Βραβείο Chaplin στη Barbra Streisand από το Κέντρο «Λίνκολν»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με το 40ο βραβείο Chaplin τιμήθηκε για την καριέρα της στον κινηματογράφο, από το Κέντρο Τεχνών «Lincoln» της Νέας Υόρκης, η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Barbra Streisand. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το τμήμα Κινηματογράφου του Lincoln Center σε προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στο χώρο της 7ης τέχνης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους, που τίμησαν με την παρουσία τους την καλλιτέχνιδα στην τελετή απονομής ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton, η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Liza Minnelli, ο τραγουδιστής της σόουλ και τζαζ μουσικής Tony Bennett και ο ηθοποιός Michael Douglas.

H Streisand είναι μια από τις λίγες καλλιτέχνιδες που στην καριέρα τους έχουν τιμηθεί με τα πιο σημαντικά Αμερικανικά βραβεία στο χώρο των τεχνών. Η ίδια έχει στην κατοχή της δύο Όσκαρ (ένα μουσικής ερμηνείας και ένα υποκριτικής), τέσσερα βραβεία Emmy, δέκα μουσικά βραβεία Grammy και ένα θεατρικό βραβείο Tony, που απονέμεται από το σύνδεσμο των θεάτρων του Μπρόντγουεϊ στις ΗΠΑ.

Η Barbara Streisand ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή της στην ταινία «Funny Girl» το 1968. Αυτή η ερμηνεία της, της χάρισε το πρώτο της Όσκαρ, ενώ αργότερα, το 1997 κέρδισε και δεύτερο, αυτή τη φορά για τις φωνητικές της ικανότητες, όπως αναδείχθηκαν από το τραγούδι «Evergreen», που ακούγεται στην ταινία «A star is Born» («Ένα Αστέρι Γεννιέται»).

Η πολυτάλαντη και αγαπημένη σε πολλούς Barbra Streisand θα συμπληρώσει αύριο (Τετάρτη 24/4) 71 χρόνια ζωής.

Από την πραγματοποίηση της τελετής απονομής του βραβείου Chaplin συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί για την προώθηση του «ανεξάρτητου» κινηματογράφου από το κέντρο «Λίνκολν».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.