Έκλεψαν τα χρυσαφικά της Καίτης Παπανίκα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Έναν αληθινό θησαυρό έκρυβε στο σπίτι της η Καίτη Παπανίκα, αλλά οι διαρρήκτες που εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της, τον άρπαξαν με τη βοήθεια ανιχνευτή χρυσού κι έφυγαν σαν κύριοι.

Με  το φόβο των διαρρηκτών και των κλεπταποδόχων ζουν πια οι συμπολίτες μας ,  γεγονός που έχει καταντήσει πλέον  υπόθεση ρουτίνας για την Ελληνική αστυνομία.

Αυτή τη φορά την κατάσταση βίωσε με τον χειρότερο τρόπο η Καίτη Παπανίκα, η οποία έπεσε θύμα αδίστακτων κακοποιών. Σύμφωνα με  καταγγελία της πρωταγωνίστριας άγνωστοι διέρρηξαν την κατοικία της και έκλεψαν σπάνια χρυσά κοσμήματα μεγάλης συναισθηματικής αξίας για εκείνη, που η συνολική τους αξία ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ.

Οι δράστες ,σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε γραπτώς η γνωστή ηθοποιός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της,  έκλεψαν  οικογενειακά κειμήλια από τη μητέρα της, κοσμήματα που της είχε χαρίσει ο  σύζυγός της, ο ηθοποιός  Θόδωρος Κατσαδράμης στο γάμο τους, ενθύμια από την βάφτιση του γιού της, ανάμεσά τους και το χρυσό σταυρουδάκι ,  που τους είχε στείλει τότε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για να ευχηθεί στους γονείς του νεογέννητου,  και άλλα τιμαλφή από πρόσωπα με τα οποία τη συνέδεαν στενοί  δεσμοί .Κι όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που επιτελούσε ένα ιερό καθήκον…

«Σίγουρα νοιώθω άσχημα που μπήκαν στο δωμάτιό μου. Παραβίασαν τον προσωπικό μου χώρο και αυτό το τρομερό συναίσθημα με κάνει να βρίσκομαι σε κατάσταση διαρκή φόβου. Πλήρωσα κι εγώ ένα φόρο τιμής για τα όσα συμβαίνουν στους συνανθρώπους μου» σχολίασε η ίδια στην «AvecNews».

Όσο μιλάει η Καίτη Παπανίκα όλο και πιο έντονα ζωγραφίζεται  ο φόβος στο βλέμμα της…

«Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερή γιατί δεν ήμουν μέσα. Παραβίασαν δύο πόρτες- την εξώπορτα και την κεντρική- και έφθασαν κατευθείαν το στόχο τους με ειδικό μηχάνημα, αφού δεν αναστάτωσαν το χώρο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κλέφτες ήταν γνώστες της ύπαρξης των κοσμημάτων.  Μόνο τα χρυσαφικά αφαίρεσαν. Δεν πλησίασαν καν τα κουτιά με τα ασημικά και τα φο μπιζού , τα οποία και συνηθίζω να φοράω .Ούτε καν τα άγγιξαν αυτά. Προφανώς,  είχαν ειδικό μηχάνημα για να τους βοηθήσει να τα εντοπίσουν» υποθέτει  η Καίτη Παπανίκα, η οποία που στο εξής  θα νοιώθει ανυπεράσπιστη στο έλεος κάθε κακοποιού, όπως όλοι οι συμπολίτες μας.

Η θιασάρχης δεν φορούσε ποτέ χρυσά κοσμήματα και τα κειμήλια  τα φύλαγε ως κόρην οφθαλμού, είχε γιατί συνδύαζαν μνήμες από σημαντικούς σταθμούς της προσωπικής και επαγγελματικής της ζωής…

« … θέλω να πω σε αυτούς του ανθρώπους, ότι μπορεί να μου έκλεψαν τα κοσμήματά μου, αλλά δεν μπόρεσαν να μου πάρουν  τις αναμνήσεις που με συνδέουν με αυτά. Αυτές είναι δικές μου και θα τις κουβαλάω πάντα μαζί μου».

Προσπαθώντας να αποτιμήσει την αξία  του θησαυρού αυτού έχει να δηλώσει:

«Υπολογίζω κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ . Μεταξύ άλλων ήταν ένα βραχιόλι  που μου είχε δωρίσει η συγχωρεμένη η μανούλα μου όταν έπαιζα στον «Καπετάν Μιχάλη» ,ένα πανάκριβο τοπάζι που μου είχε προσφέρει η κουνιάδα μου από το χρυσοχοείο τους.  το βυζαντινό δαχτυλίδι  του Θόδωρου από το γάμο μας, πολλά του ενθύμια του γιού μου, όπως και το σταυρουδάκι της Αλίκης  Βουγιουκλάκη που έγραφε επάνω «Να σας ζήσει» και πολλά –πολλά ακόμα».

Σίγουρα η Καίτη Παπανίκα θα κάνει καιρό να ξεχάσει αυτό το συναίσθημα , που στο εξής θα την υποβάλει σε διαρκή ανησυχία, αλλά θα ένοιωθε πολύ χειρότερα, αν τις «έκλεβαν» τις αναμνήσεις και τα όνειρά της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.