Pet shop πουλά κατσικάκια προς πάχυνση για Πάσχα!

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είστε Έλληνας ορθόδοξος, πιστός τιμητής των εθίμων, «έξω καρδιά», γλεντζές, καλοφαγάς, με έντονη προτίμηση για το καλό, φρέσκο κρέας σούβλας και δεν βλέπετε την ώρα να έρθει η Κυριακή του Πάσχα για να ξεκινήσετε από τα χαράματα τις προετοιμασίες για το ολοήμερο πατροπαράδοτο «κολύμπι» στη χοληστερίνη και το αλκοόλ, υπό τους γεμάτους echo ήχους αθάνατων δημοτικών τραγουδιών και με τα ζωηρά «κουτσούβελα» του σογιού να τρέχουν στην ταράτσα με ένα κομμάτι αχνιστή «πέτσα» στο χέρι;

Ε, τότε θα πρέπει ίσως να σκεφτείτε να παρεκκλίνετε φέτος από τη γνωστή βόλτα στην κεντρική αγορά ή στον χασάπη της γειτονιάς για την προμήθεια «γδαρμένων πτωμάτων» και να πεταχτείτε μέχρι το κοντινό Περιστέρι, όπου κατάστημα πώλησης κατοικίδιων ζώων φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη σε φιλοζωικό ιστότοπο, να πωλεί ζωντανά βελάζοντα κατσικάκια, τα οποία διατηρεί σε μικρά κλουβιά υπό άθλιες συνθήκες στο πεζοδρόμιο, προς πάχυνση και σφαγή εν όψει του Πάσχα – αν το θελήσει ο πελάτης…

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της 13ης Απριλίου 2013 στον ιστότοπο adespoto.gr αναφέρει:

«Αναγνώστρια του adespoto.gr επικοινώνησε μαζί μας για να καταγγείλει ένα ακόμα αισχρό εμπόριο ζώων από πετ σοπ στο Περιστέρι.

Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες που τράβηξε με το κινητό της, το κατάστημα πουλά μικρά κατσικάκια τα οποία κρατά σε πολύ μικρά κλουβιά, σε άθλιες συνθήκες, πάνω στο στενό πεζοδρόμιο που έχει καταληφθεί από τα κλουβιά με ζώα και χωρίς.

Πρόκειται για πετ σοπ στα σύνορα Ιλιον-Περιστερίου ενώ η φιλόζωη έχει ήδη απευθυνθεί στη Δημοτική Αστυνομία, στο ΥΠΑΑΤ, στην Κτηνιατρική και το μόνο

που έχει λάβει ως απάντηση είναι ότι θα πράξουν ό,τι πρέπει το… συντομότερο δυνατόν! Μάλιστα, η Δημοτική Αστυνομία είπε ότι δεν είναι αρμόδιότητα της να ελέγξει την άδεια πώλησης αλλά μόνο να κάνει σύσταση για τον αποκλεισμό του…πεζοδρομίου.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ πουλά ανενόχλητος κατσικάκια τα οποία όπως λέει στους πελάτες είναι ”προς πάχυνση και σφαγή” αν το θελήσουν..

Δικαίως η φιλόζωη αναρωτιέται αν επιτρέπεται η πώληση και η μετέπειτα… σφαγή του ζώου από οποιονδήποτε, χωρίς προβλέψεις υγειονομικές αλλά και για την ευζωία του ζώου!!!

[…] Το όνομα της καταγγέλουσας και η οδός του καταστήματος είναι στη διάθεση των αρχών ενώ προχωρήσαμε ήδη ως adespoto.gr στην καταγγελία του θέματος στον Δήμο και στην Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Θα εφαρμόσουν το νόμο όπως οφείλουν ή τα ζωάκια θα συνεχίζουν να πωλούνται ως Πασχαλινά δώρα ή ακόμα χειρότερα… μεζέδες;».

 

[Πηγή adespoto.gr]

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.