Πέθανε ο πιανίστας των Doors, Ρέι Μάνζαρεκ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο πιανίστας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος «The Doors», Ρέι Μάνζαρεκ

Ο Μάνζαρεκ άφησε την τελευταία του πνοή στο Ροζενχάιμ της Γερμανίας, μετά από μάχη που έδωσε επί χρόνια με τον καρκίνο, ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωσή της.

Ο Μάνζαρεκ γεννήθηκε στο Σικάγο και σπούδασε στο Τμήμα Κινηματογράφου του UCLA. Μαζί με τον αείμνηστο Τζιμ Μόρισον, ο Μάνζαζεκ ίδρυσε το συγκρότημα το 1965, έπειτα από μία τυχαία συνάντησή τους σε παραλία του Λος Άντζελες. Το συγκρότημα συμπλήρωσαν ο Ρόμπι Κρίγκερ στην κιθάρα και ο Τζον Ντένσμορ στα κρουστά.

Μετά την προσχώρηση των Κρίγκερ και Ντένσμορ το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι δίσκους, όλοι επιτυχημένοι. Μετά το θάνατο του Μόρισον, οι Doors συνέχισαν ως τρίο, βγάζοντας δύο ακόμη δίσκους.

Οι Doors γνώρισαν μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’60 με επιτυχίες όπως «The End», «Break on Through to the Other Side» και «Hello I Love You».

Πούλησαν περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και ο Μάνζαρεκ έγινε ένας από τους πιο διάσημους κιμπορντίστες της εποχής του.

Ο θάνατος του Τζιμ Μόρισον στις 3 Ιουλίου 1971 στο Παρίσι, σήμανε ουσιαστικά και το τέλος τους συγκροτήματος, παρά το γεγονός ότι ο Μάνζαρεκ ανέλαβε καθήκοντα ερμηνευτή.

Στα μετέπειτα χρόνια ο Μάνζαρεκ έπαιξε σε διάφορα συγκροτήματα και το 1998 έγραψε το μπεστ σέλερ «Light My Fire: Η ζωή μου με τους Doors»

«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου του φίλου και συναδέλφου μου Ρέι Μάνζαρεκ. Νιώθω περήφανος που μπόρεσα να παίξω μαζί του τραγούδια των Doors την τελευταία δεκαετία. ο Ρέι ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και πάντα θα μου λείπει », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τρίτο μέλος των Doors, Ρόμπι Κρίγκερ.

Το 1991 οι Doors έγιναν ταινία σε σκηνοθεσία του Όλιβερ Στόουν και το ρόλο του Ρέι Μάνζαρεκ υποδήθηκε ο Κάιλ ΜακΛάχλαν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.