Τι θα πει “εγκεφαλικός θάνατος”; Ποια είναι η πραγματική διαδικασία της μεταμόσχευσης από το δότη έως και τον λήπτη; Μέσα από τις ενότητες που αναπτύσσονται καθημερινά, ο πολίτης εκτιμά το κοινωνικό όφελος της πράξης της δωρεάς οργάνων. Παράλληλα, προσδιορίζει αυτή την δραστικά αλτρουιστική επιλογή σε σχέση με οτιδήποτε άπτεται της βιοηθικής, της ιατρικής επιστήμης, αλλά και της φιλοσοφίας γύρω από τη μεταμόσχευση.

Ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο: άνθρωποι μιλούν για την αγωνιώδη καθημερινότητα της ζωής σε λίστα αναμονής για όργανο και  συγγενείς δοτών οργάνων καταθέτουν τη συγκλονιστική μαρτυρία της απώλειας και της αναγέννησης. Μεταμοσχευμένοι συμπολίτες μας μοιράζονται την εμπειρία και τη χαρά τους για το μεγαλύτερο δώρο όλων, εκείνο της ζωής, όπως χαρίζεται μέσα από τη δωρεά οργάνων σε όσους το έχουν ανάγκη. Γιατί ένα ναι, σώζει μέχρι και επτά ζωές.

«Για να γίνει η επαύριο της ζωής, πάλι ζωή»:  Οδυσσέας Eλύτης

Η καμπάνια θα κορυφωθεί με τη συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου στο Θέατρο Badminton, την Τρίτη 23 Απριλίου στις 20:00 με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Στρίκου και την παρουσία σημαντικών ερμηνευτών. Θα τραγουδήσουν σε αλφαβητική σειρά οι Γιώργος Αιγιώτης, Φωτεινή Δάρρα, Θάνος Καληώρας, Μαίρη Λίντα, Ζωή Παπαδοπούλου,Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Τσέρτος.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Θέατρο Badminton

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ώρα έναρξης: 20:00

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 210 8840600 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.abcd.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.