Ο Γ. ΒΟΥΡΟΣ ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Τα περί ευθύνης και τιμής είναι αυτονόητα. Το ΚΘΒΕ μπορεί να υπογραμμίσει και να συνεχίσει να ενισχύει τη θέση του όχι μόνο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και της βαλκανικής χερσονήσου αλλά και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο» δηλώνει ο Γιάννης Βούρος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα.

Ο ηθοποιός και θεατρολόγος, που διετέλεσε και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός όλα τα είδη θεάτρου κι έχει περισσότερους από 70 ρόλους στο ενεργητικό του, από ελληνική φαρσοκωμωδία μέχρι Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη και Αριστοφάνη και από γαλλικό μπουλβάρ μέχρι Ντοστογιέφσκι. Πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών στην τηλεόραση. Το 1993 η τηλεοπτική του παραγωγή «Γυναίκες» (ΜΕGA) τιμήθηκε με το τέταρτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Εχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης και ηθοποιός σε ιδιωτικούς θιάσους και ΔΗΠΕΘΕ, ποτέ όμως με κάποια από τις δυο Κρατικές σκηνές ή το Φεστιβάλ Αθηνών. Δεν έχει ζητήσει να επιχορηγηθεί ποτέ από την Πολιτεία για πολυδάπανες δικές του παραγωγές. Εχει διδάξει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών και στο Θέατρο των Αλλαγών αλλά και σε σεμιναριακά τμήματα που ήταν υπεύθυνος ο ίδιος. Αρθρα και δοκίμιά του εμφανίζονται κατά καιρούς στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της χώρας. Βιβλία του «Με ένα φλασάκι στο μυαλό» και «Πολιτική, Πόλις, Πολίτες». Εχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ έχει γράψει και μεταφράσει και θεατρικά έργα.

Από νεαρή ηλικία αναπτύσσει ιδιαίτερη δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και είναι ιδρυτικό μέλος του φορέα «Το εργαστήρι», υποστηρικτής του ιδρύματος «ΜDA Hellas» και χορηγός του ΣΚΕΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.