Αντιμέτωπος με το σκάνδαλο στην υπηρεσία κατά της φοροδιαφυγής ο Ομπάμα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αντιμέτωπος με ένα μείζον πολιτικό σκάνδαλο είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα μετά τις αποκαλύψεις ότι οι φορολογικές αρχές της χώρας είχαν βάλει στο στόχαστρο των ελέγχων τους, πολιτικούς από το συντηρητικό χώρο. Σήμερα επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ανοίγει τον κύκλο των ακροάσεων στον Κογκρέσο για την υπόθεση της υπηρεσίας IRS με τον Στέβεν Μίλερ, πρώην Επίτροπο της υπηρεσίας να καλείται να δώσει εξηγήσεις. Ο Μίλερ, υπέβαλε χθες παραίτηση η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ήδη ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθέτησε τον αντικαστάτη του.

O Αμερικανός Πρόεδρος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές από κανέναν οργανισμό και ειδικά από τον IRS δεδομένης της δύναμης που διαθέτει και την απήχηση που έχει ζωή όλων Αμερικανών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ ανέφερε ότι η έρευνα του FBI στον IRS μπορεί να περιλαμβάνει πιθανές παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων, ψευδείς δηλώσεις και πιθανόν και παραβίαση νομοθεσίας που απαγορεύει δημοσίους λειτουργούς να αναπτύσσουν πολιτική δραστηριότητα.

Ο Χόλντερ, ο οποίος κατέθεσε την Τετάρτη στην επιτροπή Δικαστικών υποθέσεων της Βουλής, διέταξε τη διενέργεια έρευνας, την περασμένη εβδομάδα όταν η φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ παραδέχτηκε δημοσίως ότι στοχοποίησε συντηρητικές οργανώσεις για φορολογικές διερευνήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.