Η Χάρις Αλεξίου με τους Nouveau Sextet, πάνε Θεσσαλονίκη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η παράσταση που αποθεώθηκε στην Αθήνα από κοινό και κριτικούς έρχεται στο Θεσσαλονίκη. Η Χάρις Αλεξίου μαζί με μία νέα μουσική μπάντα τους “Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) θα παρουσιάσει από τις 10 Μαΐου, στο Love Casual Living, την νέα της δουλειά και όχι μόνον.

Τραγούδια από το νέο της album η Τρίπλα και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με ένα καινούργιο τρόπο για 6 ατμοσφαιρικές βραδιές σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) αγκαλιάζουν την τραγουδίστρια με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.

Μπαλάντες, Δημοτικά, Ανατολίτικα, Έντεχνα, ό,τι μας έκανε να αγαπήσουμε σ΄ αυτήν και ό,τι μας ένωσε μαζί της, δημιουργούν ένα κλίμα που μας κάνει να νιώθουμε πως παίζει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

 

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο. Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα

Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval – Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο – Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )

Από τα νέα της τραγούδια όπως « Το δεδομένο», «Αγάπη σημαίνει», «Οι στιγμές», «Η πρώτη αγάπη», ως τα, «Μανούλα μου», «13 φωτιές», «Δι’Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτή την Άνοιξη που θέλουμε να μπει στις ψυχές όλων μας, στο Love Casual Living.

 

 

 

LOVE|CASUAL LIVING: Εθνικής Αντιστάσεως 16, Βυζάντιο, Θεσσαλονίκη

INFO: Παρασκευές και Σάββατα 10/5, 11/5, 17/5, 18/5, 24/5, 25/5

Τιμές εισιτηρίων: Κράτηση 20 €, Όρθιοι 15 €

Τα εισιτήρια είναι θεάματος. Κατανάλωση προαιρετική. Ώρα προσέλευσης: 21:00 , Τηλ. Πληροφοριών & Κρατήσεων: 2310 365425 | 2310 441601

 

{youtube}14a3s5rGz0c{/youtube}

 

 

Αποσπάσματα τύπου για την παράσταση – Χάρις Αλεξίου με τους «Nouveau Sextet»

 

Έντυπος Τύπος

TV ΖΑΠΙΝΓΚ 06.04.13

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο “Gazarte”

Η- με το ήτα κεφαλαίο! – Χάρις Αλεξίου και δεν έχετε ακόμη κλείσει θέσεις; Τι σας μένει νομίζετε; Τρία διήμερα! Και γίνεται χαμός! Πιστεύετε ότι θα προλάβετε; Για εκτός σας… κόβω αν δεν βιαστείτε- εγώ πάντως κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Γιατί, άμα τη χάσατε, χάσατε!

 

ΕΘΝΟΣ 04.04.2013

Η Αλεξίου σαρώνει τη σκηνή σαν πραγματική αρτίστα.

Μετά από πολλά χρόνια,“έπαιξε” με όλη τη σημασία της λέξης: απελευθερώθηκε πλήρως, έσπασε τα όρια του στημένου, τραγούδησε με πάθος, χόρεψε, μίλησε, αστειεύτηκε, επικοινώνησε απευθείας με το κοινό, θυμήθηκε, πειραματίστηκε, τόλμησε… και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Αναστασία Κουκά

 

REAL NEWS 07.04.2013

Κατ’ αρχάς, να μην ξεχάσω να πω να σηκωθείτε να πάτε στη Χαρούλα! Έξοχη. Σε καιρούς που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, η τέχνη –σε όλες τις μορφές- σώζει. Και η Χαρούλα μαζί με το νέο συγκρότημα, αποδεικνύει ότι ζεί και βασιλεύει, πρωτοπορεί και συγκινεί…

Ντέπυ Γκολεμά

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 04.04.2013

Η Χαρούλα άναψε φωτιές.

Ήταν πραγματικά μια Χαρούλα να την πιείς στο ποτήρι ειδικά όταν άρχισε να παίρνει το κοινό και να του αλλάζει διάθεση. Έχοντας δε κοντά της τους “Nouveau Sextet” έξι θαυμαστούς σολίστ, βρήκε συμμάχους έτοιμους να την ακολουθήσουν στην όποια διάθεση για μουσικές ακροβασίες.

Χρήστος Σιάφκος

 

Ηλεκτρονικός Τύπος

AIXMI 05.04.2013

Η Χαρούλα της καρδιάς μας… Λες και ήταν χθες, προχθές ή πριν 20 χρόνια, ή μπορεί του μέλλοντός μας η φωνή, παίρνει τα τραγούδια της δικά της, του Μάνου και της Λίνας και με άλλο ήχο εντελώς καινούργιο, άλλοτε ροκ, άλλοτε τζαζ, άλλοτε παραδοσιακό τα αποθεώνει. Αυτή είναι η μαγκιά του τραγουδιστή που έχει πια την εμπειρία να ακούσει τη φωνή του. Να μην βλέπει τον καθρέφτη και να λέει «ποιά είναι η ωραιότερη», αλλά «ποιά η σοφότερη». Και η Χαρούλα των νιάτων μας και της ωριμότητας μας, έμπλεξε και παρέδωσε άνευ όρων τη φωνή της, στις ορέξεις των νέων μουσικών.

Ν.Γκ.

 

TOSPIRTO 11.04.2013

Το «να λέει» η Χάρις Αλεξίου τα τραγούδια της δεν είναι κάτι το τόσο απλό, διαθέτει τεράστιο βιωματικό βάρος η προσέγγισή της στο τραγούδι. Δεν την αποκαλούν τυχαία «ιέρεια» όσοι αγαπούν την κραυγαλέα ορολογία, ούτε η ίδια τυχαία χαρακτηρίζει στις συνεντεύξεις της το τραγούδι ως «μύηση». Γι ‘αυτό και τα τραγούδια της δεν χρήζουν μετάφρασης.

Αυτό κάνει η Χάρις Αλεξίου φέτος, επιστρέφει με όρους καλλιτεχνικούς και όχι με όρους ντίβας, επιστρέφει για να νιώσει, κι όχι για να εντυπωσιάσει, και αυτός είναι ο πιο βασικός λόγος που μετά από δεκαετίες σήκωσε και πάλι την Αθήνα στο πόδι, έγινε αντικείμενο αγάπης κι όχι δέους. Ξαναέγινε «απλώς» μια μεγάλη τραγουδίστρια.

Νίκος Ράλλης

 

MUSICPAPER 03.04.2013

Όσο περνάει ο καιρός για τους καταξιωμένους ερμηνευτές είναι συνηθισμένο φαινόμενο η μία λάθος επιλογή να διαδέχεται την άλλη. Αυτή τη φορά η Χάρις Αλεξίου δεν άφησε περιθώρια ούτε καν για υπόνοια λανθασμένης επιλογής. Αντίθετα μάλιστα, το να παίξει με τους Nouveau Sextet είναι μια από τις πιο σωστές επιλογές της τα τελευταία χρόνια.

Και κατά έναν μαγικό τρόπο η Αλεξίου απέδειξε πως για να φτάσεις στην κορυφή σίγουρα το αξίζεις.Δεν είναι απλή υπόθεση να έχεις κατακτήσει τον σεβασμό μικρών, μεγάλων, δημοσιογράφων, κοινού, κριτικών και επικριτικών. Μουσικόφιλων και μη. Δεν είναι απλή υπόθεση να καταφέρεις ακόμα και την υποφωτισμένη σκηνή να την κάνεις να φαίνεται λαμπερή. Ήταν η καλύτερη Αλεξίου που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Καλλιτέχνες και άνθρωποι σαν την Αλεξίου έχουν ανοίξει δρόμους. Τους έχουν διαγραμμίσει με τον λευκό ασβέστη της ψυχής τους. Που τη θυσίασαν για να λυτρώσουν τις δικές μας ψυχές.

Μιχάλης Γελασάκης

 

IN.GR

Για μια αληθινή στιγμή, μπορεί η αγάπη να σωθεί… Και η αγάπη σώθηκε, η δική μας Χαρούλα ήταν εκεί, ζεστή και εκφραστική όπως πάντα, με τη γνωστή δύναμη και το πάθος κατακτημένα από χρόνια και σφιχτοδεμένα κοντά της.

Γιατί χωρίς την αγάπη του κόσμου να τη ζεσταίνει, δεν μπορεί κι εκείνη να ζεστάνει τις ψυχές μας με τις αξεπέραστες ερμηνείες της. Η αγάπη πρέπει να είναι αμοιβαία για να ζει! Εξαιρετική η ερμηνεία στο “Υπάρχουν Ανθρωποι” του Γιάννη Σπανού, που το τραγούδι ερμηνευμένο (μόνο με ένα ούτι) χωρίς καμία συστολή για τη γύμνια του, ήταν αψεγάδιαστο.Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η jazz διασκευή του “Δι’ ευχών”.

Έλσα Γράψα

 

IN2LIFE 04.04.2013

Η Χαρούλα στα καλύτερά της. Πόσες φορές δεν έχει ειπωθεί αυτή η φράση για την περιγραφή μιας συναυλίας της; Ε, λοιπόν, πρέπει να ξαναειπωθεί! Κι ας ακούγεται κλισέ… Απογείωση στο ονειροδρόμιό της …Μια γυναίκα χορτασμένη από χαρές και λύπες, που επιδίδεται ακομπλεξάριστη σε ένα τραγουδιστικό αυτοβιογραφικό οδοιπορικό. Έτσι παραδίδεται στο κοινό της η Χάρις Αλεξίου και, όπως φαίνεται, το μαγεύει.

Δώρα Αμαραντίδου

 

E-TETRADIO 03.04.2013

Η χθεσινή Χαρούλα έδωσε ξανά ένα μάθημα υψηλής καλλιτεχνικής αρετής… Η χοϊκότητα της ερμηνείας της, είναι εκείνη που την έκανε πάντα να τραγουδάει σαν να παίρνει ενέργεια απευθείας από τα βάθη αυτής της γης και του μουσικού μας DNA.

Ενα ακόμα αδιαπραγμάτευτο προσόν της παράστασης είναι βέβαια η μπάντα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι Nouveau Sextet έξι πολύ γνωστοί δεξιοτέχνες, έξι περιπτώσεις σπουδαίων σολίστ που κινούνται με άνεση μεταξύ του παραδοσιακού και της τζαζ, του έντεχνου και του λαϊκού, λειτουργώντας ως ένα άψογο σύνολο αν και την ίδια στιγμή διατηρούν την αξιοθαύμαστη σολιστική αυτονομία τους. Είναι οι Θωμάς Κωνσταντίνου, Σωτήρης Λεμονίδης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Κώστας Κωνσταντίνου, Κώστας Μερετάκης. Σύνολο, 20 μουσικά όργανα και χιλιάδες μαγικοί ήχοι στην υπηρεσία μιας world-music μουσικής πρότασης που τραγουδάει ωστόσο μόνο ελληνικά και μιας ευφυούς ενορχήστρωσης.

Αυτή η μουσική παράσταση που μοιάζει να είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει η κορυφαία ερμηνεύτρια τα τελευταία χρόνια, έχει «πρόσωπα και λόγια και τ όνειρο που τρίζει» και βέβαια «απλά κι αγαπημένα, πράγματα δικά σου, καθημερινά..», όσα δηλαδή μας είναι απολύτως απαραίτητα, ειδικά αυτή την εποχή.

Ναταλί Χατζηαντωνίου

 

MUSICITY 02.04.2013

Είναι, βλέπεις, που, όταν από το μικρόφωνο ηχούν οι αναστεναγμοί όλου του κόσμου, δεν τους αλλάζεις με τίποτε… Κι αν ένας άνθρωπος έχει το χάρισμα με κάθε ανάσα να σου θυμίζει και από κάτι, αυτός σίγουρα είναι η Χάρις Αλεξίου.Μια ιστορία ολόκληρη μπροστά στα μάτια σου. Ίσως και ολόκληρη η δική σου ιστορία…

Με τις ενορχηστρώσεις των «Nouveau Sextet» να δίνουν ένα χρώμα διαφορετικό, που, ίσως, δεν περίμενες ποτέ να αντικρίσεις στην παλέτα της Αλεξίου, το φως βρίσκει ακόμη ένα λόγο να τρυπώσει στη σκηνή και να εγκατασταθεί μόνιμα.Και με αυτό το φως παίζει και εκείνη. Άλλοτε το βγάζει προς τα έξω και άλλοτε το βάζει δίπλα στο σκοτάδι να αναμετρηθεί.

Βεατρίκη Ψυχάρη

 

MIXGRILL 03.04.2013

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Χάρις Αλεξίου αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής ιστορίας και ότι κάθε εμφάνιση της αποτελεί μια συλλεκτική βραδιά μουσικών εμπειριών.

 

TANEA.GR 06.04.2013

Με την ίδια άνεση που ερμήνευσε τραγούδια όλων των περιόδων της … δεν λείπουν οι μεγάλες στιγμές όπως το «Υπάρχουν Άνθρωποι» των Γιάννη Σπανού –Γιάννη Καλαμίτση, το άνοιγμα του δεύτερου μέρους με το θριαμβευτικό και ξεσηκωτικό «Η Βλάχα» από τον περίφημο δίσκο της «Τα τραγούδια της Γης μου» που ξεδιπλώνει τις ερμηνευτικές της ικανότητες αλλά και το «Μανούλα μου» του Χατζιδάκι που επανεκτέλεσε η ίδια στον δίσκο «Η Χάρις Αλεξίου σε Απρόβλεπτα Τραγούδια» (1987) σε διεύθυνση τότε του μεγάλου συνθέτη.

Δημήτρης Μανιάτης

 

AVECNEWS.GR    04.04.2013

Τα κατάφερε πάλι και με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, απάλυνε τις κρυφοραγισμένες καρδιές όσων παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα της. Ο λόγος για τη Χάρις Αλεξίου, που επέστρεψε ανανεωμένη, παρέα με τους «Nouveau Sextet».

Λαμπριάνα Κυριακού

 

TRALALA 03.04.2013

Τραγούδησε τόσο απλά, εύκολα. Με τρυφερότητα. Ήταν η πιο ζωντανή, η πιο αυθόρμητη Χαρούλα που είδα και άκουσα τα τελευταία 10 χρόνια.

Μιχάλης Παπαευθυμίου

 

TLIFE 03 04 2013

Σαν να άνοιξε το σπίτι της για να υποδεχτεί φίλους, πιο κοντά από ποτέ στο κοινό της… την νιώθουμε δικό μας άνθρωπο, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια λύπη, τον ίδιο καημό, την ίδια χαρά…

Άρτεμις Θύμιου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.