Η γυναίκα που αντιμετώπισε το δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια θαρραλέα γυναίκα αντιμετώπισε τον ένα από τους δύο δράστες της επίθεσης στο Γούλγουιτς στο Λονδίνο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την προσπάθειά τους να αποκεφαλίσουν τον βρετανό στρατιώτη, ζητώντα του να παραδώσουν τα όπλα τους και τους προειδοποίησε: «Είστε μόνοι σας εναντίον πολλών ανθρώπων, θα χάσετε».

 

Ονομάζεται Ινγκριντ Λόιου Κένετ είναι 48 ετών και έχει ήδη αναδειχθεί σε ηρωίδα από τις βρετανικές εφημερίδες καθώς πλησίασε τους δύο δράστες και τους μιλούσε μετά τη δολοφονία και μέχρι να έρθει η αστυνομία.

 

Η ίδια είπε στην Telegraph αργότερα πως ξεκίνησε να τους μιλά ώστε να μην στραφούν εναντίον όσων άλλων βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο δρόμο (ανάμεσά τους και παιδιά).

 

Προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία της όταν ο ένας από τους δράστες της είπε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο στο Λονδίνο σήμερα».

 

Η κυρία Κένετ επέβαινε στο λεωφορείο νούμερο 53 και κατέβηκε από αυτό, θέλοντας να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον στρατιώτη, νομίζοντας ότι είναι τραυματισμένος.

 

Οταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για το θύμα επίθεσης και είδε τους δύο νεαρούς με τα χέρια γεμάτα αίμα, τους απευθύνθηκε θέλοντας να προστατεύσει όσους είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο της επίθεσης αλλά και παιδιά που σχολούσαν από παρακείμενα σχολεία: «Δεν είχαν πάρει ναρκωτικά, δεν ήταν μεθυσμένοι, ήταν μόνο στρεσαρισμένοι και με νεύρα. Ετσι, προσπάθουσα να τους πείσω να μου παραδώσουν τα όπλα τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.